Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1874 / 96 / 127
Kurde strach troche te nowe substancje brać....
wolna molekula
#mops
  • 1342 / 48 / 0
No, ja zamówiłem sunifiram i też mam lekkie obawy. Ale co zrobisz... Mam nadzieję, że takie okazyjne zażywanie tego nie usmaży mi kiedyś mózgu.
SESH
  • 1874 / 96 / 127
Ja to poczekam jeszcze jakiś czas na więcej informacji. Bo jeżeli szkodliwość będzie znikoma to substancja warta uwagi imo.
wolna molekula
#mops
  • 708 / 25 / 0
Dzisiaj przyszło 0,25gr od jutra zaczynam do tego cholina i alcar zacznę od około 10 miligramów (miarka)
Ciekawe jest to że substancjia dość wiekowa pojawia sie znowu i dlaczego trzeba było 30 lat zeby ja znowu wykopać, co sie z nią działo w miedzyczasie?
Ale ja pamietam prawdziwy prl i jakos przezyłem to i tego przezyjemy.
  • 1342 / 48 / 0
A co jeśli szkodliwość będzie długofalowa i ujawni się po jakimś czasie?
SESH
  • 1874 / 96 / 127
Strangled Cat pisze:
A co jeśli szkodliwość będzie długofalowa i ujawni się po jakimś czasie?
Ja to jestem ciekaw, szkodliwości RC ogólnie. Bo pewnie za kilka lat powychodzi, że to nie jest takie do końca bezpieczne. JAkie polecacie SPRAWDZONE nootropy??
wolna molekula
#mops
  • 708 / 25 / 0
Sa jakies dane dotyczace działania na pamięć długoterminową?
  • 1342 / 48 / 0
belejaki pisze:
Ja to jestem ciekaw, szkodliwości RC ogólnie. Bo pewnie za kilka lat powychodzi, że to nie jest takie do końca bezpieczne.
No raczej, że nie jest, zbyt długo to my nie pożyjemy ;] szkoda, że ZUS jest obowiązkowy, wtedy przynajmniej do emerytur nie musielibyśmy się dokładać.

A sprawdzonym nootropem to jest chyba noopept.
SESH
  • 1874 / 96 / 127
No hahaha, ja nawet nie myślę o tym, że dotrwam do emerytury.... %-D
wolna molekula
#mops
  • 642 / 18 / 7
Też czekam na PRLa. Ten przynajmniej przeszedł jakieś badania na ludziach. W przeciwieństwie do sunifiramu. ;-) Szkodliwość relatywnie niska, a i LD 50 dla myszy dość wysokie - 860 mg/kg przy podaniu oralnym.
The sooner you stop, the less you suffer.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska

Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.

Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu

Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.

Psylocybina połączona z treningiem uważności łagodzi depresję wśród pracowników ochrony zdrowia

Badanie przeprowadzone przez Huntsman Mental Health Institute przy Uniwersytecie Utah wykazało, że pracownicy ochrony zdrowia zmagający się z depresją i wypaleniem zawodowym, doświadczyli znaczącej poprawy po terapii łączącej psylocybinę z programem mindfulness.