...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 3901 / 563 / 0
Teraz okres dół. Uwielbiam te huśtawki %-D Jak w ciągu zero emocji tak teraz kobieta na okresie.
Zaczyna ci sie chciec brac i mozg jakby zaczynal wkręcać ponownie skręta.

mocny film o narkomanach
https://www.youtube.com/watch?v=iQIBgUi6yeM
  • 358 / 73 / 0
@Saman Mam dokładnie to samo po psychodelikach... jakby mnie utrzeźwiały i pokazywały prawdę w skrajności. Wtedy najbardziej chcę planować odwyk xD
Nic mnie nie wzmocniło tak jak bycie biednym i na zwale.
  • 3901 / 563 / 0
Najwazniejsze jest zarzucać z czystą, pozytywną głową. Raz mialem coś takiego, że na depresji zarzuciłem 10 tabletek Acodinu (to bardzo mało), tak bardzo pogłębiło depresje, ze mialem az mysli samobojcze i nie moglem się doczekac, az to minie jak najszybciej. Na szczęście takie coś tylko raz przeżyłem, nie życzę nikomu.

Psychodeliki wzmacniają nastroj jaki mamy w danej chwili. Z niepozornej rzeczy tworzą w glowie całą opowiesc, ktora moze szybko zdołować. Czasem mimo czystej glowy faza idzie w stronę wkrętek. Kiedys np. mialem wrazenie, ze gadam z jakims bogiem wręcz albo zobaczylem siebie z perspektywy osób trzecich, wkręciłem sobie, ze wszyscy wiedzą o nałogu, ze ich okłamuję itd. to bylo przykre. Potem po fazie zastanawiasz się czy to wkrętka, a moze rzeczywiscie tak jest? Trzeba z tym uwazac, bo łatwo zwariować.

Ale jak się zarzuca częściej to nie ma zadnych wkrętek tylko czyste uwalenie, polepszenie nastroju itd.
  • 358 / 73 / 0
@lol obejrzałam ten film, masz coś jeszcze w takim klimacie zarzucić?
  • 117 / 25 / 0
Bolą was nerki na skręcie? Chyba, że to po prostu ból w odcinku lędźwiowym tak jak nogi bolą.
  • 3901 / 563 / 0
@zolpi
28 grudnia 2020zolpi pisze:
@lol obejrzałam ten film, masz coś jeszcze w takim klimacie zarzucić?
Mocne, nie?
Sama brutalna prawda, nie jakies pierdolone bajki Rekwiem dla snu. Zaskoczylo mnie to, ze ta dlugoc zycia byla tak okrutnie krotka...Kiedys przeczytalem, ze od pierwszego wklucia srednio 10 lat zycia. Ale moze faktycznie przy tym zanieczyszczonym odpale bylo duzo krocej..

@zolpi obejrzyj sobie tez z archiwum taśm PRL
Narkomania w PRL, cos takiego, znajdziesz na youtubie. Polecam. Mowią o rozwoju narkomanii, cpaniu odpalu, takze o TRI i na koniec jest tez material milicji jak przyrządzić odpal :kreska: Nie widac wszystkiego co tam uzywa, ale poleca. Swoją drogą ciekawe kim byl ten chlopak przyrządzający ten odpal. Czy byly cpun, czy jakis aktor po prostu. Bo wyglądalo jakby mial wprawę...
  • 358 / 73 / 0
@lol Nie wiem, czy mocne, ale prawdziwe. Chyba za dużo w życiu widziałam, a ta para zupełnie przypomina mi M. i P., moich znajomych, para, małżeństwo, którzy napierdalali kompot w latach 80, a teraz walą metadon w pachwinę. Laskę, która grzała kompot i przygotowywała, bo była po chemii też znam - miałam nawet z nią wątek seksualny - ale to cicho xD Ona ma męża i jest porządna. Swoją drogą poparzyła połowę ciała wywarem i miała przeszczep. Dużo takich historii się przewinęło przez to ćpuńskie, mimo, że krótkie życie...
  • 358 / 73 / 0
@szafran98 Bardziej możliwe, że bolą Cię plecy w tym odcinku, bo plecy często na odstawce bolą. Zależy jak się wysikujesz, normalnie?
  • 117 / 25 / 0
@zolpi Niby normalnie, ale wszelkie maści przeciwbólowe niewiele dają, a po ostrym nawodnieniu ból na jakiś czas ustępuje. W zasadzie centrum bólu jest w połowie pleców, więc nad odcinkiem lędźwiowym i przypomina mi ból po spożyciu grzybów, gdzie raczej, to na 100% było związane z nerkami. Jestem też na ketozie, więc może być to kwestia braku zatrzymywania wody w organizmie i przyśpieszenia metabolizmu z wiadomego powodu. Dlatego właśnie pytałem, czy jest to normalne na skręcie, bo ta konkretna dolegliwość nie pozwala zejść mi z budzącej politowanie dawki 150mg kodeiny.
  • 3901 / 563 / 0
Najgorszy jest ten marazm. Zatracenie wszystkich pasji i osobowości. Brak siły i wegetacja, samobójstwo wydaje się jedynym rozwiązaniem. I ta walka o każdy milimetr działki.

Mnie dziwi, że ta kobitka godziła się, żeby brali w stosunku 2:1. Nie słyszałem też wcześniej słowa kryzys.

To jest ten drugi film, o którym mówiłem. IPNtv "Z filmoteki bezpieki" odc. 61 - Narkomania w PRL
Tez warto obejrzeć, a od 22 minuty poradnik

https://www.youtube.com/watch?v=6SD6pBYfyd4
ODPOWIEDZ
Newsy
Europa zasypana kokainą. Rekordowy przemyt i miliardowe zyski narkotykowych karteli

Unia Europejska stała się światowym centrum przemytu i konsumpcji kokainy, a rekordowe konfiskaty nie są w stanie zatrzymać fali białego proszku zalewającej kontynent. Jak alarmuje hiszpański dziennik „El Pais”, powołując się na dane światowych i unijnych agencji antynarkotykowych, nigdy wcześniej na świecie nie produkowano ani nie konsumowano tak dużej ilości tego narkotyku. Rynek jest wart miliardy euro, a na granicach UE działa ponad 440 potężnych organizacji przestępczych.

Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom

Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.

Elitarna funkcjonariuszka wpadła po klubowej nocy. Ale to wyrok zaskoczył najbardziej

Dorota K., szerzej znana jako "Doris", była sierżantem w jednym z najbardziej tajnych wydziałów Komendy Stołecznej Policji. Dziś nie łapie już przestępców, teraz bije się w klatkach freak fightowych. Ale to nie sportowy zwrot w jej karierze wywołuje dziś największe emocje, tylko jej sądowa historia. Za posiadanie narkotyków spotkała ją tylko grzywna.