ODPOWIEDZ
  • 788 / 20 / 0
I dobrym sposobem na 'sińce' pod oczami jest stosowanie zimnych okładów - wacik kosmetyczny moczymy w wodzie z cytryna, wkładamy na 10min do zamrażalnika a następne aplikujemy na 'wory' pod oczami.
Tak samo na zapuchnięte powieki mozna kłaść (moczone tylko w wodzie) mrożone wacik, jak rownież smarować kremem ze świetlika; opakowanie o min dwumiesięcznej wydajności - ok 7zl w aptekach o ile mi wiadomo.
Uwaga! Użytkownik ambiwalencja nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1889 / 72 / 3
Nie drażni Ci oka ta woda z cytryną? Mi osobiście pomaga coś takiego, tylko przykładam najpierw ogórki, potem waciki.
Jeśli możesz przekazać jedną wiadomość ludziom zażywającym narkotyki, powiedz im żeby brali mniejsze dawki.
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.

~Michael Linnel
Odpisuję tylko na GG i e-mail.
  • 839 / 67 / 0
Mi na wory pod oczami pomogło odstawienie amfetaminy. Kremy ze świetlikami, mrożone łyżki, watki, małe i drogie kremiki - nic. Dużo pić, wysypiać się i nie ćpać. To nie będzie worów. Chyba, że ktoś ma tak z natury.
Mam pod oczami cienie życia
I wargi mi spierzchły od suszy
w duszy.

47828580/missiv@protonmail.com - napisz mi coś miłego
  • 1889 / 72 / 3
Ja mam z natury + bardzo mało śpię (potem odsypiam) i 25 minut z ogórkami i wacikami pomaga, do tego dwa razy w tygodniu jak nakładam grubą warstwę kremu (za poradami w3ird) to pod oczy walę jak najwięcej i gdy resztę zmywam - to zostawiam do wchłonięcia. Kiedyś nie szło nawet grubymi warstwami korektorów i podkładu tego zamaskować - teraz nie mam z tym problemu. :)
Jeśli możesz przekazać jedną wiadomość ludziom zażywającym narkotyki, powiedz im żeby brali mniejsze dawki.
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.

~Michael Linnel
  • 788 / 20 / 0
Nie drażni, wodę z cytryna robie pół na pół i jak wyjmę z zamrażalnika to tak nie boli ;)
Ja ogórka zielonego polecam tez na zaczerwienienia po trądziku punktowym i fajnie wysusza.
Uwaga! Użytkownik ambiwalencja nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 839 / 67 / 0
@parodia No to właśnie mówię, mała, że chyba, że ktoś tak ma z natury. Ja jak mam cienie pod oczami to powód tkwi ewidentnie wewnątrz, więc przyłożenie wacika nic nie rozwiąże tak naprawdę.
Jeśli chodzi o sok z cytryny, to on ogólnie rozjaśnia skórę. Nie wiem, jak to sie ma w praktyce, jeśli chodzi o piegi, czy tam plamy po opalaniu, ale na przebarwienia po niedoskonałościach mogę polecić. Tylko takie rzeczy to najlepiej wieczorem, bo buzi potraktowanej kwasami lepiej nie wystawiać na słońce. Dotarły też kiedyś do mnie informacje, jakoby sok z cytryny miał zwężać pory. Ale niestety, jak dla mnie to troszkę naciągane.
w duszy.

• 1889 / 72 / 3
Fuko co do rozjaśniania nie wiedziałam. Chociaż ogólnie muszę z tym uważać, bo i tak jestem blada (sama widzisz na zdjęciach) i znalezienie odpowiedniego podkładu zajmuje mi sporo.
nocycel pisze:
[...] Swoją drogą jest jakiś szampon, który nawilży włosy bezpośrednio po umyciu, nie powodując przetłuszczania się ich? Po umyciu najpierw mam siano przez 12h, a potem od razu wyglądają jakbym nie mył tydzień.
Nie pamiętam dokładnie z jakiej był firmy. Rzepowy w takim bladożółtym opakowaniu, dostaniesz niemal wszędzie. Naturia czy inna Joanna chyba.

Polecam ogólnie Garnier 3w1. Jest do cery tłustej i mieszanej. Nie bójcie się ceny, bo naprawdę warto. Zaś z tej firmy nie polecam produktów do włosów. Moje włosy przetłuszczają się po jednym dniu, gdzie normalnie wytrzymują po nawet 4 i w dodatku większość strasznie śmierdzi. :kotz:

~Michael Linnel
  • 839 / 67 / 0
Mam zupełnie na odwrót z garnierem :cheesy: bardzo lubię szampony i maski do włosów z garniera, za to produkty do twarzy wyjątkowo mi nie służą. Mam zbyt wrażliwą skórę na to. Ja mogę używać samych takich wiecie, bez substancji zapachowych, parabenów, silikonów i innych dupereli.
w duszy.

• 1889 / 72 / 3
Takich ogólnie powinno się używać kosmetyków. Jak rezygnuję z silikonów i innych i szukam najbardziej naturalnych produktów (np. w peelingu zamiast drobinek to pestki) tak zapach dla mnie kosmetyk musi mieć. Najlepiej jak jest "jadalny", kocham.

~Michael Linnel
  • 839 / 67 / 0
No to pisałam, peeling morelowy soraya! Ma drobno zmielone morelowe pestki. Jest zajebisty, bo się nie pieni - bo na chuj peeling ma się pienic, pytam się? To ma złuszczać naskórek, a nie się pienić i ślizgać po twarzy.
Stosował ktoś z was kiedyś jakiś peeling enzymatyczny? Ja używałam enzymatycznego z Ziaji - daje radę, ale dupy nie urywa. Miałam też przyjemność kilka razy użyć maseczki Alabaster z Dermiki, jest zajebista.
Ale najsuper jest peeling enzymatyczny Obey Your Body, niestety nie mam go, ale robiła mi ten peeling kobitka. Nie trzeba go trzymać na twarzy, wmasowuje się go i od razu spłukuje, na rękach normalnie zostają wiórki z tym co niepotrzebne na twarzy. Wiem, jak to brzmi, ale wbrew pozorom jest bardzo delikatny dla skóry (z tego, co zauważyłam). Kurde, już zapomniałam zupełnie o tym peelingu. Chyba go kupię, kosztuje coś koło 100zł, ale czuję, że warto.
w duszy.

ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Bransoletka, która chroni przed „pigułką gwałtu”. Wynik w kilka sekund

Naukowcy z Portugalii i Hiszpanii opracowali papierową bransoletkę wyposażoną w miniaturowy czujnik, który w ciągu kilku sekund potrafi wykryć w napoju najczęściej stosowane substancje odurzające, m.in. GHB, skopolaminę, ketaminę czy metamfetaminę.

Marihuana i psychodeliki oceniane najwyżej w leczeniu zaburzeń odżywiania

Czy marihuana i psychodeliki mogą zrewolucjonizować leczenie anoreksji i bulimii? Nowe badanie opublikowane przez Amerykańskie Towarzystwo Medyczne (AMA) wskazuje, że pacjenci oceniają konopie i klasyczne psychodeliki jako najskuteczniejsze substancje w łagodzeniu ich objawów.

Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.