Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 226 / 35 / 0
Ladnie kopiujesz z neta, szkoda, ze nawet nie przeczytales calego pytania. Koledze chodzi o inhibitory noradrenaliny, a nie o inhibitory WYCHWYTU ZWROTNEGO noradrenaliny. To dzialanie przeciwne.

#JanBreivik2
Labetalol wydaje sie byc jedyna substancja blokujaca zarowno receptory alfa jak i beta, wiec o ile nie ma dzialan mniej selektywnych (PDSP o tym milczy), to by sie nadawalo. Inne blokery tych receptorow tez moglyby sie nadac.
  • 421 / 21 / 0
Szybkie krępujące pytanko. Od momentu zaprzestania leczenia Escitalopramem, mam problem z przedwczesnym HEHS ( w celu zmniejszenia kompromitacji ). Jest jakaś możliwość żeby HEHS wróciło do normy? Escitalopramu nie biorę już 6miesięcy. Uprawiam sport, dieta, nauka, objawów depresyjnych maniakalnych brak.
  • 954 / 52 / 0
Jest coś takiego jak (nie pamiętam nazwy) objawy "HEHS" stałej impotencji po braniu ssri, niekiedy utrzymują się bardzooo długo po odstawieniu leków, nawet latami. Skoro naturalne metody nie pomagają to raczej wiele nikt nie wymyśli. Ewentualnie bym próbował może nootropów i 5htp. A jak nie to polanie dwóch ml gbla nawet tym z największym problemem wydłuży "HEHS" do kilku godzin. Ale nie, żebym polecał w dziale o preparatach leczniczych picie rozpuszczalnika, tak tylko mówię %-D.
  • 304 / 13 / 0
Biorę fluwoksamine 2 tygodnie od kilku dni czuję taki przyjemny zjazd jak po dexie. No moze troche slabszy. Czy to juz jest to dzialanie antydepresyjne? Czy moze sie jeszcze lek rozkreca a to jest jakis przejsciowy stan. Dodam ze od poczatku terapii strasznie lata mi szczęka jak po wielu roznych narkotykach. Prosze o poradę
Pozdrawiam
  • 258 / 16 / 0
@up - No jak się czujesz jak po zjezdzie z dexa to, to nie jest jeszcze działanie przeciwdepresyjne, co najwyżej działanie uboczne, powinno minąć na dniach.
  • 1 / / 0
dobry wieczór :)
Swieza w temacie jestem, nic nie brałam i troche sie cykam, ale czas chyba zadziałac.
Poczytałam troche i typuję fluoksetyne, potwierdzcie (albo poprawcie...).

Z czym problem: głównie brak motywacji i napedu, nie moge się zebrac do niczego juz w sumie, pamięć i zdolność skupienia siadła zupełnie (a że pracuje umysłowo i freelanceowo to macie obraz...), najchętniej bym tylko spała, ostatnio śpię, ale ogólnie średnio z tym. Tylko nawet jak śpię 8h to i tak cały dzień chodzę ziewająca i zmęczona. Siedzę sama w domu i żrę kompulsywnie do granicy spotkania z kiblem. Bulimia to jeszcze nie jest, ale chyba jestem na dobrej drodze.

Rady?

Pytanie nadaje się do wątku ogólnego, przeniesiono - Reisende
  • 90 / 8 / 0
Co zrobić w momencie gdy lęki nie pozwalają iść do lekarza, a substancji takich jak "Mirtazapina" lub "paroksetyna" nie sposób znaleźć w czeluściach internetu?

Jak je zdobyć? Byłby ktoś skłonny pomóc?
Ostatnio zmieniony 20 grudnia 2016 przez Garbolix, łącznie zmieniany 1 raz.
Ta chwila już ulatywała w powietrze... a ja tkwiłem na ziemi, patrząc, jak się oddala...
  • 4807 / 268 / 0
Garbolix pisze:
Co z robić w momencie gdy lęki nie pozwalają iść do lekarza
Wiesz co, weź się w garść bo niedługo będziesz się bał iść do kibla lub po chleb do sklepu. A może to już się dzieje? Takie przypadki trzeba hospitalizować. Wyobraź sobie że lekarz nie gryzie, jeśli to nie pomaga zostaje psychiatryk. Po co masz się męczyć?
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 90 / 8 / 0
Jedni nie mają problemu chodzić po psychologach/psychiatrach użerać się z nimi, płaszczyć się, wylewać swoje żale, prosić się o głupią receptę, ale ja nie należę do takich ludzi. Dlatego wolę popytać, poszukać w internecie zapłacić drożej, ale mieć święty spokój.
Ta chwila już ulatywała w powietrze... a ja tkwiłem na ziemi, patrząc, jak się oddala...
  • 3455 / 1121 / 0
fibroblast pisze:
dobry wieczór :)
Swieza w temacie jestem, nic nie brałam i troche sie cykam, ale czas chyba zadziałac.
Poczytałam troche i typuję fluoksetyne, potwierdzcie (albo poprawcie...).

Z czym problem: głównie brak motywacji i napedu, nie moge się zebrac do niczego juz w sumie, pamięć i zdolność skupienia siadła zupełnie (a że pracuje umysłowo i freelanceowo to macie obraz...), najchętniej bym tylko spała, ostatnio śpię, ale ogólnie średnio z tym. Tylko nawet jak śpię 8h to i tak cały dzień chodzę ziewająca i zmęczona. Siedzę sama w domu i żrę kompulsywnie do granicy spotkania z kiblem. Bulimia to jeszcze nie jest, ale chyba jestem na dobrej drodze.

Rady?

Pytanie nadaje się do wątku ogólnego, przeniesiono - Reisende
Lek pierwszego rzutu przy depresji to SSRI: fluoksetyna, inaczej Prozac, powinna hamować kompulsje związane z jedzeniem. Nie spodziewaj się niczego więcej od lekarza.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
ODPOWIEDZ
Newsy
USA: Co czwarty kierowca, który zginął w wypadku, był pod wpływem marihuany

Nowe badanie przeprowadzone w stanie Ohio pokazuje, że ponad 40 proc. kierowców, którzy zginęli w wypadkach drogowych, miało we krwi THC – substancję psychoaktywną zawartą w marihuanie. Średnie stężenie było wielokrotnie wyższe niż poziom uznawany za bezpieczny.

Trump: sześciu przemytników zginęło w naszym ataku na łódź transportującą narkotyki

Prezydent USA Donald Trump poinformował, że amerykańskie siły we wtorek przeprowadziły atak na łódź u wybrzeża Wenezueli, którą według wywiadu przemycano narkotyki. Zginęło sześć osób, które Trump nazwał „narkotykowymi terrorystami”.

Mieli podawać własnemu synowi narkotyki. Sąd Apelacyjny w Legnicy nie miał dla nich litości

Historia niespełna trzymiesięcznego Arturka z Legnicy na Dolnym Śląsku wstrząsnęła opinią publiczną w Polsce. Dorian G. i Katarzyna K. mieli poić malca narkotykami. W trakcie procesu wzajemnie obarczali się odpowiedzialnością. W czwartek (9 października) Sąd Okręgowy w Legnicy rozpatrzył apelację oskarżonych. — Tylko oni byli odpowiedzialni za to, że w organizmie dziecka znalazły się substancje psychoaktywne i w takim stężeniu, że zagrażały życiu i zdrowiu tegoż niemowlęcia — mówił sędzia Lech Mużyło podczas ustnego uzasadnienia wyroku.