Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 130 / 6 / 0
wkurwionygnoj,
Nie wiem jak to jest z SSRI, ale ja mam tak po benzo. Niby benzo ma uzależniać od benzo, a mnie uzależnia od alkoholu. Porąbane to.
  • 3455 / 1121 / 0
wkurwionygnoj,

z alkoholem reakcja osobnicza. 1-2 piwka nie powinny powodować żadnych zmian, większe ilości, czy zalewanie się w trupa cofa do stanu sprzed kuracji i potrzeba 1-7 dni (tak oceniam) na powrót do stanu bezpośrednio sprzed walnięcia alko.

Ponadto, niektórzy raportują większą pewność siebie i euforię po alkoholu będąc na antydepresantach (ja również potwierdzę na swoim przypadku, zwłaszcza pierwsze picie po przerwie było jedną z faz życia). Upijamy się szybciej/wolniej zależnie od osoby, leku, dawki. Ja upijałam się szybciej, kilka piw i uwarzenie gotowe.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 421 / 21 / 0
Ahh! Czyli jednak stan sprzed kuracji wraca, o to mi chodziło, dzięki wielkie. No u mnie akurat spowalnia proces 'najebania się', ale pije się bardzo przyjemnie. Co do postu @2up, to też się zgadzam, zaczęło się tak jak zacząłem włączać do leczenia alprę, no wiadomo GABA i te sprawy.
  • 1 / / 0
03 kwietnia 2007puchatek pisze:
może napisze dawki wszystkich leków

fluo - 20mg (2 miesiące leczyłem się,na początku było to przyjemne ale później już mi się to nie podobało i przestałem brać)

klomipramina 75-150mg

doxepin - 150-200mg

sertralina 50-100mg

imo klomipramina bije wszystkich na głowe.lek starej generacji ale jary.bardzo skuteczny.
Potwierdzam Klomipramina jest lekiem starym , ale o najsilniejszym działaniu serotoninergicznym. Nic mi nie pomagało, a brałem przez ostatnie 15 lat życia, już chyba wszystko. Miałem lęki i depresję i lekarz przepisał mi Anafranil 75 SR (Klomipramina) w dawce początkowej 150 mg/d, a potem 225 mg/d. W przeciągu tygodnia byłem zdrowy. Zero depresji, zero lęków i wróciłem do pracy. I to jest stary dobry lek, a inne paroksetyny, sertraliny, itp. są przereklamowane i słabiutkie. Co to za lek jak ja muszę czekać na efekt miesiąc, albo pół roku... Klomipramina to lek, który po prostu działa.
Uwaga! Użytkownik Mailo44 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 712 / 83 / 2
Klomipramina jest faktycznie skuteczna, ale teza o tym, że jest najsilniejsza pod względem działania serotoninergicznego jest z dupy wzięta. Po prostu jest dosyć niewybiórcza i działa na wiele receptorów w tym ma działanie antycholinergiczne, wybitnie niepożądane. Suchość w japie, powodowanie zaparć i takie tam. Na każdego działa co innego. Zaczyna się od ssri, bo to złoty standard, ewentualnie dorzuca mało obciążające organizm leki jak trazodon, buspiron, opipramol. Niektórym przeszkadzają zaparcia jak opioidach.
Uwaga! Użytkownik kofel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3455 / 1121 / 0
Czemu teza z dupy wzięta? Jeśli już przyjąć jakiś standard mocy antydepresantów to właśnie klomipramina w monoterapii spisuje się najlepiej.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 44 / 7 / 0
Pytanie do osób w związkach - czy czujecie, że antydepresanty zobojętniają was wobec swojej partnerki/partnera?
  • 1974 / 525 / 0
^ tak moze byc. splycenie emocji.
13 kwietnia 2017wkurwionygnoj pisze:
A właśnie, jak to jest z alkoholem przy antydepresantach? Podczas kuracji Escitalopramem strasznie spodobał mi się alkohol i piłem dosyć sporo, jak się to odbija na efektach terapeutycznych? Aż tak źle?
tez mi sie bardziej chcialo i lepiej pilo na escitalopramie, jak wplywalo to na efekt nie wiem, ja tam czulem.
jak nie chcesz nie musisz wpierdalać
:tabletki: :świnia:
  • 11 / 1 / 0
Wariaty,

jest sprawa wagi Państwowej. Jako że jestem niepijącym alkoholikiem a i nie podrodzę mi z innymi substancjami z małych przyjemności została mi tylko mj.

I tu się zaczyna poważy dramat, bo podpalałem weekendowo, czasem w ogóle i zawsze działanie było chillujące lekko zamulające + dobry nastrój. Ostatnio zapaliłem i dostałem tak silnego stanu lękowego połączonego z gonitwą myśli(złych) że chciałem dzwonić po karetkę, ogólnie myślałem że zaraz stracę przytomność, paranoja pełna, straszny stan, ciężko opisać. Od tego czasu boję się zapalić.

I teraz pytanie czy to w wyniku faktu że zapaliłem sam i sobie wkręciłem (często paliłem sam i nic nie było) czy mogło zareagować z lekami i ogólnie farmakoterapią:

Historia leków:

Pół roku na esticil, nasennie kweta (ketrel) pół roku, 2 miesięczny epizod z benzo,

na dzień dzisiejszy tylko: Trazadon(Trittico)

Zapaliłem po 3 dniach brania Trazadonu, czy mogło to mieć jakiś wpływ na ten mocny stan lękowy?
  • 1974 / 525 / 0
moglo.

polecam samobjstwo, antydepresanty, jointy. kolejnosc dowolna.
jak nie chcesz nie musisz wpierdalać
:tabletki: :świnia:
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Mefedron z internetu w 20 minut z dostawą do domu. Uzależniają się już dzieci w wieku 12 lat

Kiedy dziennikarze TVN24 sprawdzili, jak wygląda dziś handel narkotykami w Polsce, zszokowały ich dwie rzeczy: jak łatwo są dostępne - dostawa może dotrzeć w ciągu nawet 20 minut - i kto je kupuje. Nawet 12-latkowie.

15 lat niechcianych badań. A teraz nowa rewolucja w psychiatrii

Specjalista z Wielkiej Brytanii nie ma wątpliwości, że jesteśmy świadkami nowej rewolucji w psychiatrii. Psychodeliki, jak psylocybina i MDMA, zdobywają coraz większe zainteresowanie naukowców w leczeniu depresji i innych zaburzeń psychicznych.

Niemcy po częściowej legalizacji: młodzież sięga rzadziej a dorośli korzystają bardziej świadomie

Nowe badania rządowe z Niemiec obalają jeden z głównych mitów przeciwników legalizacji marihuany – że dostępność konopi zwiększy używanie wśród młodzieży. „Drogenaffinitätsstudie 2025”, opublikowane przez Federalny Instytut Zdrowia Publicznego (BIÖG, dawniej BZgA), pokazuje, że po legalizacji użycie konopi wśród nastolatków… spadło.