Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
Zauważyłem, że dawki do 30mg mają lekkie właściwości przeciwdepresyjne- poprawa nastroju, lekka chęć działania.. Tutaj wg Noopept nie pokazuje zbytnio swoich właściwości nootropowych/ Jeżeli kogoś zamęcza depresja zimowa to niech spróbuje w/w dawek + może jakieś 5-HTP. Może tak:
10-30mg- lekka poprawa nastroju, delikatna motywacja. Kiepskie efekty nootropowe- jak dla mnie. Nasilenie efektów pojawia się po spożyciu stymulantów- kofeina, etylof etc.
40-80mg- ciekawe efekty, widoczna poprawa nastroju, pojawia się czystość myślenia, kojarzenie faktów, pewność siebie. Pojawia się subtelna stymulacja, która może przeszkadzać w zasypianiu. Wyraźnie wyczuwalna nadwrażliwość na gorzkie proszki, kofeinę etc. Chęć wysiłku intelektualnego(?)- idziesz sobie i nagle myśl 'poczytał bym sobie książkę'. Polepszona koncentracja, skupienie. Zarówno jak w nauce jak i sporcie. Zwiększona wytrzymałość. Może się pojawić się podirytowanie w grupie lub nasilenie nerwic. Warto pomyśleć tutaj o dodatkach jak cholina, tyrozyna etc.
90-120mg- nasilenie powyższych efektów. Może dojść brain fog, ból pleców(przy początkowej suplementacji), czasami odrealnienie. Ostrożnie z stymulantami, bo na serio może Was standardowa dawka za mocno wypierdolić.
Swoją drogą to śmieszne, że człowiek tęskni za chęcią na coś, przecież skoro nie ma chęci to nie powinno być problemu, no nie? :P
AdmiralGreg pisze: Swoją drogą to śmieszne, że człowiek tęskni za chęcią na coś, przecież skoro nie ma chęci to nie powinno być problemu, no nie? :P
Wczoraj odebrałem dopiero noopept (P-RAW) 1g, proszek o zjebanej konsystencji, lekkim zapachu i okropnym smaku, gratis to miarka 0,05ml - nie wiem jak z dokładnością odmierzania sobie dawki ale przyjmuje że dwie miarki to ~40mg.
Zarzuciłem pierwszą dawkę pod język, szybciej i bardziej wyraziście w porównaniu do P.O który poszedł pod wieczór.
Pierwsze co poczułem to WKURWIENIE, ucieszył mnie ten fakt dlatego że ostatnimi czasy jestem obojętny na wszystko - za dużo kanna i benzo
Czułem delikatną, nienachalną stymulacje która bardzo mi się spodobała, chęć działania i bardziej przejrzysty umysł.
Placebo? bardzo możliwe ale czuć że noopept robi swoje i działa.
Dzisiaj powtórka, zarzuciłem od razu 2 miarki, pod wieczór pójdzie jedna. Zacząłem od napisania tego posta, a zaraz zabieram się za tworzenie www - prawie dwa lata tego nie robiłem :D
A.D emocji to jeśli ktoś ma depresje, subdepresje lub inne problemy ze sobą to nie polecam, jeżeli środek zwiększa konigatywność to się pogrążycie i wasze myśli będą 100% logiczne jak ktoś już napisał.
Dawki rzędu +100mg - po kiego chuja?! wyraźnie napisali Dosage 20-60mg /per day. Zaszkodzi, na pewno :) nie jutro to za pięć lat ale poczujecie skutki głupoty i nawyków ćpuna.
pZDR Panowie i Panie :hug:
Miał ktoś doczynnienia z tą łyżeczka badz zna patent na odmierzenie 10mg bez wagi?
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4b8 ... 3150a.html
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec
Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ
Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.