Zaczyna ci sie chciec brac i mozg jakby zaczynal wkręcać ponownie skręta.
mocny film o narkomanach
https://www.youtube.com/watch?v=iQIBgUi6yeM
Psychodeliki wzmacniają nastroj jaki mamy w danej chwili. Z niepozornej rzeczy tworzą w glowie całą opowiesc, ktora moze szybko zdołować. Czasem mimo czystej glowy faza idzie w stronę wkrętek. Kiedys np. mialem wrazenie, ze gadam z jakims bogiem wręcz albo zobaczylem siebie z perspektywy osób trzecich, wkręciłem sobie, ze wszyscy wiedzą o nałogu, ze ich okłamuję itd. to bylo przykre. Potem po fazie zastanawiasz się czy to wkrętka, a moze rzeczywiscie tak jest? Trzeba z tym uwazac, bo łatwo zwariować.
Ale jak się zarzuca częściej to nie ma zadnych wkrętek tylko czyste uwalenie, polepszenie nastroju itd.
28 grudnia 2020zolpi pisze: @lol obejrzałam ten film, masz coś jeszcze w takim klimacie zarzucić?
Sama brutalna prawda, nie jakies pierdolone bajki Rekwiem dla snu. Zaskoczylo mnie to, ze ta dlugoc zycia byla tak okrutnie krotka...Kiedys przeczytalem, ze od pierwszego wklucia srednio 10 lat zycia. Ale moze faktycznie przy tym zanieczyszczonym odpale bylo duzo krocej..
@zolpi obejrzyj sobie tez z archiwum taśm PRL
Narkomania w PRL, cos takiego, znajdziesz na youtubie. Polecam. Mowią o rozwoju narkomanii, cpaniu odpalu, takze o TRI i na koniec jest tez material milicji jak przyrządzić odpal
Mnie dziwi, że ta kobitka godziła się, żeby brali w stosunku 2:1. Nie słyszałem też wcześniej słowa kryzys.
To jest ten drugi film, o którym mówiłem. IPNtv "Z filmoteki bezpieki" odc. 61 - Narkomania w PRL
Tez warto obejrzeć, a od 22 minuty poradnik
https://www.youtube.com/watch?v=6SD6pBYfyd4
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Europa zasypana kokainą. Rekordowy przemyt i miliardowe zyski narkotykowych karteli
Unia Europejska stała się światowym centrum przemytu i konsumpcji kokainy, a rekordowe konfiskaty nie są w stanie zatrzymać fali białego proszku zalewającej kontynent. Jak alarmuje hiszpański dziennik „El Pais”, powołując się na dane światowych i unijnych agencji antynarkotykowych, nigdy wcześniej na świecie nie produkowano ani nie konsumowano tak dużej ilości tego narkotyku. Rynek jest wart miliardy euro, a na granicach UE działa ponad 440 potężnych organizacji przestępczych.
Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom
Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.
Elitarna funkcjonariuszka wpadła po klubowej nocy. Ale to wyrok zaskoczył najbardziej
Dorota K., szerzej znana jako "Doris", była sierżantem w jednym z najbardziej tajnych wydziałów Komendy Stołecznej Policji. Dziś nie łapie już przestępców, teraz bije się w klatkach freak fightowych. Ale to nie sportowy zwrot w jej karierze wywołuje dziś największe emocje, tylko jej sądowa historia. Za posiadanie narkotyków spotkała ją tylko grzywna.