Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
Większość informacji na temat odurzania oraz nowości sie czerpię:
z hyperreal.info
1791
82%
z wikipedii
62
3%
od znajomi
148
7%
z innych żródeł
172
8%

Liczba głosów: 2173

ODPOWIEDZ
  • 3206 / 176 / 0
Bo to nie będzie jeden raz. Ten słodki spokój i zapomnienie, to jedno uczucie przy amfie to zimny spokój a przy herze to ciepły niebyt, ale to wszystko to samo. I wtedy przypominam sobie całą resztę. Chciałbym sobie zawsze to wtedy przypomnieć. Ten wyrzut sumienia, to mówienie sobie, że jeszcze tylko ten jeden raz ostatni. Te próżnię i pustkę gdy wewnątrz nie ma nic. To uczucie bezsensu i beznadziejności. Gdy nic się nie chce i nie ma sensu. Gdy się wydaje, że się wszystko wie i wszystko rozumie, ale z tej wiedzy nic nie wynika, bo nie ma uczuć, które nadają sens.

150 razy i jeden raz.
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 59 / / 0
Według mnie to wiedza tego sroktorka o opiatach jest bezndziejna, i co to robi na forum osób którą chcą poprawić sobie humoru.

Nikogo to nie obchodzi, nikogo to nie zmieni i nikt nie będzie się zastawiać 150razy skoro tu zajrzał to już podjął decyzje proste?
Wracaj do swojego nudnego, szarego życia doktorku i udawaj dalej ,że świat jest idealny... może zamiast czepiać się opiatowców weź się za stalkerów bo jak przeczytałem o sprawie Amandy Tod to mi nawet koda nie poprawiła humoru... TO JEST PROBLEM A NIE podjeb. komuś portfela na ćwiarę...

wkurw. mnie tacy sztuczni żałośni ludzie chcą zbawiać świat tam gdzie nie mają szans...
gdzie jest ten jego bóg pfe
Uwaga! Użytkownik Evangelion00_PL jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2878 / 21 / 0
Człowieku, to było 4 lata temu.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 335 / 1 / 0
Czy naturalne opiaty tak wjebują jak te nienaturalne ?
Nie opiaciłem ale dowiedziałem się o maku.
Zycie mnie nauczyło najbardziej jednego. Nie przysięgaj Bogu czegoś czego nie zrealizujesz. Lepiej milcz.
  • 1743 / 26 / 0
Nom odstawienie PST z maku jest gorsze od rzekomo głupiej kodeinki, opio naturalne i syntetyczne idą z tym na jedno kopyto, różnica jest w jakości działania i łaskawości skręta ;-)
Non omnis moriar.
  • 221 / 4 / 0
skręt po syntetykach jest dłuższy (metadon vs heroina)
a z tego co pisze Oxan to skręt po helu ma się nijak do prawdziwego skręciora po fencie
  • 343 / 6 / 0
No to źle pisze. Głody po opiatach w rodzaju morfina czy heroina są straszne, przerażające, to są najgorsze tortury, które zagrażają zdrowiu psychicznemu.
.
Trzeba pamiętać, że w PST chodzi o morfine, czyli po ciągu głody po PST są straszne i przerażające tak samo jak po morfinie czy heroinie. Nie można zupełnie porównywać głodów po kodeinie do głodów po PST, bo po kodeinie głody są wręcz niczym w porównaniu do głodów po morfinie.
Uwaga! Użytkownik Motor niczyj jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 335 / 1 / 0
Motor niczyj pisze:
No to źle pisze. Głody po opiatach w rodzaju morfina czy heroina są straszne, przerażające, to są najgorsze tortury, które zagrażają zdrowiu psychicznemu.
.
Trzeba pamiętać, że w PST chodzi o morfine, czyli po ciągu głody po PST są straszne i przerażające tak samo jak po morfinie czy heroinie. Nie można zupełnie porównywać głodów po kodeinie do głodów po PST, bo po kodeinie głody są wręcz niczym w porównaniu do głodów po morfinie.
O co Ci chodzi z tym PST ?
Zycie mnie nauczyło najbardziej jednego. Nie przysięgaj Bogu czegoś czego nie zrealizujesz. Lepiej milcz.
  • 545 / 8 / 0
Nigdy nie doświadczyłem tych "strasznych głodów" o których piszesz, słowo "przerażające" mnie po prostu śmieszy. A nie należę do ludzi o jakimś szczególnie silnym charakterze. Z mojego doświadczenia wynika, że straszne skręty i straszne głody, występują wtedy, kiedy na prawdę chcesz ćpać , tylko sobie wmawiasz, że chcesz być trzeźwy.
Luk.low@interia.pl
  • 343 / 6 / 0
No bo ktoś tutaj napisał o maku, a mak to m.in. opium z zielonych krzaków maku, to też i morfina oraz trochę kodeiny. Jednak z samych nasion maku można zrobić tylko PST, a niektórzy traktowali PST jako niewinny i tańszy zamiennik kodeiny, ale potem nagle się okazało, że po tym głody są dużo straszniejsze niż po kodeinie.
.
@szachmat. Jeżeli tego nie przeżyłeś, to masz szczęście.
Uwaga! Użytkownik Motor niczyj jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Psychodeliki i zdrowie psychiczne: Nieuregulowani 'szamani' z Kapsztadu

Choć substancje psychodeliczne są w Republice Południowej Afryki nielegalne, wielu samozwańczych uzdrowicieli i szamanów z Kapsztadu otwarcie reklamuje ich stosowanie w swoich terapiach.

Gdańsk: Chciał sprzedać policjantom narkotyki w promocyjnej cenie

- Czego potrzebujecie? - usłyszeli policjanci w cywilu od 38-latka na jednym z gdańskich parkingów. A potem padła oferta zakupu w promocyjnej cenie marihuany i amfetaminy.

Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.