http://edu.pam.szczecin.pl/~marcinm/INIEKCJE.html
Pierwsze iv, to max 5ml. Ale nie rozpuszczaj hometa do 5ml!!!
* * *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
* * *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
odciągam tłoczek - jest krew. więc wstrzykuję zawartosć pompki. w zależnosci od substancji poznaję, że wcale nie idzie mi to po kablu, tylko podskórnie - bupra szczypie, heroina pali do żywego. czuję to. odciągam tłoczek, żeby sprawdzic, czy na pewno jestem w świetle żyły. tak, krew idzie chętnie do kontrolki. ale wiem, że coś jest nie tak, bo robi sie gul i szczypie/pali.
to nie tylko u mnie. jedna z osób, ktorej robilam ostatnio zastrzyk też tak miała. a przed chwilą ja sama tego doświadczyłam (ktoś mi robił zastrzyk, tak, umie na pewno).
o co tu chodzi? jak to rozróżnic od razu, żeby jak najmniej towaru podac sobie dokanałowo, a nie pod skórę? chodzi mi o to, żeby zorientowac się wcześniej, niż jak już szczypie.
i najważniejsze pytanie - skąd ta krew, skoro igła nie jest w świetle żyły?
edit: nie wiem, czy to ma jakieś znaczenie, ale ostatnio ciągle robię sobie zastrzyki iv. nigdy wczesniej tego nie mialam. do tej pory mój najdłuższy ciąg iv-owy to były max 3-4 dni raz dziennie. A nie dwa miesiące kilka razy dziennie :scared:
Stanie na klatce męczy jak samo branie.
Panie narkomanie, przestań brać, bo za karę,
stanie na klatce stanie się twoim koszmarem.
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Dwóch 15-latków z mefedronem. "Zwrócili uwagę nerwowym zachowaniem"
W ręce policjantów z Mińska Mazowieckiego wpadło dwóch 15-latków, którzy chwilę wcześniej zachowywali się nerwowo. Okazało się, że mieli przy sobie mefedron. O ich losie zadecyduje sąd rodzinny.
Zapomniał o marihuanie ukrytej w drewnianym wychodku
Płońscy kryminalni nie spodziewali się znaleźć narkotyki w takim miejscu. 25-latek z gminy Glinojeck postanowił ukryć torbę z marihuaną w drewnianym wychodku za domem. Z czasem o swoim „składzie” zapomniał, ale pamięć odświeżyli mu funkcjonariusze, którzy przyjechali z niezapowiedzianą wizytą. Mężczyzna usłyszał zarzut posiadania narkotyków, a wkrótce może usłyszeć kolejne.
Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu
Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.