Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
@Saguaro99 nie chodzi mi stricte o Twój post, żeby nie było, bo z większością się zgadzam.
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
Mam adhd i zażywanie pregabaliny znacznie pogarsza objawy
To że poprawia nastrój gdy sie nie ma tolerancji, i nawet może daje taki lekko dopaminowy stan, to to kurewstwo niszczy pamięć nieziemsko….
Adhd”owcy uważajcie na pregabaline, nie bierzcie tego.
Czemu akurat ADHDowcy powinni uważać szczególnie na pregabalinę? Jakoś bardziej ora pamięć niż osobom bez adhd?
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
No to co piszecie to by pasowało do mnie! Pregaba na początku pierwszy tydzień wydała się spoko strzałem. Coś jak delikatny epizod maniakalny, euforia szczęście i nawet mogłam się skupić na pracy. Ale po kilku miesiącach to mnie rozpieprzyło na kawałki! Phenibut niby podobny a jednak nie przeklinam go tak jak pregaby.
Dzisiaj 4ty dzień jak jestem czysta od pregaby i to jest taki mały koszmar wręcz! Nie jest tak źle że myślę o dzwonieniu po karetke i psychiatryk ale jest BARDZO do dupy.
Nie robię nic, leżę i udaję że oglądam serial. Jednocześnie łapie wyrzuty sumienia że jestem bezużytecznym śmieciem. Bo ja akurat do leniwych nie należę. Muszę być zajęta czymś, albo fizycznie albo psychicznie by nie myśleć.
A! no i teraz 3-dniowy ciąg chlałam wódę. Nie mogłam ze sobą wytrzymać przy tym odstawianiu... dzisiaj trzeźwieję, dam radę. Teoretycznie teraz każdy dzień powinien być lepszy.
Co do ADHD poczyniłam postępy. Mam już metylofenidat w szafce :) magik w końcu mnie wysłuchał!
Ale nie ruszam tego Świętego Grala, najpierw odstawka jeszcze kwetiapiny na noc co biorę.
PS Kilka lat szukałam zbawienia i ciągle SSRi, SNRi nawet bupropion... i masa innych gówien i co? Dupa, powiedziałam co czuje i że jednak rzucam wszystkie leki bo już tyle tego było że sama nie wiem nawet kim albo czym, jestem.
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
TSUE wydał wyrok ws. Węgier. Chodzi o konopie indyjskie
Trybunał Sprawiedliwości Unii Europejskiej uznał we wtorek, że Węgry złamały prawo wspólnoty. TSUE wydał wyrok w kwestii głosowania Budapesztu przeciwko wspólnemu stanowisku Rady UE dotyczącym konopi indyjskich.
Dolnośląscy policjanci i największe uderzenie w przestępczość narkotykową w historii UE
Ponad 9,3 tony zabezpieczonych narkotyków, 1000 ton prekursorów chemicznych, dziesiątki zlikwidowanych laboratoriów i ponad 85 zatrzymanych osób w wielu krajach Europy – to bilans największej w historii Unii Europejskiej operacji wymierzonej w produkcję i dystrybucję narkotyków syntetycznych. Sprawę zapoczątkowali i od 2022 roku prowadzili funkcjonariusze Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową KWP we Wrocławiu wraz z prokuratorem Dolnośląskiego Wydziału Zamiejscowego Prokuratury Krajowej we Wrocławiu.
Młodzi dorośli piją więcej alkoholu, gdy łączą go z marihuaną
Nowe badania wskazują, że wśród młodych osób dorosłych sięgających zarówno po alkohol, jak i marihuanę, dni, w których używają obu substancji, wiążą się z wypiciem większej ilości drinków. To właśnie ta zwiększona ilość alkoholu jest kluczowym mechanizmem prowadzącym do bardziej negatywnych konsekwencji.