Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 116 / 3 / 0
Na pirogenie miałem taką gorączkę że aż wystąpiły halucynacje. Najlepszym lekiem na pirogena są leki przeciwzapalne, mi pomaga ibuprofen.
"Najtrudniej dotrzeć do samego siebie." Marek Aureliusz
"When I put a spike into my vein
And I'll tell ya, things aren't quite the same
When I'm rushing on my run
And I feel just like Jesus' son
And I guess that I just don't know"
  • 839 / 69 / 0
No ja jak tylko poczułam ciśnienie we łbie to pierwsze co to zeżarłam dwa ibupromy. A tak nawiasem mówiąc, najgorsza część tego wszystkiego złapała mnie akurat jak dotarłam do pracy. Całego pirogena przepracowałam i jeszcze musiałam się uśmiechać do ludzi, gdy miotało mną tak, że nie mogłam utrzymać fajki w łapie. Na domiar złego kiedy chciałam wrócić po pracy spokojnie do domu i położyć się w ciepełku, to nie przyjechały mi dwa nocne. Tak, dwa nocne z rzędu (jeżdżą co godzinę). Siedziałam na jebanym PKSie gdzie szwendają się same ćpuny przejarane śrubą turbo i płakałam, bo nie byłam w stanie przejść pieszo 20minut drogi. W dodatku padał deszcz. Jak kadr z jakiegoś filmu. Dramat. Później skończyły mi się jakiekolwiek leki, to wjebałam aspirynę przeterminowaną o 10 lat, którą babcia mi zostawiła w spadku, razem z sześcioma opakowaniami oxazepamu.
A, jakieś wnioski, morały.. Nie mam pojęcia. Pech. Albo szczęście. Bo tyle razy nic zupełnie mi się nie stało, kiedy olewałam jakiekolwiek BHP (oprócz dezynfekcji, dezynfekuję wszystko dookoła przez swojego gównianego hacefała). Już nie będę opowiadać co zdarzało mi się robić i w jakich warunkach, bo każdy z nas, lub spora część kojarzy takie akcje - wiece jak to czasem przyciśnie na ćpanie i człowiek jakoś tak mniej zważa na własne zdrowie.
Mam pod oczami cienie życia
I wargi mi spierzchły od suszy
w duszy.

47828580/missiv@protonmail.com - napisz mi coś miłego
  • 570 / 8 / 0
znam dziewczynę z stazem ponad 20letnim zero kabli jak idzie do szpitala zakladają jej cos przez obojczyk bezposrednio do serca podają leki czy w aortę tam gdzies jak to uslyszalem az mnie zemdlilo jakie to musi bycv bolesne i nieprzyjemne

ja juz tez mam tzw " otwartą pachwinę" od jakiegos czasu banalnie prosto robi sie szoty z czasem jednak wiadomo pach nozke kilka takich przypadkow tez znam

a i ciekawostka pirogen nigdy nie wystepuje przy stymulantach? dlaczego to?
I live fast and die fast too
how many times do this for you?>
i wanna live i wanna love :cheesy:
danwo juz dokonałem wyboru
jestem dyspozyorem wlsanych torów
Warszawski Cpun pisze:
Wystarczy mi 30% szans przeżycia aby 'zbadać' jakiś mix.
  • 133 / 2 / 0
Smarowac czym miejsce wklocia? Jakas wazelina, alantan itp? Czy zostawic zeby sie samo goiło?
  • 839 / 69 / 0
A co, masz jakieś większe rany? Możesz smarować maściami/żelami z NLPZ, tj jakiś olfen, ketonal. voltaren, naproxen itd. Ale najlepiej kupić sobie cepan. Nie zaszkodzi, a jeśli masz tam jakieś brzydactwa to pomoże.
Mam pod oczami cienie życia
I wargi mi spierzchły od suszy
w duszy.

47828580/missiv@protonmail.com - napisz mi coś miłego
  • 191 / 8 / 0
Ja od wczoraj walilem i.v. bez zaznania sie z tym tematem i wbijalem sie od stawu lokciowego :emo: dyis rano rozrobilem clona 2 mg w spirytusie i soli fizj. przepuscilem przez filterek po raz pierwszy! zrobilem mase bledow wkuwalem sie z dolu do gory niektore strzaly sie nie udaly a tamte wyzej weszly ok czy zyly mi sie na dlugo zblokuja ? bola mnie lapy jak cholera a dzis mam miec 10g 3mmc %-D a spodobalo mi sie i.v poradzcie cos, szybko schodzi opuchlizna i male siniaczki ? moge opdrazu smarowac fastumem albo arkalenem ? i kiedy bed mogl kuc szukalem nowych zyl i lipa same nieudane wkucia dodam ze nie filtrowalem 3mmc ani 4cmc a to byly resztki zlezane gdzies od 2014 listopada teraz bed filtrowal wszystko pozdro
Pop X and we doubled up the dossage :diabolic:
  • 133 / 2 / 0
fuko pisze:
A co, masz jakieś większe rany? Możesz smarować maściami/żelami z NLPZ, tj jakiś olfen, ketonal. voltaren, naproxen itd. Ale najlepiej kupić sobie cepan. Nie zaszkodzi, a jeśli masz tam jakieś brzydactwa to pomoże.
nie mam wiekszych ran. tylko po prostu rany po igle... Mam taka dziwną skóre, że ciężko mi trafić w żyłe. Czasami mam kilka prob zanim mi się uda... A mam takie ulubione miejsce i chciałbym żeby jak najszybciej usuwały się ślady po kluciu i żeby nie było widać że było kłócie...
  • 10 / / 0
Ja szczerze mówiąc polecam maści z cebuli. Tanioszka, w każdej aptece znajdziecie
  • 53 / 6 / 0
Walenie clonow iv to juz nieźle despero. Ja walczę z nałogiem zbliża się lato a na rękach lewa prawa po 3-5 cm czerwone linie wzdłuż zyl od wkluc Smaruje heparyna jak zejda rany daje cepan . Problem w tym ze przychodzi glod relanium pomoglo nad świadomością ale i tak kibel. Bhp podawanie jest dla początkujących których życzę jak najmniej . Gdy Cie trzęsie jesteś na wojnie i strzelasz póki nie trafisz . Pomyśleć ze kiedys byl spirytus staza grzanie i sterylnosc... A niekiedy jak masz stara igle i pompkę sprzed tygodnia to ci wystarczy do zaspokojenia. W końcu to ten moment gdy jesteś mniej wazny od tego co ci skapnie i nie pukniesz. Ćpać czy nie ćpać o to jest pytanie....
  • 570 / 8 / 0
mi podczas dlugej eskplatacji jednej zyly zrobila sie wzdloz niej blizna jakies 7cm na tej dlugosci wbijalem
zaletą tej zyly byla twarodsc i celność na granicy 100% no tak 75% ;-)

ciekawe jakie są szanse ze ten kabel jeszcze jest " czynny" dawno nie testowalem %-D
I live fast and die fast too
how many times do this for you?>
i wanna live i wanna love :cheesy:
danwo juz dokonałem wyboru
jestem dyspozyorem wlsanych torów
Warszawski Cpun pisze:
Wystarczy mi 30% szans przeżycia aby 'zbadać' jakiś mix.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Psychodeliki i zdrowie psychiczne: Nieuregulowani 'szamani' z Kapsztadu

Choć substancje psychodeliczne są w Republice Południowej Afryki nielegalne, wielu samozwańczych uzdrowicieli i szamanów z Kapsztadu otwarcie reklamuje ich stosowanie w swoich terapiach.

Wrocławianin hodował w domu grzybki halucynogenne. Policji tłumaczył, że to tylko pieczarki

Awantura domowa w jednym z mieszkań przy ulicy Popowickiej we Wrocławiu zakończyła się odkryciem nielegalnej hodowli i magazynu narkotyków. Policję wezwano z powodu kłótni między parą, jednak szybko okazało się, że 29-latek ukrywa w domu m.in. grzybki psychoaktywne. Policji mówił, że jest to "projekt" i że są to "pieczarki.

„Lewe” recepty na opioidy i środki odurzające w paczkach

Prokuratura w Nowym Targu prowadzi dużą sprawę. Lekarz wystawiał „lewe” recepty na leki opioidowe, a ksiądz był jednym z odbiorców środków odurzających. To jedni z wielu zatrzymanych do sprawy osób. Nowotarska prokuratura prowadzi śledztwo, które dotyczy zatrzymanych z czterech województw, a także przerzutu środków odurzających za granicę.