Ugh: Wbiłem pod odpowiednim kątem, w żyłę igłą o odpowiednim rozmiarze. Gdy tylko pojawiła się krew w kontrolce przestałem naciskać na całą strzykawkę i wtłoczyłem do swojego ciała roztwór.
doppelganger pisze:Nie mówię tu o przypadkowym "kurwa, zapomniałem" tylko o świadomym opóźnianiu działania, żeby zdążyć podać środek drugiej osobie a nie najlepszą fazę stracić na próbach trafienia w żyłkę delikwenta :P
1. podajesz srodek "drugiej osobie" / trafiajac w jego zylke ty ciagle swoja strzykawke masz zabezpieczona na "za chwile"
2. podajesz srodek "sobie" trafiajac w swoja zylke / delikwent juz lezy rozjebany w tym czasie
i tyle proste nie ? ;)
doppelganger pisze:Dużą krzywdę można sobie zrobić, zaciskając stazę wysoko na ręku, wkłuwając się powiedzmy poniżej łokcia, ale nie odciągając stazy przez jakiś czas po podaniu? Nie mówię tu o przypadkowym "kurwa, zapomniałem" tylko o świadomym opóźnianiu działania, żeby zdążyć podać środek drugiej osobie a nie najlepszą fazę stracić na próbach trafienia w żyłkę delikwenta :P
Staza jest po to żeby zwiększyc cisnienie krwi w kablu który sobie wybraliśmy-zeby wyskoczył na wierzch-i po to aby po trafieniu w kabel krew sama wpadła do kontrolki.
Kiedy tylko jesteś w kablu puszczasz staze i podajesz substancje.
Nie warto kombinować.
Jednak wiele razy widziałem w filmach (dokumentalnych, a nie w stylu Trainspotting), gdzie osoba wykonująca iniekcję, przy wtłaczaniu nadal miała stażę na rękach. To takie niebezpieczne? Co to znaczy " kończy się to pękniętym kablem", chyba żyła nie przełamuje się na pół? Przyznam się, że nigdy w życiu staży nie używałem, nawet robiąc zastrzyki solo, które wychodzą mi jednak kiepsko. Bym musiał je robić w nogi, by mieć dwie ręce wolne.
Jeśli ktoś mi robi szota, to po prostu robię staże z ręki, zaciskając rękę na ramieniu (taka prowizoryczna staża, ale skuteczna) powyżej miejsca wkłucia, i trochę pompuje ręką, by żyły się uwidoczniły. Jednak po trafieniu w kabel, puszczam "ręczną staże", tak jak zalecasz bandzior.
Ugh pisze:to dlatego przy pobieraniu krwi u doktura, pielęgniarka nie zdejmuje staży, tak? By szybciej napełnić te fiolkę? Bo w niej żadnej pompy nie ma, aby tłok odciągnąć. Zawartość żyły sama wpływa do zbiorniczka.
Ugh pisze:To takie niebezpieczne? Co to znaczy " konczy się to pękniętym kablem", chyba żyła nie przełamuje się na pół?
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Zapomniał o marihuanie ukrytej w drewnianym wychodku
Płońscy kryminalni nie spodziewali się znaleźć narkotyki w takim miejscu. 25-latek z gminy Glinojeck postanowił ukryć torbę z marihuaną w drewnianym wychodku za domem. Z czasem o swoim „składzie” zapomniał, ale pamięć odświeżyli mu funkcjonariusze, którzy przyjechali z niezapowiedzianą wizytą. Mężczyzna usłyszał zarzut posiadania narkotyków, a wkrótce może usłyszeć kolejne.
Dwóch 15-latków z mefedronem. "Zwrócili uwagę nerwowym zachowaniem"
W ręce policjantów z Mińska Mazowieckiego wpadło dwóch 15-latków, którzy chwilę wcześniej zachowywali się nerwowo. Okazało się, że mieli przy sobie mefedron. O ich losie zadecyduje sąd rodzinny.
Kolejny akt oskarżenia w sprawie przemytu 2 ton marihuany ukrytej w konstrukcji mostu
Jest kolejny akt oskarżenia w sprawie zorganizowanej grupy przestępczej, która w imitacji stalowej konstrukcji mostu przemyciła z Hiszpanii do Polski 2 tony marihuany. Śledztwo w tej sprawie prowadzi Prokuratura Regionalna w Gdańsku. Tym razem przed sądem stanie Radosław Rz., ps. „Zeszyt”. Odpowie za przemyt ponad 900 kilogramów środków odurzających.