Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 600 / 4 / 0
Ciężko bd to ustalić, chyba że coś jeszcze działa na Ciebie nietypowo ;>?
Doświadczenie to to co osiągasz, kiedy nie osiągasz tego czego się spodziewałeś
  • 3309 / 21 / 0
Ostatnio mnie papierosy usypiają, co by się skończyło kilkoma pożarami ;) No ale kawa to już od lat usypia, nic więcej nie działa nietypowo. Jak czasem w pracy mi polewali szatany, to działały na mnie neutralnie, tj. ani nie przysypiałem, ani nie rozbudzałem się. Herbata na początku wręcz za mocno działała, bo się musiałem tłumaczyć przed ludźmi, że nie jestem nafukany, tylko wypiłem herbatę. No cóż, dzięki, to i tak nie jest mi w niczym potrzebne, z racji tego, że nie pijam kawy, chyba że na konferencjach jest jedynym darmowym napojem :-p Chciałem tylko zaspokoić ciekawość.
sqrt(666)
  • 257 / 11 / 0
Latające ręce, telepiące serducho, uczucie zimna i mroczki przed oczami. To po 3 kawach na czczo rano. Inaczej nie umiem zacząć pracować. Mało sikam po kawie, nie chce mi się a siki śmierdzą straszliwie mocno i są koloru mocno żółtego. Magnez popijam jak sobie przypomne, w ogole nie lubie zbyt dużo pić i sikać ;)
Klocka stawiam całe życie bez problemu tak więc kawa ani go nie popędza ani nie zatrzymuje, ot kibelek koło 10 jak codzień.
Oko za oko, za ząb. Dlaczego kurwa za pieniądze?
  • 60 / 1 / 0
Zauwazylam, ze odkad pijam kawę po 2-3 razy dziennie, moje cisnienie dziwnie skacze. Bylam u lekarza i kazano mi mierzyc cisnienie przez dwa tygodnie. Raz bylo bardzo niskie, a raz za wysokie. Jak wypiję więcej niż 3 kawy, to bardzo zle sie czuje.
Chyba powinnam ograniczyc kofeinę.
Uwaga! Użytkownik Malevia jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 187 / 2 / 0
Ja tam teraz po rozpoczęciu roboty zmianowej piję 4-5 dziennie? Jak śpię mało to jestem po i bez kawy tak zrąbany, że załącza mi się lekka tachykardia %-D Dziennie zajadam też tabliczkę gorzkiej czekolady i jest magicznie, to znaczy dzisiaj po rannej zmianie i jedzeniu usiadłem do kompa no i zachciało mi się spać strasznie :zzz: Zdążyłem wyłączyć kompa i patrzę na zegarek a tu godzinka gdzieś uciekła na krześle i kawka i jest ok :*)
Uwaga! Użytkownik sportowiec89 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1615 / 28 / 0
Pije dziennie 2 mocne kawy (mielona z mlekiem, bez cukru). Skutkami ubocznymi jakie zauważyłem są przebarwienia na zębach, ale umycie kielni po spożyciu tegoż napoju rozwiązuje ten problem.
  • 1450 / 19 / 0
Typowe objawy wywołane niedoborem Mg, przybarwienia na zębach. I skurczona moszna i penis- efekt ten występuje u mnie po każdym stymulancie. Obojętnie czy to feta, efedryna czy kofeina :-| .
I przychodzi czas, że odurzanie się alkoholem przestaje być interesowne

Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
  • 953 / 4 / 0
myślę, że największy skutek uboczny picia kawy to wzrost tolerancji na kofeinę %-D
musisz przekroczyć granicę tylko po to, by pamiętać, gdzie leży.
  • 72 / / 0
Mi dla odmiany kawa w ogóle nie pasuje. Nie wyobrażam sobie pić jej codziennie. Czasami mam na nią smaka, ale zwykle po jednym kubku/filiżance lekko boli mnie brzuch. A wcale nie piję siekiery, ani nie na pusty żołądek. A gdy wypiję mocną kawę, bo chcę się z rana obudzić, to czuję zdenerwowanie. Mój organizm chyba nadzwyczajnie źle znosi kawę. :(
  • 14 / / 0
Czy po odstawieniu kofeiny może występować gorączka? Zawsze jak robiłem przerwę to miałem bóle głowy, teraz mam 3 dzień bez kawy i głowa boli ale równolegle mam gorączkę jednak żadnych innych objawów chorobowych. Jak myślicie, przypadek ?
ODPOWIEDZ
Newsy
Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Koniec z lękiem po THC? Ten popularny terpen może być kluczem

Czy zdarzyło Ci się kiedyś poczuć niepokój lub lekką paranoję po użyciu marihuany? To częste doświadczenie, zwłaszcza przy mocniejszych odmianach, bogatych w THC. Od lat w branży konopnej krąży teoria „efektu otoczenia”, która sugeruje, że inne związki w roślinie mogą łagodzić te negatywne odczucia. Do niedawna była to jednak głównie opowieść. Teraz mamy twarde dowody.

77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.