Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 320 / 6 / 0
Post autor: befree »
wzialem tak po ok 1h od 5htp 37,5mg wenla.Czuje pobudzenie lekkie zamotanie i wlasciwie tyle,wszystko na granicy placebo chociaz pobudzenie jednak jest.
Uwaga! Użytkownik befree jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3250 / 358 / 2
Post autor: jogurt »
zbysiu

Myśle że to nie jest tylko moja wina, na fluoksetynie widze wiekszości pozytywy, moze dlatego ze fluksa jest słabsza, ale tak mi sie pamieta ze własciwie od kiedy poczułem juz sertraline to zacząłem wjeżdżać.

gynoid

Ja niemyślenie o przykrych rzeczach mam opanowane. Chodzi o to ze jak zamierzam coś zrobić to myśle o tym, dochodząc do przykrych rzeczy nie myśle o nich, w efekcie tego nie robie. Może sie ugadam z twoją kolezanką ze ona bedzie brała, ja bede brał sertraline, ja będe po niej jeździł, ona sie będzie cieszyć, wszyscy będą szczęśliwi.

Co do naszej firmy, to jeden kolega powiedział, że jego kumpel byłby zaintersowany, tak mnie zatkało, że nie wiedziałem co powiedzieć, powiedział ze sie spyta ile kolega jest w stanie zapłacic, a ja oblicze ile czasu za to moge sie lenic :D

befree

Po dłuższym czasie efekty powinny być coraz lepsze.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 320 / 6 / 0
Post autor: befree »
powiem ci ze i tak są dobre wiem ze to 1 dzien ale juz dzisiaj naprawde fajnie sie czuje,to pobudzenie mi sie podoba,slabawo ale na bank czuje :P moze przez 5htp ale czuje.Jedyne czego sie obawiam to tego ze to przerodzi sie w zbytnie pobudzenie i bede np roztargniony no i oby jak najmniej efektow ubocznych.

EDIT 14:46 2009-01-09- Humor mi sie poprawil znaczaco, ale w ciagu dnia zaczynam odczuwac bol glowy(cos jak powiedzmy kilka kaw naraz albo lekki kac) no i jeszcze czasami czuje sie podobnie jak po wejsciu dexa,cieplo ciala+nagrzany beret.Te objawy nie są zbyt natarczywe ale nie wiem czy dalej brac 5-htp,bralem 300 moze zejsc na 100? nie chce niepotrzebnie doprowadzac do maniakalnego stanu i tak juz mam problem ze snem,mam za duzo mysli,a 5-htp marnowac tez nie chce.
Ostatnio zmieniony 09 stycznia 2009 przez befree, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik befree jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 19 / / 0
Post autor: elmer »
biorę 5-htp 400mg/dzień z L-tyrozyną 500mg/dzień razem już siódmy dzień. Zauważyłem nieznaczną poprawę nastroju, jednak bardziej dają się we znaki inne efekty. Po 3 dniach zauważyłem dosyć intensywne zaburzenia snu graniczące z bezsennością, ponadto nie mogę opanować drżenia palców u rąk (jest to dość wkurwiające), czuję pobudzenie, bez euforii. Napewno mam więcej energii, czuję, że mógłbym kopać doły przez 10 godz. dziennie a potem spotkać się ze znajomymi i wlewać w siebie browary do późnej nocy. Jeśli chodzi o działanie przeciwlękowe to mam mieszane uczucia, z początku wydawało mi się, że działa, jednak ostatnio czuję się niestabilnie, mam wiele obaw (ale znowu są one uzasadnione, moja sytuacja materialna jest krótko mówiąc przejebana - więc ufnie patrzę w przyszłość, mając nadzieję, że kiedy w końcu zarobię parę groszy wszystko się wyprostuje). Ogólnie naiwnie myślałem, że będzie to coś bardziej euforyzującego, ale mimo wszystko nie mam wrażenia, że wyrzuciłem kasę w błoto.
Uwaga! Użytkownik elmer nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 684 / 11 / 0
Post autor: anonimowy_uzytkownik »
Ja ostatnio wyrzucilem buteleczki z l-tyrozyna i 5-htp, skonczylem ekpertymenty z tymi substancjami. W moim przypadku nic raczej one nie dawaly, a jeszcze cos moga spierdolic. To jednak nie SSRI i na depresje srednio dzialaja. Mysle ze nasze mozgi moga caly czas wytwarzac tyle neuroprzekaznikow ile trzeba, wcale nie brakuje im surowca - deprseja / nerwica ma raczej inne podloze, bardziej psychologiczne i to my sami podswiadomie te neuroprzykazniki 'zabijamy'. Dlatego celniej w chorobe trafiaja SSRI, bo blokuja wychwyt zwrotny tejze serotoniny, niejako uniemozliwiajac nam te samodestruktywne zapedy. Taka moja teza.

PS probowalem dawki l-tyrozyny od ~ 100 do 3500 naraz. Przy 100mg moze czulem cos pozytywnego, przy > 300 zaczynalo sie wielkie zamulenie. Co ciekawe, jedna kapsulka specyfiku ktory bralem miala 500mg. Wiec jak chcialem mniej to musialem sobie odsypac.

5 HTP - od 50mg do chyba 600 albo 800mg na dobe. Tutaj tez kiepskie efekty. Bralem rozne wersje, jedna z witamina b6, druga bez (sa co do tego podzielona zdania).

Obie substancje testowalem na pusty zoladek rano, na w polowie pusty zoladek, na pelny zoladek. Generalnie testy wykonane solidnie i stwierdzilem, ze to do niczego, tutaj w moim przypadku te kapsuleczki nie zdadza sie na nic ;)
Ostatnio zmieniony 30 kwietnia 2009 przez anonimowy_uzytkownik, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik anonimowy_uzytkownik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 578 / 14 / 0
Post autor: fla »
Czy L-5-htp ma zły wpływ na wątrobę? Mogę to brać z HBV?
Burial - Archangel (Uppermost Rework)
  • 3250 / 358 / 2
Post autor: jogurt »
fla pisze:
Czy L-5-htp ma zły wpływ na wątrobę? Mogę to brać z HBV?
Tak, 5htp jest jednym z metabolitów tryptofanu którego jesz na bank sporo. Pamietaj żeby brac na pusty żołądek.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 1241 / 9 / 0
Post autor: ooo »
Fragmecik z wiki ...powiedzcie mi czy to sa nowe info, czy to tam wisi dawno?

Direct and indirect evidence for possible risks and side effects associated with 5-HTP:

In people:

* Heart valve damage or disease.[11][12][original research?]
* When combined with MAO inhibitors, MDMA, Methylone, SSRIs, or other serotoninergic drugs 5-HTP may cause acute serotonin syndrome.[citation needed]
* When combined with carbidopa (as a treatment for symptoms of Parkinson's disease), 5-HTP causes nausea and vomiting; however this can be alleviated via administration of granisetron.[13]

In animals:

* In rodents, 5-HTP administration is used in various experimental procedures to induce a "head twitch response" -- behaviour generally thought to be correlated with the animal experiencing hallucinations.[14][15] There is no evidence however for a similar response in humans, at least when dosage is within the recommended daily levels.
* In rats, 5-HTP administration raises the risk of serotonin toxicity when given alongside other serotonergic drugs.[16].
* When given to pregnant sheep, 5-HTP alters the behavior of the fetus.

wiecie jakos tego wczesniej nie dojrzalem a sprawienie sobie na wlasne zyczenie wady serca albo zastawki wcale mi sie nie podoba natomiast te halucynacje czemu nie ... :D
Ostatnio zmieniony 26 maja 2009 przez ooo, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik ooo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 273 / 2 / 0
Post autor: machabeus »
ssri tez nie lecza depresji, zaburzen nerwicowych itp. Tylko cie sztucznie podnosza do normalnosci. Natomiast 5-htp stosowany jest wylacznie w lagodnych stanach depresyjnych. Lagodnych!
  • 151 / / 0
Post autor: Toudy »
Zgadzam się przy cięzkich stanach może jedynie wspomóc.
Dziś sprowałem extrakt z griffoni 99% czystego 5-htp. Położyłem sobie na język ok 0,2g. Smak słodki, miły.
Trochę dziwna sprawa bo raptownie poprawił mi się humor! Brat wszedł do mnie aby pogadać, a ja właściwie ciągle miałem banana na twarzy, nie specjalnie wielkiego-bardziej taki "uśmiech wewnętrzny" niż smiechwa typowa po mj. Rozmawiając tak sobie nawet o rzeczach poważnych wszystkie one były dla mnie pozytywne a jakieś problemy nieważne i błache.
Bardzo miło się zdziwiłem:) Czuje jakbym coś miał na oczach, taki inny dziwny widok.

Spotkaliście się z czymś takim?
Uwaga! Użytkownik Toudy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace

Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.

Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu

Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.

Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki

Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.