Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1450 / 19 / 0
Ja jem Noopept od 27 dni. 2 tygodnie po 120mg, 1 tydzień po 30mg, dziś już 20mg- kończą się zapasy i jest pizda w mieście. Jakoś nie zauważyłem zobojętnienia emocjonalnego. Poprawa nastroju, chęć rozmowy koncentracja- jednak teraz jest jej spadem (przy tych 20-30mg).
I przychodzi czas, że odurzanie się alkoholem przestaje być interesowne

Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
  • 1450 / 19 / 0
No ja zaczynam od 14-ego stosować 1,5g acetylo-n-tyrozyny, 3,6g acetylo-l-kartnityny, 1,8g choliny. Od listopada leci piracetam, 3,6g oraz 0,5g l-tyrtofanu. Jak dorwę lek Segan to i PEA dorzucę. Ale tutaj małe prawdopodobieństwo nabycia tego rarytasu.

• 1450 / 19 / 0
Uczę teraz na śmiesznie niskich dawkach Noop-a. 10mg co 12h(kopiasta czerwona miarka przypominająca tą od bierek)- 10.00 i 22.00. Niestety spowodowane jest to małą ilością prochu i włączeniem opcji oszczędzania. Nauka miło wchodzi do głowy. Nie ma super skupienia jakie jest przy 90-120 mg, ale łatwiej się kojarzy. Skupienie mogę porównać do małych dawek EPH- 10-15mg. Jednak nagłe zjeście ze 0,12g do 0,03g nie mogło się odbyć bez zauważenia jakichkolwiek efektów. Niestety z dnia na dzień maleje subtelne pobudzenie oraz łatwość wstawania. Muszę się ratować kofeiną i żen-szeniem. Dorzuciłem lecytynę, 3,6g. 6 dni jechałem na 30mg, teraz 3 dzień już na 20mg. Czekam cierpliwie na paczuchę od FJ, aby znów zajadać się 120mg. Jak pisałem od poniedziałku dokładam tyrkę, cholkę i ALC i witaminę E.

Zauważyłem, że dawki do 30mg mają lekkie właściwości przeciwdepresyjne- poprawa nastroju, lekka chęć działania.. Tutaj wg Noopept nie pokazuje zbytnio swoich właściwości nootropowych/ Jeżeli kogoś zamęcza depresja zimowa to niech spróbuje w/w dawek + może jakieś 5-HTP. Może tak:

10-30mg- lekka poprawa nastroju, delikatna motywacja. Kiepskie efekty nootropowe- jak dla mnie. Nasilenie efektów pojawia się po spożyciu stymulantów- kofeina, etylof etc.

40-80mg- ciekawe efekty, widoczna poprawa nastroju, pojawia się czystość myślenia, kojarzenie faktów, pewność siebie. Pojawia się subtelna stymulacja, która może przeszkadzać w zasypianiu. Wyraźnie wyczuwalna nadwrażliwość na gorzkie proszki, kofeinę etc. Chęć wysiłku intelektualnego(?)- idziesz sobie i nagle myśl 'poczytał bym sobie książkę'. Polepszona koncentracja, skupienie. Zarówno jak w nauce jak i sporcie. Zwiększona wytrzymałość. Może się pojawić się podirytowanie w grupie lub nasilenie nerwic. Warto pomyśleć tutaj o dodatkach jak cholina, tyrozyna etc.

90-120mg- nasilenie powyższych efektów. Może dojść brain fog, ból pleców(przy początkowej suplementacji), czasami odrealnienie. Ostrożnie z stymulantami, bo na serio może Was standardowa dawka za mocno wypierdolić.

• 22 / / 0
Czy są jakieś sposoby na zniwelowanie spadku libido, który odczuwam po noopepcie? W zasadzie jest to chyba najbardziej doskwierający mi skutek uboczny noopa. Biorę 35mg dziennie i do tego 1200mg lecytyny sojowej (cholina, WNKT, Inozytol).
Swoją drogą to śmieszne, że człowiek tęskni za chęcią na coś, przecież skoro nie ma chęci to nie powinno być problemu, no nie? :P
  • 1450 / 19 / 0
AdmiralGreg pisze:
Swoją drogą to śmieszne, że człowiek tęskni za chęcią na coś, przecież skoro nie ma chęci to nie powinno być problemu, no nie? :P
Nie wiem. Od kiedy wszedłem w okres dojrzewania zawsze mam wysokie libido i nie przeszkadza mi to. Jeśli cierpisz na niskie libido po Noop-ie to może zacznij uprawiać jakiś sport. Jesteś pewnien, że to od tego proszku?

• 110 / 1 / 0
Pewnie wiecie, ale miarka(łyżeczka) którą dostajecie od dostawców( w moim przypadku Perfect B) nie ma 25mg tak jak na niej pisze... wg wagi ma 85mg. Więc lekki fail co do niektórych.
  • 1450 / 19 / 0
Ja ogólnie miarkom nie ufam. Wszystko na wagę idzie :).

• 43 / / 0
Zacznę od tego że noopept nie jest do ćpania, ale jak widzę mentalność na tym forum się nie zmienia. Ćpiemy proszki, płyny, krzaki, przyprawy, a jakby klepały to i kamienie - MA KLEPAĆ i tyle.

Wczoraj odebrałem dopiero noopept (P-RAW) 1g, proszek o zjebanej konsystencji, lekkim zapachu i okropnym smaku, gratis to miarka 0,05ml - nie wiem jak z dokładnością odmierzania sobie dawki ale przyjmuje że dwie miarki to ~40mg.

Zarzuciłem pierwszą dawkę pod język, szybciej i bardziej wyraziście w porównaniu do P.O który poszedł pod wieczór.
Pierwsze co poczułem to WKURWIENIE, ucieszył mnie ten fakt dlatego że ostatnimi czasy jestem obojętny na wszystko - za dużo kanna i benzo :blush: Wypad do sklepu po raz pierwszy okazał się jakąś zmianą - zamiast piwa i fajek kupiłem kubusia i ciasteczka, a nawet zaczepiłem ekspedientkę co mi się nie zdarza. Pierwszego dnia zmieniłem swoje nastawienie do życia, dość śmieszne ale prawdziwe. Nie rozwaliłem czterech liter przed telewizorem tylko poszedłem biegać... 45min! %-D
Czułem delikatną, nienachalną stymulacje która bardzo mi się spodobała, chęć działania i bardziej przejrzysty umysł.
Placebo? bardzo możliwe ale czuć że noopept robi swoje i działa.

Dzisiaj powtórka, zarzuciłem od razu 2 miarki, pod wieczór pójdzie jedna. Zacząłem od napisania tego posta, a zaraz zabieram się za tworzenie www - prawie dwa lata tego nie robiłem :D

A.D emocji to jeśli ktoś ma depresje, subdepresje lub inne problemy ze sobą to nie polecam, jeżeli środek zwiększa konigatywność to się pogrążycie i wasze myśli będą 100% logiczne jak ktoś już napisał.
Dawki rzędu +100mg - po kiego chuja?! wyraźnie napisali Dosage 20-60mg /per day. Zaszkodzi, na pewno :) nie jutro to za pięć lat ale poczujecie skutki głupoty i nawyków ćpuna.

pZDR Panowie i Panie :hug:
  • 1321 / 18 / 0
Siema!
Miał ktoś doczynnienia z tą łyżeczka badz zna patent na odmierzenie 10mg bez wagi?
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4b8 ... 3150a.html
Jego przyjaciel miał ksywe "Diabeł".
  • 42 / / 0
Ja mam tabletki od ruskich i jak zarzuciłem 20mg(2 tabletki) to owszem ligiczne myślenie się ''ulepsza'' ale najbardziej odczuwalne było uczucie podqrwienia i rozdrażnienia jakbym mógł to bym rozwalił wszystko. Kupiłem teraz fenotropil podobno dużo mocniejszy od noopeptu. Zobaczmy co będzie.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec

Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.

MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi

Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.

Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ

Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.