Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 3651 / 999 / 2
31 stycznia 2020return_zero pisze:
@Szczepan1
Nadmiar Dopaminy też może powodować lęki.
Ale też przede wszystkim nadmiar kortyzolu i niewysypianie się
sky is the limit
  • 15 / / 0
Jakieś sprawdzone środki żeby ten kortyzol obniżyć? ( poza sportem, bo ten uprawiam regularnie)
  • 3651 / 999 / 2
melatonina
sky is the limit
  • 3 / / 0
Noopept w jakich dawkach żeby było maksymalnie efektywnie? Wraz z cholina, bacopa monnieri i rhodiola rosea
  • 3651 / 999 / 2
Dawka jednorazowa: 15mg
Dawka dobowa: 30mg
D.S. Rano i wczesnym popołudniem po jednej dawce :)

Opcjonalnie: dawka dobowa/3 rano, południe, popołudnie
sky is the limit
  • 3 / / 0
06 lutego 2020blackgoku pisze:
Dawka jednorazowa: 15mg
Dawka dobowa: 30mg
D.S. Rano i wczesnym popołudniem po jednej dawce :)

Opcjonalnie: dawka dobowa/3 rano, południe, popołudnie
Dzięki! Chce wrzucić to na dłuższy okres czasu. Pociągnąć przez całe studia czyli 3,5 roku. Chcę być bardziej skupiony, więcej zapamiętywać i szybciej. Chlonac wiedzę i szybko ją kojarzyć, wycisnąć wszystko dbając przy tym o witaminy / minerały, ruch sport, tłuszcze itd. Nie pije alko ani nie używam w ogóle twardych. Czasem :liść: tylko już dłuższy czas, przez to pewnie trochę z tą pamięcią gorzej. Zależy mi głównie na nauce i pracy, w której jest dużo też myślenia i pamiętania, kojarzenia faktów. W jaki sposób dawkować resztę? Dodatkowo używam kreatyny w DT 10g i dnt 5g. Chodzi mi o bezpieczne połączenie i dobranie dawek. Środki w poprzednim poście.
  • 3651 / 999 / 2
3,5 roku dla noooeptu to stanowczo za dużo. Ja bym robił przerwy przynsjmniej po 3-5 miesiącach. Cytokolina 250mg/d, przy bardzo intensywnej nauce 500mg/,Rhodiola i Bacopa nie wiem czy to ekstrakt czy co. Dawkowanie jak na opakowaniu. Ogólnie rośliny adaptogenne w pierwszym rzucie powinno się przyjmować pojedyńczo.
sky is the limit
  • 3 / / 0
07 lutego 2020blackgoku pisze:
3,5 roku dla noooeptu to stanowczo za dużo. Ja bym robił przerwy przynsjmniej po 3-5 miesiącach. Cytokolina 250mg/d, przy bardzo intensywnej nauce 500mg/,Rhodiola i Bacopa nie wiem czy to ekstrakt czy co. Dawkowanie jak na opakowaniu. Ogólnie rośliny adaptogenne w pierwszym rzucie powinno się przyjmować pojedyńczo.
Dzięki. Co do dwóch środków.. Piszesz ze powinno się przyjmować pojedynczo czyli nie łączyć ich do nooeptu i choliny? I ewentualnie co jeszcze mogę dokupić aby osiągnąć zamierzone efekty? Głównie chodzi o skupienie, pamięć i tak jak mówię szeroko pojętą naukę. Dorzuciłem melatonine jeszcze. Myślę ze 5g będzie ok. Czy zmniejszyć dawkę? Śpię po około 6-7h czasem mniej. Wstaje w tygodniu o 5, weekendy 7.. Łykam ja około 21-22
  • 2990 / 1650 / 35
08 sierpnia 2018return_zero pisze:
Odnośnie nikotyny to dla osoby niepalącej dzielić plaster na 8 czy 16 części na początek? (0,875mg lub 0,4375mg)

Mam przesadzone reakcje histaminowe i stwierdzoną alergie. Antyhistaminy się sprawdzają, ale przyczyny nie leczą. Na forum pojawiła się informacja o receptorach H3. Znalazłem kilka dostępnych ziół i jedną substancje, które są odwrotnymi agonistami.

-Betahistine (recepta, działa też na H1)
-Kutaj (hollarhena antidysenteria, Conessine)
-Yamoa (funtumia elastica, Conessine)
-Rukiew wodna (podobno)

Czy te substancje mogą spowodować długotrwałe zmniejszenie produkcji histaminy?

https://link.springer.com/article/10.1007/BF00182737
https://www.sciencedirect.com/science/a ... 6909002306
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22931528
Akurat conessine czyli Yamoa i Kutaj to dobre może być bo penetruje BBB jak nóż masło plus w huj długo działa oraz podobno ma bardzo wysoki profil bezpieczeństwa czyli jest bardzo bezpieczny!sama jestem ciekawa czas aby pojawiło się w pl.
Uwaga! Użytkownik AnnaS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3651 / 999 / 2
nie, chodzilo mi o to zeby rozeniec i bacope nie brac jednoczesnie, noopept z cytokolina jest jak najbardziej ok, melatonina na noc tez dobre rozwiazanie, szczegolnie jak dlugo siedzisz po nocach i sie uczysz
sky is the limit
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ

Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.

Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.