Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 3901 / 563 / 0
@dash
16 marca 2021dash pisze:
Miałem tak samo przy nasileniu nerwicy, codzienny lęk, szczególnie właśnie rano. To jest tak, że otworzysz oczy i już serce zaczyna walić, spięte mięśnie nie masz tego porannego rozleniwienia. A tutaj cały dzień przed tobą, obowiązki itd. Tak to mniej-więcej wygląda.

A jaka jest tego przyczyna?

To jest związane z sytuacją życiową?
Czy po prostu ten model tak ma i codziennie występuje taki stan kiedy nie wezmiesz piguł?
Czy jestes skazany na branie pigul?
  • 358 / 73 / 0
@igla83 W moim przypadku opio znacząco zmniejszyło łaknienie. Bywają dni, że nie jem nic, bo mnie żarcie ani nie ziębi ani nie grzeje. Piję w chuj dużo wody - tak z 5l dziennie, mam obsesję na tym punkcie po anoreksji, kiedy to zapijałam głód. A... i często łaknienie mylimy z pragnieniem, a uczucie pragnienia to znak, że organizm już jest odwodniony.
Opio nie sprzyja utracie wagi, bo metabolizm spowalnia kilkukrotnie, masz też większą tendencję do gromadzenia wody z racji trudności z siusianiem, ale przy takiej ilości wody jaką obecnie piję co chwila latam do wc. Bo właściwie to w zdrowo funkcjonującym, niezatrutym organiźmie powinno działać to tak, że jak zatrzymujesz wodę, to absurdalnie powinieneś pić jej więcej.
Po pregabalinie też zauważyłam, że przytyłam i mam tendencję skokową wagi i wymiarów ciała.
Nic mnie nie wzmocniło tak jak bycie biednym i na zwale.
  • 228 / 36 / 0
17 marca 2021Pathfinder pisze:
Po trzech dnia zażywania pregabaliny w dawce 450/doba morda tak obła, napompowana, napuchnięta, że rysy twarzy zanikły.
ja jadłam nie wiem tydzień i mama zapytała czy ćpam, myślę wtf, no bo oczy mam zapuchniete strasznie nienaturalnie czyt. nie, nie od niespania, odstawiam to na jakiś czas, bo chcę uniknąć jazd dotyczących mojego stanu, a pewnie też piję zdecydowanie mało wody, aktualnie Muszyna wysokozmineralizowana, nie interesowałam się jeszcze tematem wody, wiem, że ktoś polecał wodę Jan ale to drogo i ciężko dostać
'"syty nigdy nie zrozumie głodnego"
  • 174 / 14 / 0
Prawie każdy pisze że utył po pregabie, a ja dzięki lekkiej diecie mam odwrotnie czyli schudłem. Nie wiem tylko czy mam szczęście, czy tamci użytkownicy po prostu więcej jedli w stosunku do tego co powinni.
  • 867 / 253 / 0
@lol U mnie to nie jest powiązane z obecną sytuacją życiową, to znaczy GAD zaczął się dla mnie w pewnym newralgicznym momencie życia i od tamtej pory sobie już trwa, niezależnie od okoliczności, nawet jak jest supi. I tak, chyba można powiedzieć, że o ile tego nie ogarnę na jakiejś terapii (tego albo chociaż narzędzi do radzenia sobie), to będę już zawsze skazana na piguły.
Raz półgłówka uwierał podgłówek, całą noc doskwierał mu ból,
lecz na zdrowiu ucierpiał w połowie, bo główki miał tylko pół.
Morał: doznajemy przykrości proporcjonalnie do świadomości.
  • 1070 / 137 / 0
U mnie też się zaczął gdy problemy mi się nawarstwiły i mimo, że później je rozwiązałem to takie poranne lęki i inne objawy miałem jeszcze z rok-dwa. Dziś jest lepiej, ale też nie idealnie. Tzn. nie mam już tego spokoju jak kiedyś. Gdzieś raz w miesiącu mam też takie 2 dni gorsze, że nie mogę usnąć i jest trochę gorzej.
Z tym, że w nasileniu nerwicy to był taki hardkor, że bardzo długo miałem problemy ze spaniem, jedzeniem, codziennym funkcjonowaniem. Teraz to ogarniam, ale żeby poczuć taki spokój jak np. kiedyś siadając przed tv to potrzebuję ze dwóch piwek:p Więc w jakimś sensie organizm wciąż jest na jakimś poziomie czuwania.
  • 3455 / 1123 / 0
17 marca 2021acylowac27 pisze:
Prawie każdy pisze że utył po pregabie, a ja dzięki lekkiej diecie mam odwrotnie czyli schudłem. Nie wiem tylko czy mam szczęście, czy tamci użytkownicy po prostu więcej jedli w stosunku do tego co powinni.
Masz wyłącznie szczęście. Niektórzy nie jedzą prawie nic na pregabie a i tak tyją. Bilans kaloryczny się wykopyrtnął tutaj.

Ja pre zajadam z 5 lat. Dawki 300-600-900, a rekreacyjnie do 2100. Teraz jestem na 450.

Moja figura od pregaby się zjebała totalnie, tu wał, tam wał, woda? retencja wody? A potem samo oblewanie tłuszczem, już nie wspominając o twarzy typu spuchnięty księżyc w pełni (gorszy tylko po wstawaniu po dużych dawkach mianseryny i neuroli, ale, w odróżnieniu od nich - pozostaje na cały czas terapii!), wypełniamy zmarszczki pregiolą, to modne! Brażka mówi, że to "i tak lepiej niż alkoholiczka"... yyy... to do cholery aż tak widać? Chyba tak, ziomek jest na predze - jest opasły na mordzie co najmniej w sposób niezwykły! Jest chudy, wysoki a ma brzuszek i księżyc w pełni. Ech, towary luksusowe.

Pre potrafi nawalić znacznie więcej tkanki tłuszczowej niż neuroleptyki, tkanki, którą cholernie ciężko zrzucić, wybitnie cholernie. Nic nie jesz, że aż kolana napierdalają, a ważysz i ważysz i ważysz, ciągle to samo.

Gastro jest stosunkowo niewielkie, większe od THC (jestem stałym palaczem, nie mam gastro, wręcz odwrotnie), ale najczęściej dalece, dalece mniejsze od wszelakich neuroleptyków czy mianseryny.
Guide do Nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 1070 / 137 / 0
@up phenibut też zatrzymuje wodę. Nawet chudokościsty człowiek wygląda nieciekawie. Robi się sylwetka typu skinny-fat.

Off-top: Dlatego zastanawiałem się czy baklofen albo gbl też tak wpływają na tę retencję wody. Ktoś ma doświadczenie?
  • 24 / 1 / 0
Gdzieś ktoś wspomniał że prega zmniejsza a nawet kasuje działanie dysocjantow :korposzczur:
  • 977 / 223 / 0
18 marca 2021Papuga20 pisze:
Co myślicie o połączeniu pregabaliny z ketaminą?
Mnie się dobrze komponowało z małymi dawkami DXM, 180mg + 450mg pregaby (czy coś koło tego, nie pamiętam dokładnie), obie substancję mają klimat dysocjacji więc zadziałały bardzo fajnie, ale byłbym ostrożny z takimi miksami. Nie mam pojęcia na ile jest to bezpieczne.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Mon, 02 Feb 2026 02:37:01 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1769999772'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
Śląsk: Policjanci handlowali zarekwirowaną marihuaną i innymi używkami

Na Śląsku wybuchła afera – policjanci z wydziału do zwalczania przestępczości narkotykowej sami handlowali zarekwirowaną marihuaną i innymi substancjami. Proceder trwał kilka lat, a zarzuty usłyszało czterech podoficerów z Komendy Powiatowej Policji w Wodzisławiu Śląskim. „Kiedy na przykład namierzyli plantację konopi indyjskich, do protokołu wpisywali tylko wagę części zabezpieczonego na miejscu suszu marihuany. Resztę ukrywali i puszczali w dalszy obieg. I nie mówimy o niewielkich ilościach” – podkreśla osoba znająca kulisy sprawy.

Sprawa biznesu „Króla dopalaczy”. Na ławie oskarżonych 13 osób

Biznes „Króla dopalaczy” znów na łódzkiej wokandzie. Tym razem chodzi o sprzedaż w internecie.

Palenie marihuany a zdrowie emocjonalne. Nowe badania dają do myślenia

W przypadku nastolatków palenie marihuany może mieć wpływ na zdrowie emocjonalne i wyniki w nauce – ostrzegają naukowcy na łamach pisma "Pediatrics".