Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 18 / / 0
Nie wiem czy w watku byl podany link:
http://edu.pam.szczecin.pl/~marcinm/INIEKCJE.html
  • 5299 / 104 / 0
Filtr od peta to lipa, przez takiego żółtego filtrzyć ;p ? Od szlugi nieodpalonej jeszcze jeszcze, ale nie od peta. Ja to traktuję dosłownie ze względu na to, że ktoś se może to jeszcze bardziej dosłownie wziąć do siebie (nawet sobie tego wyobrażać nie chcę wrrr). Generalnie jak masz jakąś tryptaminę w pompie, to nie w 2-3 ml płynu tylko w 10 lub nawet 20. Łatwiej jest tankować wtedy i ciężej przedobrzyć. Wejście nie jest masakryczne wtedy tylko stonowane. Nie wal po kablach narkusie! Ani po mięśniach!
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 721 / 3 / 0
Olej to, przy homecie podanie dożylne jest zbędne. I wyobrażasz sobie wlanie w siebie nawet 20ml płynu?
i like to wear colors like black because it says i’m a whore gg - 11135871
  • 5299 / 104 / 0
20 to jednak trochę dużo, 10 jak najbardziej. Mniejsze stężenie = większa kontrola nad dawką. A co jeśli jednak w 2ml płynu nie jest 20 tylko 30 mg? No właśnie :)
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 2878 / 21 / 0
Pomyśl, że nawet nie da rady 10 ml wstrzyknąć, choćby trafił w kabel, to z 6 razy wyleci. Zanim się wbije znowu, skrzepnie mu krew tysiąc razy, w dodatku nie wystarczy mu cierpliwości przy pierwszym iv na 10 wkłuć. Zauważ, że z pompką dziesiątką z tak odciągniętym tłoczkiem nie poradzi sobie. Jak już to na 2 rozkładać, ale znowu zanim drugą iniekcję wykona, to już będzie w innym wymiarze :)
Pierwsze iv, to max 5ml. Ale nie rozpuszczaj hometa do 5ml!!!
Ostatnio zmieniony 05 listopada 2013 przez idontknow, łącznie zmieniany 3 razy.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 721 / 3 / 0
Nawet 5 ml - powiedziałabym, że jest za dużo, sama właśnie taką ilość na pierwszy raz podawałam. Problem z tloczkiem ewidentny, niewygodnie, chyba, że miałby strzykawkę dziesiątkę i stabilne, nietrzęsące się ze strachu łapki.
i like to wear colors like black because it says i’m a whore gg - 11135871
  • 2878 / 21 / 0
Tak, dwa razy 5ml w dwóch strzykawkach dziesiątkach.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 153 / 2 / 0
Muszę zacząć dawać po kablach czy mięśniach bo nic mnie nie rusza już. wjebalem 50 hodeta po 4 miechach przerwy i nawet wizuali nie mialem dodam ze bylem w ciagu mam2201. na drugi dzien wciagnalem 100mg DPT tez nic nawet wjazdu na cialo nie bylo tez mieszane z mamem. Ja chce kurwa mieć tak jak miałem kiedys ze se wzialem 16mg 2cp i mnie nie bylo na swiecie. I do tego dodam że ja wcale tak dużo tego nie jebalem wiec kurwa nie rozumiem dlaczego do chuja to tak slabo działa. Od 2 lat mniej wiecej wpierdalam psychodeliki i zawsze robilem przerwy zawsze patrzylem sie na dawki az raz jebnalem 20mg 2C-P 50mxe na peaku i dopalilem trawa to wszystko na 0wej tolerce, od tego czasu nie moge osiagnac tego takiego rozplazmu gdzie trace kontakt ze swiatem, a takie cos ze ja wpierdalam 45mg 5meomipta i 20 hodeta na to i se ide lazic po bulwarze w gdyni to to chuj jest nawet przypalu nie bylo xd i gdzie tu zabawa xd Czytałem już od chuja na temat podawania ale mam jakies wkrety dziwne ze sie w zle miejsce wpierdole itp. Chyba sie bede musial skontaktować z jakims trojmiejskim ćpunem zeby mnie walic nauczyl bo jak sam sie za to wezme to katastrofa bedzie xd a rece owszem trzesa sie jakbym parkinsona mial nonstop;p
  • 627 / 68 / 0
mam problem. ostatnio dzieją się u mnie dziwne rzeczy.

odciągam tłoczek - jest krew. więc wstrzykuję zawartosć pompki. w zależnosci od substancji poznaję, że wcale nie idzie mi to po kablu, tylko podskórnie - bupra szczypie, heroina pali do żywego. czuję to. odciągam tłoczek, żeby sprawdzic, czy na pewno jestem w świetle żyły. tak, krew idzie chętnie do kontrolki. ale wiem, że coś jest nie tak, bo robi sie gul i szczypie/pali.

to nie tylko u mnie. jedna z osób, ktorej robilam ostatnio zastrzyk też tak miała. a przed chwilą ja sama tego doświadczyłam (ktoś mi robił zastrzyk, tak, umie na pewno).

o co tu chodzi? jak to rozróżnic od razu, żeby jak najmniej towaru podac sobie dokanałowo, a nie pod skórę? chodzi mi o to, żeby zorientowac się wcześniej, niż jak już szczypie.

i najważniejsze pytanie - skąd ta krew, skoro igła nie jest w świetle żyły?

edit: nie wiem, czy to ma jakieś znaczenie, ale ostatnio ciągle robię sobie zastrzyki iv. nigdy wczesniej tego nie mialam. do tej pory mój najdłuższy ciąg iv-owy to były max 3-4 dni raz dziennie. A nie dwa miesiące kilka razy dziennie :scared:
A co Ciebie boli, narkomanie?
Stanie na klatce męczy jak samo branie.
Panie narkomanie, przestań brać, bo za karę,
stanie na klatce stanie się twoim koszmarem.
  • 1067 / 206 / 0
Mam podobną sytuacje. Po krótkiej przerwie jest już dobrze. Przy częstych strzałach żyły jakby przestawały współpracować, mało tego , uciekają, chowają się. Dodatkowo przy aplikacjach pojawiają się wybulwienia , co pare cm, groźne to?
I don't do drugs. I am drugs.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Dwóch 15-latków z mefedronem. "Zwrócili uwagę nerwowym zachowaniem"

W ręce policjantów z Mińska Mazowieckiego wpadło dwóch 15-latków, którzy chwilę wcześniej zachowywali się nerwowo. Okazało się, że mieli przy sobie mefedron. O ich losie zadecyduje sąd rodzinny.

Zapomniał o marihuanie ukrytej w drewnianym wychodku

Płońscy kryminalni nie spodziewali się znaleźć narkotyki w takim miejscu. 25-latek z gminy Glinojeck postanowił ukryć torbę z marihuaną w drewnianym wychodku za domem. Z czasem o swoim „składzie” zapomniał, ale pamięć odświeżyli mu funkcjonariusze, którzy przyjechali z niezapowiedzianą wizytą. Mężczyzna usłyszał zarzut posiadania narkotyków, a wkrótce może usłyszeć kolejne.

Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu

Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.