Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 3649 / 996 / 2
Elomakrela pisze:
Pytanie do osób w związkach - czy czujecie, że antydepresanty zobojętniają was wobec swojej partnerki/partnera?
Na od-obojętnienie polecam lizergamidy co jakiś czas. Problem nie jest z chęcią do sexu, ani z wzwodem. Problem jest z dojściem po antydepresantach!
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
  • 118 / 3 / 0
A jak wzglednie zdrowa osoba zareaguje na takie leki moga one pomoc wyjsc z uzaleznienia jesli nie ma sie zadnych zaburzen?
Uwaga! Użytkownik ZielonySkret nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3649 / 996 / 2
Lamotrygina chyba jest całkiem pomocna w wyjściu z uzależnienia. Ale odnoszę ją do ChADa. Jak zdrowa osoba zareagowałaby na lamotryginę?
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
  • 987 / 38 / 0
sertralina potegowała u mnie natręctwa, a pani doktor mi jeszcze olanzapinę dopisała do niej. Miks był beznadziejny i przerzuciłem się na paroksetynę, i jest o wiele lepiej :)
Uwaga! Użytkownik Dextem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 785 / 16 / 0
Czy tegretol nie obniża działania wenli anafranil albo paro?
  • 569 / 19 / 0
Planuję w bliżej nieokreślonej bliskiej przyszłosciwybrać się do psychiatry, a przynajmniej mam taki zamiar. Od 2 lat zmagam się z depresją i nie daje już rady, to gówno popierdoliło mi ostro w głowie, jestem bardziej pojebany niż byłem przedtem. Próbowałem już zmieniać sposób myslenia, ale na niewiele to zdawało egzamin, o 14h było spoko o 18 już powrót depresji gangstera. Mam pytanie, otóż słyszałem że antydepresanty robią z człowieka bezuczuciowe zombie, a tego bym bardzo nie chciał, bo już żyje jak pierdolony trup, z wierzchu niby wszytko gra, nie widać nic po mnie, ale w psychikę mam zdegradowaną
Uwaga! Użytkownik Sideswipe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 987 / 38 / 0
@Swidespie, zwykłe pierdzielenie. To neuroleptyki robią z ludzi zombie, a nie antydepresanty. Z początku można czuć się gorzej, bardziej zmęczonym i tak dalej, jednak z czasem to mija. Są też takie co pobudzają, więc tym bardziej nie będzie trybu zombie :D Jeśli chodzi o uczucia, to w pewnym stopniu tak, człowiek robi się bardziej bezuczuciowy, mniej go cieszy, ale też mniej martwi. Ja biorę paroksetynę i ją sobie chwalę. Cudów nie ma, jednak na pewno jest lepiej niż wcześniej. Ogólnie polecam Ci wybranie się do lekarza, bo to on udzieli Ci dobrej rady (mam nadzieję), i na pewno mu wszystko lepiej opowiesz.
Ja zwlekałem wiele lat z pójściem do psychiatry, i o dziwo okazało się, że to nie boli, a psychiatra nie gryzie :D
Idź chłopie czym prędzej, nie masz się po co męczyć. Ewentualnie pójdź najpierw do psychologa, bo to psycholog robi dobry wywiad, i na pewno wskazane będzie połączenie farmakoterapii i wizyt u psychologa. Nie masz się czego wstydzić, bądź z nim/nią szczery a na pewno otrzymasz pomoc. Jeśli trafisz na kogoś kto Ci się nie spodoba, to zmień lekarza/psychologa. Ja zmieniłem psychiatrę i jestem zadowolony :)
Uwaga! Użytkownik Dextem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 569 / 19 / 0
Byłem u psychologa jakiś rok temu, zaleciła mi spotkanie u psychiatry, Nie mogę się przemóc żeby do niego pójść, w każdym razie dzięki
Uwaga! Użytkownik Sideswipe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 987 / 38 / 0
@Sideswipe, a to psychiatra to gorszy jakiś? :D Nie ma reguły, pamiętaj, że psychiatra może Ci leki przepisać, a psycholog już nie. No cóż, ale wszystko zależy od Ciebie. Ostatecznie możesz iść do rodzinnego i od niego dostać jakieś antydepresanty, ale lepiej idź do specjalisty, bo rodzinny jeszcze Ci jakieś benzo na odpierdol przepisze i więcej szkody niż pożytku sobie narobisz.
  • 3649 / 996 / 2
Poczytaj sobie opinie na stronie dla znanych lekarzy. wez ze swojego miasta takiego co na dobre opinie, wybul te 120 zl (minimum) na psycho. I dobierzesz leki, będzie lepiej. Z psychologiem to można jedynie o sajko pogadać i światach równoległych.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Rytuały, narkotyki i przestępstwa seksualne. Są zarzuty dla fałszywego szamana

Mężczyzna z Gryfina (woj. zachodniopomorskie), Dariusz T. przedstawiał się jako uzdrowiciel, radiesteta, bioenergoterapeuta i praktyk kambo. Jego działalność, która miała pomagać osobom zmagającym się z traumami i depresją, okazała się jednak przykrywką dla niebezpiecznych praktyk i przestępstw. 62-latek oskarżony jest o przeprowadzanie "rytuałów" przy użyciu roślin psychoaktywnych i przestępstwa o charakterze seksualnym.

Brazylijska roślina jurema preta skuteczna w walce z depresją.

Brazylijska roślina jurema preta, używana od wieków w rytuałach rdzennych mieszkańców, przyciąga uwagę naukowców jako możliwy środek w leczeniu depresji. Zawiera silnie działające DMT – psychodelik, który może przynieść szybką poprawę nastroju. Choć wyniki badań są obiecujące, eksperci podkreślają, że to nie jest lek dla każdego.

15 lat niechcianych badań. A teraz nowa rewolucja w psychiatrii

Specjalista z Wielkiej Brytanii nie ma wątpliwości, że jesteśmy świadkami nowej rewolucji w psychiatrii. Psychodeliki, jak psylocybina i MDMA, zdobywają coraz większe zainteresowanie naukowców w leczeniu depresji i innych zaburzeń psychicznych.