Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 496 / 148 / 0
Na ogół pregi nie biorę ale jakiś czas temu wziąłem rekreacyjnie i jak już zaczęła działać to złapały mnie lęki, dziwne jak to jest lek przeciwlękowy. No ale niedawno rozmawiałem z @GalaktycznyBiznesmen i on miał tak samo.

Dziwna ta prega, jest faktycznie pewien potencjał rekreacyjny w niej ale raczej jej koneserem nie zostanę i będzie to tylko zaliczona substancja w CV.
  • 66 / 8 / 0
Ja od dziś zaczynam brać pregabaline w dawce terapeutycznej. Na start 150 mg z rana
Chcę tylko zostać przy właściwościach przeciwlękowych. Efekty rekreacyjne olewam.

Ostanie 3 dni z rzędu tyle jej zjadłem, że... przez sen zlałem się w gacie.

Scalono ~ Atro

Proszę o scalenie.

W poradniku jest napisane, że należy ją przyjmować na pusty żołądek popijając wodą. Ile powinna wynosić przerwa np. między połknięcie tablet a śniadaniem... Dobrze poznałem jej efekt uboczny w postaci wilczego apetytu.

Piszecie, że prega podnosi poziom wody podskórnej. Ma ona wpływ na jakiś hormon?
Uwaga! Użytkownik 20fajekzfiltrem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 372 / 40 / 0
Pytanie do osób stosujących Pręgę raz kiedyś.
Też tak macie, po spędzeniu trzech popoludni z pregabalina pierwszy dzień 150, drugi 200, trzeci 250-300. Po takich trzech dniach rano budzę się z intensywnym niepokojem i lekkim lękami, ogólnie obniżony nastrój, rozdrażnienie i trudności w skupieniu, odpalam przykładowo wieczorkiem film gdzie normalnie zajebiście się oglądało po prędze, to jestem tak rozdrażniony, że nie mogę w ogóle się skupić na tym filmie i po chwili wyłączam. A w nocy oczywiście bezsenność. Możliwe to, że po trzech dniach wystąpiły by aż takie objawy odstawienne?
  • 3615 / 597 / 1
06 maja 202420fajekzfiltrem pisze:
Ja od dziś zaczynam brać pregabaline w dawce terapeutycznej. Na start 150 mg z rana
Chcę tylko zostać przy właściwościach przeciwlękowych. Efekty rekreacyjne olewam.

Ostanie 3 dni z rzędu tyle jej zjadłem, że... przez sen zlałem się w gacie.

Scalono ~ Atro

Proszę o scalenie.

W poradniku jest napisane, że należy ją przyjmować na pusty żołądek popijając wodą. Ile powinna wynosić przerwa np. między połknięcie tablet a śniadaniem... Dobrze poznałem jej efekt uboczny w postaci wilczego apetytu.

Piszecie, że prega podnosi poziom wody podskórnej. Ma ona wpływ na jakiś hormon?
To ile tyś zżarł tej pregi? O.o

Spostrzeżenie pierwsze:
Jeżeli kapsułkę musisz zażyć przed jedzeniem to wystarczy że popijesz wodą i już po 15 minutach spokojnie możesz jesc. Ja bym nawet powiedział że szybciej, ale niech będzie że dajesz jej czas na rozpuszczenie i "przesunięcie" w układzie pokarmowym.
(Sytuacja inaczej wygląda Jeśli tak musisz zażywać z przerwą po jedzeniu – wtedy dopiero po ~dwóch godzinach bym ładował- ale to zależy od posiłku – czy ciężki czy lekki czy obfity czy skromny...)

Spostrzeżenie drugie:
Zauważyłem subtelna rzecz po zażyciu pregabaliny: czas trochę przyspiesza. Być może jest to efekt tego że "beztroska" się załadowała i fajnie.
Ale po benzo też czas ucieka szybciej, przynajmniej u mnie.

Rzecz trzecia – apetyt:
To jest tak powszechne, że w zasadzie występuje u więcej niż połowy stosujących.

Jeżeli zależy ci na efekcie przeciwlękowym i dawkach terapeutycznych to do diabła trzymaj się ich – 150 na początek w zupełności wystarczy, trochę nie rozumiem twojego komunikatu że nie zależy ci na rekreacji a jednak zjadłeś jej "aż tyle".

Ja kilka razy stosowałem większe dawki w celu sprawdzenia tej "rekreacji i" nie wyszedłem poza 900 i ani razu się nie zlałem w gacie. W zasadzie to nawet efekt odwrotny – ciężko się wysikać po dużych dawkach pregi i muszę czasami puścić wodę w kranie żeby jej szum mi pomógł w siusianiu 😅
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 66 / 8 / 0
Mam jeszcze pytanie. Czy podczas stosowania pregi zalecenie jakąś docelową suplementację? Np. kwas GABA...
Uwaga! Użytkownik 20fajekzfiltrem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 42 / 4 / 0
Na co dzien biore 150 rano, wczoraj wzielam 75 a dzisiaj w ogole, jest 18 i przegralam musialam jednak wziac 75 bo nie wytrzymalam. Mam takie lęki ze masakra. Ogolnio biore prege na lęk wolnoplynacy uogolniony itd i myslalam ze a dobra moze sprobuje bez no ale nie da sie 😩
  • 140 / 11 / 0
Dostałem depakine na stabilizację nastroju, czy ona jakoś wpływa na działanie pregabaliny tzn. zwiększa tolerancję?
Niby działa cos na gaba.
  • 518 / 103 / 0
@dissapoinx to mnie właśnie ciekawiło z pregabą jak to jest, że łatwiej jest zejść z np. 300mg na 75mg, niż z 75mg na 0mg. Ale na uzależnieniach się słabo znam, więc to może norma przy wszystkich środkach :D
  • 81 / 11 / 0
Zszedłem w miarę bezboleśnie z 600mg jedzonych kilka miesięcy z rzędu na 150mg, łącznie w jakiś tydzień czasu. Chcę całkowicie odstawić ten "lek", powinienem zrobić ct, jeść co 2-3 dni czy dzielic na oko proch z kapsułki na jeszcze mniejsze dawki?
Uwaga! Użytkownik elcamino nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1487 / 91 / 2
Istnieją analogi substacji poza gabapentyną?W Japoni wprowadzili analog pregi na jakiś tam ból jako lek.
action movie:gun:
Zablokowany
Newsy
Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu

Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.

Flara wyniuchała narkotyki. Były ukryte w paczce

Ponad pół kilograma amfetaminy przechwycili funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego podczas rutynowej kontroli przesyłek w sortowni w Pruszczu Gdańskim. Narkotyki ukryte w paczce zostały wykryte dzięki czujności psa służbowego Flara.

Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC

Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.