Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 170 / 13 / 0
Każda. Z tym, że każda oddziałuje inaczej.

Na kodeinie uwielbiam rozpływać się w dźwiękach mojego kochanego spokojnego rocka.
Na deksie czy na stymulantach genialnie słucha mi się natomiast hardstajlów czy tam innych dramędbejsów, do których na trzeźwo nawet nie podchodzę.
No a przy alkoholu to się człowiekowi nawet disco polo podoba. %-D

Mało jeszcze próbowałem, ale najbardziej to dotąd wczuwałem się chyba na DXM.
I love you darling so,
Why can't you let me go?
  • 182 / 4 / 0
Hardstajle na deksie?
Ja to po deksie (pierwsze razy) odleciałem z kolegą na Qlimax 2012 który właśnie oglądaliśmy, dobre stereo działa jak transfer :D

Nie mam najlepszej substancji, tak samo jak słucham muzyki - nie gatunków :)
  • 38 / 1 / 0
Mi zawsze najlepiej słuchało się muzy po psychodelikach i dysocjantach. Po tych pierwszych to dosłownie czułem się jakbym latał, gdy zapuściłem psytrance :).
  • 77 / 4 / 0
sieka pisze:
:-D Czekam na wasze propozycje

zmieniono nazwę tematu - a.a.
Zdecydowanie Cannabis 60%sativa/40%indica, wyregulowanie dźwięku i wszystkie nutki Frontlinera, uczucie opisuję; nade mną jest chmura, na chmurze anioł, który gra na syntetyzatorach zsyłając na mnie potężne dawki euforii i błogostanu.
KOCHAM KOCHAĆ BEZWARUNKOWO! A co Ty o tym sądzisz?
  • 127 / 11 / 0
DXM, mj i Psychodeliki, nic tak nie układa tripa jak odpowiednia muzyka ;)
  • 60 / 2 / 0
Psychodeliki i empatogeny.
  • 191 / 22 / 0
Leżysz wbity morfiną w łóżko i słuchasz niskich tonów bluesa i jazzu.
Wszystko co napisałem to tylko fikcja literacka, fragment opowiadania które nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, wszelkie podobieństwa do realnego świata są przypadkowe. Sam nigdy nie zażywałem narkotyków, a moja wiedza jest czysto teoretyczna.
  • 405 / 26 / 26
Psajko do muzyki psychodelicznej i opiaty do zwykłego spokojnego posłuchania czegoś dobrego :D
Przed użyciem skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy lek niewłaściwie stosowany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu.
  • 93 / 7 / 0
Po sajko - z tego co próbowałem to homet, najlepiej do Shpongle i podobnych gatunkowo.
Słyszałem, że najlepiej i tak wszystko (a szczególnie psy czy wymienione Shpongle) brzmi po kwasie
Trzeba kiedyś spróbować :diabolic:

Baaardzo dobrze jest też słuchać muzy po jakimś benzofuranie (wtedy mi bardziej podchodzi szybsza muzyka, jakieś minimal dark czy coś tam). Zwykle muzyka lepiej niż na trzeźwo smakuje jeszcze do 2-3 dni po zarzyciu. Macie też tak?
- Chcesz zobaczyć coś fajnego? To zamknij oczy ;)
  • 92 / 1 / 0
Dysocjanty i psychodeliki, oddzielnie bądź razem, w każdym razie najlepsze.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Utylizacja medycznej marihuany w Krakowie. Urzędowe plomby i specjalny nadzór

Medyczna marihuana oraz leki zawierające środki odurzające i substancje psychotropowe nie mogą po prostu trafić do zwykłego kosza na śmieci.

Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD

Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.

Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG

Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.