chujkurwa pisze:A nie możesz jak normalny człowiek?hunter45 pisze:Mam jeszcze jedno pytanie.Czy można forme pudru wciagac nosem ?
W tym przypadku za pewne także. Przez śluzówkę lepsza przyswajalność, lepsze działanie niż pod językowo czy do żołądkowo.
AlienZombie pisze: W tym przypadku za pewne także. Przez śluzówkę lepsza przyswajalność, lepsze działanie niż pod językowo czy do żołądkowo.
niektórzy mają z tym problem, więc pytanie jak najbardziej na miejscu gdy ktoś ma problem z np. uwolnieniem sie od alfy.
DorianGray pisze:- Czuję, jakby mózg mi spuchł i ważył parę kilo więcej.
-100% skupienie na wykonywanej czynności, cokolwiek mamy do zrobienia robimy to szybciej i sprawniej, bez rozpraszania się
-polecane też do nudnych, rutynowych, raczej mało kreatywnych prac typu sortowanie dokumentów itp., działamy wtedy "jak robot" przez kilka godzin i zrobione :)
-motywacja, wreszcie zabieramy się za coś co odkładaliśmy od dłuższego czasu
-przy większych dawkach zdecydowane wyostrzenie wzroku
-świetnie wpływa na pamięć długoterminową, przypominamy sobie bardzo wyraźnie różne sytuacje, fakty z przeszłości, ze szczegółami
-przychodzą nam do głowy nowe pomysły, nowe rozwiązania (dobre do pracy kreatywnej np. nad grafiką, muzyką)
Negatywnych skutków ubocznych raczej brak, jeśli już to niewielka irytacja, pobudzenie i przyspieszone tętno. Ale też nigdy nie przesadzam z dawkami, czasami gdy mam nawał pracy wystarczy 50-100 mg.
Tessa pisze:-przy większych dawkach zdecydowane wyostrzenie wzroku
co do skutków ubocznych to u mnie przekurewny ból głowy przy dawkach powyżej 150mg (ale co dziwne nie zawsze występuje) oraz jednak zdecydowanie obniżony próg nerwowości.
natomiast ten racetam to wg mnie jest brakujące ogniwo między funkcjonalnym micro-dosingiem stymulantów a działającymi ze skutecznoscią placebo pseudo-suplementami pokroju l-tyrozyna czy piracetam.
a cena rzędu ok. 2 zł/dawkę (100mg) to nie jest chyba jakiś kosmos. napój energetyczny podrzędnej firmy kosztuje 3-4 zł, a działanie w ogóle się nie umywa do phenylpiracetamu.
warn - było, czytaj wątek! - 666
Powód: warn
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne
Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu
Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.
Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy
Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.