Ostatnio usunęłam WOWa, teraz facebooka i jest trochę łatwiej... bo przyznam, że zbyt często siedziałam przy tym. :-D
Moja rada to weź się w garść:)
Moonlights pisze:@AquaSky - 2) nic z tych rzeczy nie brałem i nie biorę.
Dzięki za info o noradrenalinie, faktycznie ją nieźle podwyższyło bo będąc wtedy u fryzjera w lustrze zauważyłem przeogromne źrenice. Musiałem spuszczać wzrok, żeby nie myślała że ćpam.
3 dni brania żeń-szenia z rana - tylko pierwszego dnia poczułem motywację do działania(pachnie placebo). Zauważyłem, że nieźle skoczyło mi libido (a podobno sertralina je obniża). Nadal nie chce mi się działać. A jeśli zacznę, to szybko kończę. I bez celu gapię się w okno ;/ A sprawdzian z maty, poprawa z polskiego czekają. Siąde do nauki, przerwę sobie po chwili, gapienie na firankę. :wall:
Od kompa jestem uzależniony, najbardziej od 2005 roku czyli odkąd mam internet. W poniedziałek zmusiłem się, żeby nie włączać kompa i faktycznie uczyłem się, ale czułem w sobie ogromną frustrację. Lubię się uczyć, lubię matmę, a z drugiej strony wkurzam się że trzeba się uczyć. Totalnie pojebane...
Dzisiaj po wypiciu yerby (amanda) - chyba za bardzo jej nie toleruję. Ból głowy pulsujący, mocny (ale to może być spowodowane żeń-szeniem), lekko kręci się w głowie. W nauce nie pomogło. Kawa inaczej i lepiej działa...
Ktoś powie - automotywacja, afirmowanie się. Ale jak chcę się afirmować, to takie myślenie powoduje we mnie ból na umyśle, zmuszam się do tego niemal jak do jedzenia krupniku. I szybko przestaję. A z drugiej strony nie mam negatywnych myśli, jedynie irytację że jestem takim leniem...
@Amphetamine407 z grupy stymulantów nie chcę zażywać niczego innego oprócz kofeiny. Ewentualnie Modafinil, ale zdobyć to...
Jeśli chcesz się leczyć to warto zaufać specjalistom. Sam mechanizm działania leku i jego dobór to nie to samo. Ja też mógłbym znaleźć psychiatrę, do którego pójdę i powiem "poproszę recepty na to i tamto, ile płacę ?" Można. Dużo ważniejsza jest ocena pacjenta poparta doświadczeniem zawodowym. Wiedza + podejście indywidualne do pacjenta + praktyka. Jeśli masz takie możliwości odwiedź 3 czy 4 specjalistów. Opisz swoje wnioski i stawiane diagnozy.
Jeśli stosujesz żeń-szeń i yerbę jednocześnie to musisz pamiętać o zachowaniu odstępu. Przynajmniej kilku godzin np. żeń-szeń po śniadaniu o 10.00, yerba po obiedzie o 15.00. Stosuj najmniejsze aktywne ilości.
Co jest problemem przy nauce matematyki ? Ja też nie byłem w tym najlepszy. Z perspektywy czasu inaczej to wygląda. Może będę mógł pomóc.
Język polski dla mnie był łatwym i ciekawym przedmiotem, więc nie będzie problemu.
Leki czy suplementy same z siebie nie rozwiązują problemów. Mogą pomóc, ale przez określony czas. Od Ciebie zależy jak ten moment wykorzystasz. Leki psychotropowe działają szybciej i mocniej, jednak ja zdecydowanie bardziej polecam Tobie stosowanie suplementów i ziół.
Ważna jest Twoja wola zmiany obecnej sytuacji. Odpowiednie nastawienie do problemów potrafi naprawdę dużo zdziałać. Nawet sprawdzian napisany na 3+ to już coś. Szczególnie jeśli sam to osiągniesz czy też znajdziesz kogoś, kto nauczy Ciebie jak rozwiązywania takich problemów.
Pomyśl też o przyszłości. Bez negatywów. Jeśli już teraz zaczniesz wspomagać się np. modafinilem, metylofenidatem, bupropionem czy całą resztą tego typu środków to co będzie za kilkanaście lat ? Według mnie to tylko taki moment, kiedy sytuacja wydaje się przerastać Twoje możliwości. Każdy czasem tego doświadcza, bez względu na wiek, cechy charakteru, możliwości intelektualne. Nie wiem jak Ty, ale ja myślę, że sobie poradzisz. Może zajmie to jakiś czas. Będzie lepiej, bo chcesz i próbujesz. Nawet najlepsza chemia nie ma podejścia do momentu, gdy sam stwierdzisz, że się uda. Dlaczego miałoby się nie udać ?
Rooty, keyloggery i zdalna administracja
Konta, podpisy i tania sensacja
Logi, podsłuchy i w podświadomość wkręty
Czy to fakty czy pozory ?
Życie czy przekręty ?
Eskapizm
zorganizuj sobie czas, bo im więcej ma sie czasu wolnego tym bardziej leniwym sie staje.
sztuka walki/hobby pomoże odciągnąć myśli od nicnierobienia. znajdz coś co cie kręci i rób to:)
Moonlights pisze: PS. Dlaczego miałbym uciekać z tego forum? :) Lubię je czytać, można znaleźć wiele ciekawych informacji.
Ech, depresja...
Hugues de Payns pisze:stosuj metode kar i nagród na samym sobie, ale rób to konsekwentnie :-D
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec
Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.
My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany
Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.