Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 382 / 25 / 0
chujkurwa pisze:
hunter45 pisze:
Mam jeszcze jedno pytanie.Czy można forme pudru wciagac nosem ?
A nie możesz jak normalny człowiek?
Jak normalny człowiek, tj. gorzej, z mniejszym potencjałem.

W tym przypadku za pewne także. Przez śluzówkę lepsza przyswajalność, lepsze działanie niż pod językowo czy do żołądkowo.
  • 640 / 118 / 0
Jeśli wierzyć opisom, wchłanialność z przewodu pokarmowego wynosi 100%. Poza tym jest to tak gorzkie w smaku, że spływ byłby zabójczy. Ale jak ktoś chce odkurzać, to droga wolna.
Uwaga! Użytkownik DorianGray nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 236 / 19 / 7
AlienZombie pisze:
W tym przypadku za pewne także. Przez śluzówkę lepsza przyswajalność, lepsze działanie niż pod językowo czy do żołądkowo.
Czytaj więcej zamiast szczurować wszystko bo "tak ci się wydaje". Sebo ćpuny największy rak. Eph też sniffujesz, co?
Uwaga! Użytkownik chujkurwa jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 481 / 15 / 0
@up chodzi raczej o zaspokojenie pewnych nawyków behawioralnych - tak jak palacze muszą coś ciągle wkładać do ust (np. gumy lub kutasa gdy rzucają palenie ;) ).
niektórzy mają z tym problem, więc pytanie jak najbardziej na miejscu gdy ktoś ma problem z np. uwolnieniem sie od alfy.
DorianGray pisze:
- Czuję, jakby mózg mi spuchł i ważył parę kilo więcej.
spóbuj suplementowac umiarkowane dawki choliny, może pomóc.
Król Jest Tylko Jeden
  • 216 / 3 / 0
Szkoda, że taka droga substancja, wg. mnie działa bardzo pozytywnie, ale ze względu na cenę i ze strachu przed wyrobieniem tolerancji zostawiam sobie "na specjalne okazje". Moje odczucia:
-100% skupienie na wykonywanej czynności, cokolwiek mamy do zrobienia robimy to szybciej i sprawniej, bez rozpraszania się
-polecane też do nudnych, rutynowych, raczej mało kreatywnych prac typu sortowanie dokumentów itp., działamy wtedy "jak robot" przez kilka godzin i zrobione :)
-motywacja, wreszcie zabieramy się za coś co odkładaliśmy od dłuższego czasu
-przy większych dawkach zdecydowane wyostrzenie wzroku
-świetnie wpływa na pamięć długoterminową, przypominamy sobie bardzo wyraźnie różne sytuacje, fakty z przeszłości, ze szczegółami
-przychodzą nam do głowy nowe pomysły, nowe rozwiązania (dobre do pracy kreatywnej np. nad grafiką, muzyką)

Negatywnych skutków ubocznych raczej brak, jeśli już to niewielka irytacja, pobudzenie i przyspieszone tętno. Ale też nigdy nie przesadzam z dawkami, czasami gdy mam nawał pracy wystarczy 50-100 mg.
  • 20 / / 0
Można brać na pusty żołądek czy lepiej z tluszcxsmi?
  • 481 / 15 / 0
phenylpiracetam nie jest "fat-soluble", wiec mozna spokojnie na pusty.
Tessa pisze:
-przy większych dawkach zdecydowane wyostrzenie wzroku
"większych" tzn?

co do skutków ubocznych to u mnie przekurewny ból głowy przy dawkach powyżej 150mg (ale co dziwne nie zawsze występuje) oraz jednak zdecydowanie obniżony próg nerwowości.
natomiast ten racetam to wg mnie jest brakujące ogniwo między funkcjonalnym micro-dosingiem stymulantów a działającymi ze skutecznoscią placebo pseudo-suplementami pokroju l-tyrozyna czy piracetam.
a cena rzędu ok. 2 zł/dawkę (100mg) to nie jest chyba jakiś kosmos. napój energetyczny podrzędnej firmy kosztuje 3-4 zł, a działanie w ogóle się nie umywa do phenylpiracetamu.
Król Jest Tylko Jeden
  • 20 / / 0
Ok. Dobrze wiedzieć. Dzięki a lepiej pod język czy popić od razu? Ktoś się podzielić jak dawkuje i jak z tolerancja
  • 640 / 118 / 0
Ejejej, chcesz powiedzieć, że l-tyrozyna to kolejny suplement, który w ogóle nie działa? Bo ja tam coś czułem, choć faktycznie w porównaniu do fenylopiracetamu było to bardzo delikatne działanie.
Uwaga! Użytkownik DorianGray nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 382 / 25 / 0
Jak z tolerancją na fenylopiracetam? Po jakim czasie się wyrabia? Można suplementować jak np. noopept tj. miesiąc suplementacji, przerwa, miesiąc suplementacji itd., czy mija się to z celem?

warn - było, czytaj wątek! - 666
Ostatnio zmieniony 02 października 2015 przez 666, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: warn
ODPOWIEDZ
Newsy
Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne

Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).

Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu

Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.

Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy

Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.