skrzep tylko jest niebezpieczny gdy jest duży, a taki by nie przeszedł przez igłę. duży, na przykład gdy oderwie się od żyły w nogach, dzieje się tak często po długich lotach samolotem w bezruchu, tylko siedząc. wtedy zatrzymuje się w pniu płucnym (w jego rozgałęzieniu, ma kształt litery T) i blokuje krążenie. kaputt.
mniejszy skrzep "pompkowy" też w jakimś stopniu blokuje krążenie, ale nie tak by stworzyć realne zagrożenie życia/zdrowia. w płucach są makrofagi, które sobie z tym poradzą.
Odcinam się od was, odcinam, od szarej rzeczywistości, zapominam...
W skrócie wbijam się w kanał-krew wpada do kontrolki-lekuśko odciągam tłok-widze,że krew z kontrolki przesówa się do jej dalszej części-a w tej czesci bliżej igły-znajduje się krew z "odciągniecia".KIedy odciągam tłok a nie jestem w żyle-do częsci kontrolki krew nie wlatuje-ale zaciąga się mini bombelek powietrza-i robi się podcisnienie,wtedy albo dalej"grzebie"igłą-a kiedy dalej nie moge trafić-wyjmuje sprzet-i pukam ponownie-chyba że trwa to już na oko zbyt długo-wtedy wyciskam troche towaru-aby krew z igły i kontrolki-poleciała gdzieś na zewnątrz-albo zmieniam igłe-i pukam-w strzykawce nie ma krwi-a jak jest to w stopniu bardzo minimalnym..Zresztą żadko spotykają mnie takie problemy ;] ogólniez90%szotów wchodzi za 1razem.Najlepiej puka mi się z igieł 0,6-krewka pieknie wpada do kontrolki-łatwo odciągnąć tłok-łatwo go cisnąć-dużo lepiej niż np.igłami 0,4wkurwiają mnie-albo mam jakąs "gestą krew"ale odciąganie tłoka to jakaś masakra :huh: .Nie używam mniejszych igieł niż),5(ktore rzadko są w aptekach)więc pukam z 0,6.Nie mam z tym żadnych problemow.do czasu jak kłułem się małymi kolkami-problemy czasami występowały(np.przytkana igła)
no ale moje pytanie i tak bylo hm... stare, bo chodzilo mi o czasy wielogodzinnego katowania sie igla przy waleniu kota jak jeszcze wprawy nie mialam ( 2 lata temu?)
Jednak jakbyś miała jakieś nagłe kłujce bóle, są to naprawdę bardzo silne bóle, na pewno je zauważysz, zgłoś się do najbliższej jednostki SOR'u (szpitalnego oddziału ratunkowego) - zakłam, że jesteś ubezpieczona - i powiedz dyżurującemu lekarzowi w czym rzecz. Zrobią Ci odpowiednie badania, a proces usuwania skrzepliny nie jest aż tak bardzo inwazyjny.
Jon, ap ropo Makrofagów płucnych, głównym ich zadaniem jest fagocytoza bakterii oraz substancji szkodliwych dla organizmu człowieka. Nie jestem pewnie, ale z tego co pamiętam, to błona makrofagów nie wychwytuje związków organicznych jakimi są erytrocyty. Masz racje, iniekcje dożylne nie są główną przyczyną skrzeplin, ba, są bardzo marginalną przyczyną skrzeplin, ale należy pamiętać, że wbijając sobie igłę w tkankę nabłonkową, żyłę i wprowadzając jakąkolwiek substancje do krwiobiegu naruszamy ciągłość komórkową i zawsze istnieje szansa - minimalna - ale zawsze, że jakieś powikłania z tego wyjdą
SvD pisze:
Jednak jakbyś miała jakieś nagłe kłujce bóle, są to naprawdę bardzo silne bóle, na pewno je zauważysz, zgłoś się do najbliższej jednostki SOR'u (szpitalnego oddziału ratunkowego) - zakłam, że jesteś ubezpieczona - i powiedz dyżurującemu lekarzowi w czym rzecz. Zrobią Ci odpowiednie badania, a proces usuwania skrzepliny nie jest aż tak bardzo inwazyjny.
czasami tak mam. Że boli
Robia to na detoksach? Jak bede na detoksie to moge poprosic o to ( to jest szukanie skrzepliny, tak? ja idiotka napompowalam ich w siebie nie malo ) w ogole na detoksach robia jakies badania? Chce przebadac serce ( duzo spidowania bylo i kocenia), na detox ide ok tydzien, wale w bata aktualnie dzien dzien i nie zwracam uwagi na syfy w strzkawie, nie mam czasu na to.
dziekuje chopaki za info
Zwlaszcza podziwiam spidowcow, bo wiadomo, ze pierdolone dile dojebuja tynku czy gipsu do siuwaksu i jak to sie pierdolnie do nocha to sie co najwyzej wykkruszy. Ale jebac gips po zylach?!?!? :nuts:
Alkoholizm to powolanie!
liczy sie pierdolniecie!
Oczywiście fety,która jakością zbliżała by się do tamtej rezaniny też nie widziałem od tamtego czasu-a tamtej fetki śmiało można było w kanał puścić-z tym,że ryzykuje stwierdzenie że ponad200mg,spowodowało by pękniecie serca-u zdrowego-sredniej postawy męzzyzny.Wieloletni wyjadacze siadali po malutkich kreskach.Feta ta była dostępna przez okres z10miesięcy(zawsze ta sama)wiele osób wyjebało z miasta na leczenie.
Gdyby był sposób na jakieś domowe oczyszczenie(ale nie przez filterek od szluga-bo i tak przeleci wszystko co się rozpusci)nawet z dużymi stratami,ale bezpieczny to bym zajebał-ponoć feta ma wjazd najlepszy ze wszystkich stymulantów(choć nie bardzo wieże,że może być coś milszego niż dobre koko).
No i mefa trzeba by zajebać w kanał-choć szczerze,czytając wątek "mef-podanie dożylne"mam wrażenie,że na przekór temu co tam ludzie piszą nikt go jednak w kanał nie brał :-/
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Psychodeliki i zdrowie psychiczne: Nieuregulowani 'szamani' z Kapsztadu
Choć substancje psychodeliczne są w Republice Południowej Afryki nielegalne, wielu samozwańczych uzdrowicieli i szamanów z Kapsztadu otwarcie reklamuje ich stosowanie w swoich terapiach.
Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków
Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.
Kolejny akt oskarżenia w sprawie przemytu 2 ton marihuany ukrytej w konstrukcji mostu
Jest kolejny akt oskarżenia w sprawie zorganizowanej grupy przestępczej, która w imitacji stalowej konstrukcji mostu przemyciła z Hiszpanii do Polski 2 tony marihuany. Śledztwo w tej sprawie prowadzi Prokuratura Regionalna w Gdańsku. Tym razem przed sądem stanie Radosław Rz., ps. „Zeszyt”. Odpowie za przemyt ponad 900 kilogramów środków odurzających.