Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 91 / 24 / 0
Teraz 3 dni byłem bez pregi ( ostatni raz zażyłem w piątek rano ) i musiałem czekać do poniedziałku, bo zrealizowałem częściowo receptę a nie ogarnąłem, że apteka w której to zrobiłem jest zamknięta na weekend. Oczywiście sobota i niedziela to dni kompletnie wyjęte z życia. Na dodatek jak tabletki puściły to mnie zaczął boleć kręgosłup, chyba rwa kulszowa. Dwie noce kompletnie nieprzespane, czułem się jak bym miał złamany kręgosłup. Szlajałem się po mieszkaniu, wierciłem w łóżku i starałem się dobrać odpowiednią pozycję, aby choć przez chwile nie czuć tego bólu. Nie zasnąłem nawet na minutę.
Problemy najprawdopodobniej miałem już wcześniej, natomiast prega skutecznie je maskowała ( bo lek ma również działanie przeciwbólowe ). Oprócz bólu kręgosłupa standardowe objawy, poty,
przy każdej próbie wstania zbierało mnie na wymioty, miałem problem z prostymi czynnościami ( chociażby żeby się umyć czy skorzystać z toalety ). Masakra. Dziś udało mi się lek dorwać, wziąłem mniejszą dawke niż standardowo i w końcu udało mi się zasnąć, a po przebudzeniu wróciłem do życia ( ból pleców ustąpił ). Już któryś raz sam sobie przez nieuwagę wyrządzam niebywałą krzywdę. Teraz już zacznę tego pilnować.
  • 7 / 1 / 0
Hej

Mega quick pytanie. Chce odpowiedzi mądrej, od doświadczonej osoby.

Pregabalina ma dobry efekt dla sen, dlatego eksperymentuje teraz 1-0-1, w dawkach 150. Normalnie brałem wszystko rano, 300mg, ale nie wiem czy jest jakaś w ogóle zaleta tego? Przy GAD, kilka naukowych papierów mówi o bardzo małej różnicy między 300 a 150. Sam zauważyłem ten efekt, dlatego nie mam zamiaru nawet wchodzić na 450. Zresztą, kręci się kurwa łeb, a euforii z tej substancji dawno nie miałem, i nie szukam. I pytanie jest, czy ktoś był na takim 150-0-150, i 300-0-0 przez dłuższy czas, i może opowiedzieć jakie różnice w śnie, zmniejszenie objawów GADu, i może skutkach ubocznych z jednym i drugim?

Z góry dzięki i trzymajcie się zdrowo
https://hyperreal_upp
  • 4 / / 0
Witam wszystkich piszę w takiej sprawie mam nerwicę lękową i fobię społeczną i ogólnie biore paroksetyne 50mg i wlasnie pregabaline brałem 300x2 teraz zszedłem 150x2 no i wlasnie od jutra planuje zejść już do 75x2 to fajny lek ale biore już 3 lata regularnie i chce zostać na samym parogenie ale już powoli zaczynają się lęki i boli głowa no i zastanawiam się czy po prostu pójść ct na zero i przemęczyć się trochę czy no serio to powoli odstawiać mam też relanium 8 tabletek no i afobam z 24 tabletki po 1mg w razie co nie mam problemu z benzo tylko biore doraźnie pozdrawiam zapomniałem jeszcze dodać że na sen biorę mianserynę 30mg i mi pomaga
Ostatnio zmieniony 04 czerwca 2024 przez AngelandDemon555, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 510 / 110 / 0
Odstawić powoli, zejście z 300/d na 150/d to już imo dużo
  • 4 / / 0
Dzięki za odpowiedź właśnie tak stwierdziłem że na razie będę brał 2x75mg przez tydzień i najwyżej zejdę potem na 75mg rano i bede już chciał odstawić ale i tak się muszę przyszykować na to że będzie to ciężkie bo już na tej dawce czuje ból głowy i mimo mianseryny ciężko usnąć no ale tez mam wiare w to ze bedzie git
  • 42 / 4 / 0
04 czerwca 2024doorman2020 pisze:
Hej

Mega quick pytanie. Chce odpowiedzi mądrej, od doświadczonej osoby.

Pregabalina ma dobry efekt dla sen, dlatego eksperymentuje teraz 1-0-1, w dawkach 150. Normalnie brałem wszystko rano, 300mg, ale nie wiem czy jest jakaś w ogóle zaleta tego? Przy GAD, kilka naukowych papierów mówi o bardzo małej różnicy między 300 a 150. Sam zauważyłem ten efekt, dlatego nie mam zamiaru nawet wchodzić na 450. Zresztą, kręci się kurwa łeb, a euforii z tej substancji dawno nie miałem, i nie szukam. I pytanie jest, czy ktoś był na takim 150-0-150, i 300-0-0 przez dłuższy czas, i może opowiedzieć jakie różnice w śnie, zmniejszenie objawów GADu, i może skutkach ubocznych z jednym i drugim?

Z góry dzięki i trzymajcie się zdrowo
Ja przy GAD czuję się lepiej jak biorę 75-0-75 niż jak brałam 150-0-0
  • 4 / / 0
Ja też lepiej się czuje jak biore 75-0-75 niż jak 150-0-0 jakoś tak bardziej stabilniej jest powoli u mnie się to stabilizuje na tej dawce a jakoś od środy będę chciał tylko zostać na jednej dawce 75 mg z rana i zobaczymy wtedy jak sie bede czuł bo chce zejść z niej już całkiem i tak nie czuć już efektu po 2 latach brania
  • 440 / 66 / 0
Nie wiem czy to efekt pregabaliny, ale tak podejrzewam. Zlałem się w gacie przez sen, brzydko się posikałem, nieładnie. Ciotka mnie wybudzała rano żebym zażył leki (SNRI), to mówiła że prawie na zawał zeszła, nie szło mnie dobudzić. Poza pregą brałem wtedy tylko alpre, no ale ile ona działa, z 3 godziny.
  • 440 / 66 / 0
Zauważyliscie jakas roznice miedzy kapsulkami pregi, a tabletkami? Ja mam Preato 100mg, i zdaje mi się że dziala gorzej niz kapsulki, paradoksalnie w mojej opinii.
  • 508 / 195 / 1
Też kiedyś miałem te tabletki i nie wchodziły mi w ogóle. Placebo na stówkę,ale tabsy to jednak tabsy eleganckie
Wszyscy umrzemy to pocieszające
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Newsy
77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.

Medyczna marihuana kolejnym krokiem rozwoju karaibskiej Dominiki?

Dominika to niewielka karaibska wyspa, często mylona ze względu na podobną nazwę z o innym, większym państwem – Republiką Dominikany. Niemniej jednak, w obszarze legislacji konopnej to właśnie Wspólnota Dominiki zdaje się wytyczać kierunek dla wielu okolicznych państw.

Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.