Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1293 / 20 / 0
eso pisze:
czy mianseryna brana doraznie na sen, w dawkach 5-10mg, 2-3 razy w tygodniu moze oslabiac dzialanie mdma czy innych serotoninowych dragow, tak jak robia to ssri?
napisz na pw , najpiałem ale nie wiem czy widzisz. apropo miasecu 30
Uwaga! Użytkownik Tracerek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 226 / 35 / 0
JanBreivik2 pisze:
Czyli koniec końców można bez obaw na tianeptynie pić dziurawca?
Patrzac na to, ze tianeptyna praktycznie nie jest rozkladana przez enzymy cytochromu P450, a dziurawiec tak, to nie widze jakichs interakcji.
  • 954 / 52 / 0
Po dłuższym zastanowieniu dotarło do mnie jak bardzo w porównaniu do tianeptyny, działającej dobrze przeciwlękowo i uspokajająco, ale kiepsko antydepresyjnie na dłuższą metę, działał escitalopram (SSRI), który odstawiłem przez efekty uboczne, ale spełniał on swoje założenie terapeutyczne jak najbardziej. Poza tym wyłączył mi totalnie głód ma na ćpanie w czasie zażywania i zdecydowałem się do niego wrócić w najbliższym czasie, a po zakończeniu brania go wbić później na moklo.
Pyt - 1. czy jednoczesne stosowanie powyższych leków (SSRI+MAO), łączenie ich, jest całkowicie bezpieczne i w ogóle sensowne, czy ewentualnie jeden po drugim?
2. Czy podczas stosowania tego lub tego lub mixu powyższych leków, nie ma żadnych przeciwwskazań do brania jakiegoś stacku nootropów i okazjonalnie mj/benzo/alko/ghb (plan zakłada detox od wszystkiego innego, co w moim przypadku i tak będzie przejebanym sukcesem, oraz ograniczenie się do tych "lżejszych" używek i przede wszystkim niezwiązanych bezpośrednio z neuroprzekaźnikami = bez wpływu na leczenie?)
3. Aktualnie przepisywana tianeptyna powinna być brana razem z tym escitalopramem, czy lepiej ją sobie odpuścić?
4. Jak ten lek na mnie działa to wracać do niego, czy ogarnąć mocniejszy, ale niesprawdzony na sobie, np. paroksetyne?

Z góry dzięki za konkretne odpowiedzi bez umoralniania pokroju "ale jak bierzesz antydepresanty i detoxujesz to detox od wszystkiego, nie ma nawet bucha bo wtedy to chuj nie detox!!!11".
  • 594 / 35 / 0
@up
1. niektórzy mieszają małe dawki paro/serty z moklo wiec escitalopram tez pewnie sie da
2. nootropy można, mj można, benzo też, alko w rozsądnych ilościach i GHB to raczej nie problem
3. tianeptyna praktycznie nie rusza serotoniny tylko receptory opioidowe i glutaminergiczne więc można brać razem
4. nie wiem
  • 954 / 52 / 0
Ile czasu odczekać po opróżnieniu worka ketonów do rozpoczęcia łykania ssri? 48h wystarczy?
  • 226 / 35 / 0
1. Generalnie jest to niebezpieczne polaczenie ze wzgledu na mozliwy zespol serotoninowy. Jezeli bedziesz bardzo powoli wchodzil na dawki danych lekow, to powinno to byc w miare bezpieczne. Jednak wciaz, bierzesz na wlasna odpowiedzialnosc.
2. Co do nootropow, zalezy jakie. Taki przykladowo piracetam obniza poziomy serotoniny, zatem dzialanie juz sie kloci. Ale w wiekszosci przypadkow nie powinno byc zgryzu. alko raczej nie powinienes, bo tez obniza poziomy serotoniny.

4. Wiekszosc SSRI ma podobna sile dzialania wzgledem SERT, wieksza roznica polega na farmakokinetyce czy dzialaniach posrednich (na inne uklady neuroprzekaznikowe itp.) w tych lekach, zatem przede wszystkim tym bym sie sugerowal przy doborze konkretniejszego SSRI. Piszesz, ze zalezy Ci na dzialaniu nootropowym, wiec moze fluwoksamina? Ale jezeli zostaniesz na esci, to nie bedzie nic zlego w tym.
  • 954 / 52 / 0
Jak zasugeruję moklo drugi raz (po pierwszym odmowa, bo "nie dla mnie i mogę dostać każde ssri/opio; <- aktualnie tianeptyna), bo ssri jednak nie chcę, za dużo uboków, a tianeptyna działa na mnie antydepresyjnie słabiej niż ssri, a chcę w końcu dostać coś po czym mogę ruchać normalnie, ni chce mi się spać cały dzień i kurwa ODECHCE MI SIĘ ĆPAĆ NON STOP, to zabrzmi to źle i nie przyniesie pożądanego efektu i mam wypierdalać do innego lekarza (ten wie o ćpaniu, uzależnieniu od benzo i może przez to ma problem z przepisaniem tego o co proszę) czy powinna pizda dać w końcu lek kolejnego rzutu?
  • 569 / 19 / 0
Jakie antydepresanty może przepisać psychiatra?
Uwaga! Użytkownik Sideswipe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4807 / 268 / 0
Sideswipe pisze:
Jakie antydepresanty może przepisać psychiatra?
Ja pierdolę. Wszystkie może.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 9 / / 0
Prawda to że escitalopram nie koliduje w żaden sposób z THC?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Trump: sześciu przemytników zginęło w naszym ataku na łódź transportującą narkotyki

Prezydent USA Donald Trump poinformował, że amerykańskie siły we wtorek przeprowadziły atak na łódź u wybrzeża Wenezueli, którą według wywiadu przemycano narkotyki. Zginęło sześć osób, które Trump nazwał „narkotykowymi terrorystami”.

Badania nad grzybami zaskoczyły naukowców. Odkrycie może pomóc wielu ludziom

Amerykańscy naukowcy przeprowadzili badania na temat działania psylocybiny, zawartej w niektórych gatunkach grzybów psychoaktywnych. Wnioski opublikowane zostały w "Nature Neuroscience". Jak się okazuje, związek ten może zmniejszać przewlekły ból i związane z nim ryzyko rozwoju depresji. Eksperymenty przeprowadzono na modelach zwierzęcych.

Mefedron z internetu w 20 minut z dostawą do domu. Uzależniają się już dzieci w wieku 12 lat

Kiedy dziennikarze TVN24 sprawdzili, jak wygląda dziś handel narkotykami w Polsce, zszokowały ich dwie rzeczy: jak łatwo są dostępne - dostawa może dotrzeć w ciągu nawet 20 minut - i kto je kupuje. Nawet 12-latkowie.