Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 1188 / 5 / 0
5-HTP samo w sobie nie wyleczy depresji, ale humor z pewnością może poprawiać. Połączcie to ze sportem, dietą, radami JohnegoHa, z pewnością lepsze to będzie niźli wpierdalać benzo, albo SSRI (SNRI rulez!).
Jest idealne na pogorszony nastrój lub stany antydepresyjne, na okresowe wspomaganie. Dość drogi interes lecz jedna kilkumiesięczna kuracja może podnieść na nogi po męczącej zimie...

Mi swojego czasu trochę pomogło, jednak później okazało się, że już nie wystarcza, musiałam sięgnąć po coś mocniejszego. Niemniej dla osób, które szukają lekkiej poprawy nastroju i wspomaganie jak najbardziej polecam. ;)
  • 276 / 1 / 0
ponowie pytanie - jak z libido po 5htp?
  • 1188 / 5 / 0
Może być obniżone, jak po antydepresantach, podejrzewam, że w mniejszym stopniu.
  • 276 / 1 / 0
może czy jest? to zasadnicza różnica - szukam alternatywy dla ssri, ponadto mam po ich zażywaniu pssd i nie chciałbym pakować się w kolejną chemiczną kastrację : C
  • 1188 / 5 / 0
Na pewno będzie lepiej niż po SSRI.
  • 276 / 1 / 0
a jak jeżeli chodzi o skuteczność leczenia? moim głównym problemem to fobia społeczna, lęki i anhedonia
  • 1188 / 5 / 0
5HTP jest skuteczne podczas leczenia stanów przed depresyjnych i w poprawianiu nastroju. Na Twoje problemy poleciłabym coś mocniejszego. :(
  • 791 / 7 / 0
moklobemid pasuje idealnie do twojej sytuacji, Skipperze
Knowledge itself is power, for wisely used knowledge is the most lethal of weapons
So as the shots sing out like a piper, everyones scared of the neighbourhood sniper!
  • 276 / 1 / 0
Brałem - sam i w połączeniu z sertraliną, nie pomógł, powodował senność, nie poprawił libido - jedyne co pomogło to paroksetyna jednak po niej cierpię na pssd no i musiałem przestać brać ponieważ zbyt mnie rozleniwiała i spałem po 12h na dobę..bupropion też odpada ponieważ nasila mocno lęki. Supli już kilogram zjadłem i też nic nie ruszyło. Do ssriów nie mam zamiar wrócić ponieważ sfera seksualna po nich siada a to powoduje u mnie frustracje i złe samopoczucie. Chociaż teraz z libido też nie jest za wesoło - właśnie na rzecz ssriów.
  • 791 / 7 / 0
niestety wyglada na treatment-resistance depression... probowales selegiliny? probowales moze aripiprazolu? a moze juz prerobiles te substancje?
ja bym radzil ci wlasnie selegiline + aripiprazol, z teorii wyglada to bardzo obiecujaco
Ostatnio zmieniony 21 maja 2013 przez Oltun, łącznie zmieniany 2 razy.
Knowledge itself is power, for wisely used knowledge is the most lethal of weapons
So as the shots sing out like a piper, everyones scared of the neighbourhood sniper!
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace

Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.

Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu

Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.

Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki

Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.