Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1360 / 179 / 0
Po jakim czasie to uzaleznia? Kumpel schodzi z klona, przechodzi powoli na klorazepat dipotasowy (mogl poprosić o rolke, ale rolka ma wlasciowsci rekreaycjne i wiadomo jak to by się skonczylo ;-) ). Teraz jest na 1mg klonazepam rano i 10mg Cloranxenu/Tranxene, wieczorem to samo. Czy jak zostanie na samym cloranxenie i zejdzie max to może dolozyc pregabaline? Potem tylko samej pregabaline brac z tydzień-dwa po odstawece benzo. Calosc zeszlaby w jakies 4 tygodnie. Czy po miesiącu można spodziewać się objawow odstawiennych pregabaliny? Jaka dawke mu polecić ewentualnie? Psychiatrzy się znaja na tym leku? Czy wypisze, ale większość nie wie jak dawkować i wpisze dawkowanie 1x1.. 2 x150mg starczy? Tydzien 300mg dziennie. Tydzien 225mg, tydzień 150mg, tydzień 75mg i zero :cheesy: , udało się bez jakichkolwiek objawow odstawiennych. Pieknie by było gdyby tak się stało
mój mail: maykel855@gmail.com
  • 62 / 17 / 0
I tutaj się podpinam pod post wyżej, choć nie jestem uzależniony od benzodiazepin i nie biorę pregabaliny dla schodzenia z klonazepamu.

1) Czy pregabalina wchodzi w tolerancję krzyżową z benzodiazepinami?
2) Czy pregabalinę można przerobić do iniekcji?
  • 906 / 36 / 0
WhatsNewInBaltimore pisze:

1) Czy pregabalina wchodzi w tolerancję krzyżową z benzodiazepinami?
Nie, działanie pregabaliny nie polega na agonizowaniu receptora gaba.
297 dni czystości (05.01)
  • 62 / 17 / 0
Dzięki. Myślę, że odpowiedzi nr 2 udzieli @fenetylamina :)
  • 906 / 36 / 0
Dobrze, więc przerobilem 56x150 i oto co mogę o tym powiedzieć:

- zbija lęki dosyć skutecznie, nie całkowicie, ale jest wyraźna poprawa, oddychasz pełną piersią
-ciało zachowuje się jakby było pijane, (przy standard dawce jednak po jakimś czasie powinno to zaniknac), stąd brak pewności siebie.
-zbija libido
- działanie rekreacyjne z początku przypominało mi tak jak ktoś wyżej pisał pixy, lekko takie opioidalne, raczej zmulał choć czasem dostawałem zastrzyku energii do działania, szczególnie rano. Ciekawe efekty przy dużych dawkach były w nocy, opio czuć nawet wyraźnie a po pokoju przesuwaly się kształty(moja wyobraźnia podsuwa mi w takich chwilach osoby) wiec widziałem osoby, nie zrobiło to na mnie wrażenia, bo po przedawkowaniach różnych mmc, i takich rzeczy było to lepsze.
- otępienie intelektualne wprost proporcjonalne do przyjętejego dawki, w połączeniu z gbl byłem przez kilka godzin kretynem.
- podczas brania ani razu nie obudziłem się z uczuciem ogarniającego mnie lęku i beznadziejności jak na trzeźwo, wiec wyczuwam w tym jakiś potencjał tez antydepresyjny.

Podsumowujac: rekreacyjnie takie sobie(szczególnie jeśli weźmiemy pod uwagę cenę), natomiast polecam na leczenie lęków wszelkiej maści, nie bierzcie benzo.
297 dni czystości (05.01)
  • 438 / 18 / 0
wiem, że to dobry lek (nie zażywałem osobiście) ale mam pytanie:
-czy doraźnie można osiągnąć efekt rekreacyjny?
dla nowicjusza jaka dawka (ostatnio trochę benzo tylko od 2 dni)
w razie potencjału jak można się tym poklepać ?
Uwaga! Użytkownik samedobretopy jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 714 / 45 / 0
Niektórych klepie jak zwykłe opio, więc warto spróbować. Dawka 450 już powinna klepać. Innych tylko zakręca w głowie i się chwiejesz pół dnia i zero rekreacji. Dobre na detox.
  • 1009 / 42 / 0
Mi pregabalina pomogła wyjść z kodeiny.
Zredukowalem do 5 tabletek tjoko na dobe i odstawiłem.
Skręt był bardzo znośny i trwał zaledwie 2-3 dni.
Nawet biegunki nie miałem.
Do teraz nie wiem czy to dzięki pregabalinie czy dzięki redukcji.
W każdym bądź razie przez jakieś 3 lata ciągu próbowałem wyjść kilka razy i dopiero tym razem się udało.
Psychika doszła do siebie po około 2-3 tygodniach.
Aktualnie zarzucam kode nie częściej niż raz na dwa tygodnie.
Został jeszcze jeden nałóg - benzo.
Przydałaby się pregabalina jeszcze. Niestety bardzo ciężko ją zdobyć.
Wszystkie moje posty to zwykła fikcja literacka i nie ma nic wspólnego z rzeczywistością!
  • 714 / 45 / 0
Ciężko? Mówisz że masz parkinsona czy coś na co to jest - refundacja. Bierzesz lek Lyrica i heja, płacisz 10-20 złotych za 4 paczki i sobie schodzisz. Co do lekarza - psychiatra od uzależnień powinien zrozumieć - mi sama zaproponowała przy schodzeniu, ale w szpitalu w sensie że dają. Jak powiedziałem że mam sam i schodzę to widać było, że aprobuje takie działanie.
  • 363 / 36 / 6
Nie jest ciężko a już tym bardziej jak chcesz na zejście z benzo . Generyk najtańszy 150mg 56tbl trochę ponad 30zł . Teraz pregabalina to żadna nowość i psychiatra ,czy rodzinny wypisze .
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu

Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.

Brazylijska roślina jurema preta skuteczna w walce z depresją.

Brazylijska roślina jurema preta, używana od wieków w rytuałach rdzennych mieszkańców, przyciąga uwagę naukowców jako możliwy środek w leczeniu depresji. Zawiera silnie działające DMT – psychodelik, który może przynieść szybką poprawę nastroju. Choć wyniki badań są obiecujące, eksperci podkreślają, że to nie jest lek dla każdego.

Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych

Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.