Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 708 / 25 / 0
zongler pisze:
Bylo juz tyiac postow o tym ze w tabletkach nie dziala jak powinno, kupiles gowno, do tego drogie, i jeszcze sie wkurwiasz - polecam w proszku, wychodzi taniej, a dzialnie 10 razy mocniejsze.

Na jakiej podstawie sądzisz?
  • 110 / 5 / 0
jakie dawkowanie jeżeli mam w proszku
Tłum duży, ale ludzi niewielu
  • 95 / 3 / 0
Mam flashacki na trzeźwo, ciekawe jakby było po prlu. Może kiedyś zakupię i opiszę tu efekt.
Uwaga! Użytkownik CherubAnatema nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 95 / 3 / 0
Właśnie doszedł do mnie PRL 8-53. Będę spisywać tutaj swoje przeżycia związane z tą substancją, na ten czas zauważyłem, że standardowo tak jak noopept wyostrza mi wzrok ze względu na acetylocholinę. Chwilę po podaniu mniej więcej 5 mg pojawił się właśnie ten efekt. Czuję się także o wiele bardziej skupiony + zrobiło mi się jakoś ciepło, szczególnie moja głowa to odczuwa.. :> (i to nie jest żart). Czuję się wyśmienicie.

edit o 14:22
Bez jaj, moje flashbacki... po zażyciu tego specyfiku są dużo bardziej wyraźne. Już zaczynam widzieć efekty. Dodatkowo zdaję mi się, że PRL to agonista jakiś receptorów dopaminowych, zdecydowanie mi się "zachciało" robić więcej rzeczy. Definitywnie.
I w sumie nawet bym się nie zdziwił bo mam przed sobą artykuł mówiący o jego związku z dopaminą.
Uwaga! Użytkownik CherubAnatema nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 95 / 3 / 0
Połączenie ćwiczeń wspomaganych kreatyną + diety + prla = niesamowicie duuuży motywacji, pracuję na CAŁKOWICIE innych obrotach, z uzależnienia opiatowego(kodeina) wpadłem w przeciwległy biegun, w przeciwną skrajność. Zmieniam nawyki, załatwiam wszystko, to przechodzi ludzkie pojęcie. Czuję się niesamowicie! Mam flashbacki prawie cały czas, gdy chce sobie coś przypomnieć, moja pamięć JUŻ przy 2 dniu strasznie się poprawiła. Co będzie dalej?? Podsumowując: Odczuwam ogromne różnice!
  • 642 / 18 / 7
A jak to dawkujesz? Da radę rozpuścić w czymś?
The sooner you stop, the less you suffer.
  • 95 / 3 / 0
Od 5 do 10 miligramów, raz na dzień, z rana.
Nie wiem czy da się rozpuści i nie widzi mi się marnowania prla na coś takiego, ze wzgledu na to, że najlepsza droga przyjęcia(jestem niemalże pewien) to podanie podjęzykowe.
Dodam jeszcze, że proch nie jest zbyt smaczny, ale mi to nie przeszkadza. Może inną osobę by to irytowało.
Nie jestem też oczywiście pewien czy każdy proch tak samo smakuję, podkreślam.
  • 1095 / 34 / 0
Faktycznie, nootropy b. dobrze się wchłaniają z pod języka.
Wszystko co napisałem na tym forum to nieprawda; opisywane sytuacje nigdy nie miały miejsca.
  • 1874 / 96 / 127
Serio to jest takie cudowne w działaniu? Jakieś info o szkodliwości? Czy brak???
wolna molekula
#mops
  • 1342 / 48 / 0
Z tego co wiem to substancja nie jest zbyt dobrze przetestowana na gatunku z rodziny małpowatych zwanym homo sapiens. Także lepiej z tym uważać. Choć na hajpie zdecydowanie nie brakuje obiektów doświadczalnych także raczej nie odstraszy to wielu ;)
SESH
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne

Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).

Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu

Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.

Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy

Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.