Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
Akurat mam teraz Mylan i raczej działa, ale ja wychodzę z uzależnienia i jestem na 75-0-75-0, gdzie nawet jak rozpoczynałem przygodę z pregą, to jednorazowa dawka 75mg działała na mnie trochę ponad granicę placebo. I zanim ogarnąłem reckę, to byłem trzy doby bez leku, więc ciężko u mnie z porównaniem. Faktem jest, że proch z kapsułek Mylan jest zupełnie inny od prochu z innych firm. Mam kapsułki 150mg. Jeśli rzeczywiście działa słabiej, to jest to dla mnie raczej pocieszające. Jak możesz, to ogarnij jeszcze jedną reckę i kup innej firmy. Daj znać jak wyszło porównanie ;)
Edit. Teraz do mnie dotarło, że nie działa na ciebie w ogóle. Co to, to nie, bo Mylan ogólnie na mnie działa. Próbowałeś wysypywać proch z kapsułek i wypijać z wodą? Może kapsułki na tyle blokują wchłanianie, a ty masz 50mg, więc kilka kapsułek łykasz. Sam nie wiem co o tym myśleć. Mi właśnie zaczyna wchodzić pierwsza dzisiejsza dawka 75mg i bez wątpienia działa. A czuję to po żołądku, bo od razu zgłodniałem :D Po za tym, to coś tam w tle, jak to inni określali.
Wiem jak sprawdzę ten Mylan. Akurat przed Mylanem miałem Egzystę, bo innej w aptece nie mieli, a ja zawsze leciałem na tańszych zamiennikach. W Sylwestra jedna osoba wzieła ode mnie 150mg Egzysty w jednej dawce i był to drugi kontakt tej osoby z pregą, a poprzedni we wrześniu 75mg jakiegoś zamiennika. W najbliższą sobotę dostanie 150mg Mylanu i porówna działanie.
Już raz zszedłem z tego na dłużej, teraz też się uda. Do ćpania super - jak się akurat nnie leczysz to 700mg wyśle na odległą orbitę, faza jak po MDMA. Jak byłem w ciągu grudniowym 1g było bez fazy. Głupota, to tylko rekreacyjny wynalazek prędzej zsyntezuję szczepionkę na HIV niż ktoś tym gównem sobie pomoże lol.
Ale w okresach jak jest chujowo, pomaga - ale to tak jak z benzo jest pomoc, na kredyt.
Mylan trzepie jak trzeba, używałem kilku marek, wszystkie działały podobnie.
17 stycznia 2025aurora20 pisze: jak się akurat nnie leczysz to 700mg wyśle na odległą orbitę, faza jak po MDMA.
Ja akurat nigdy nie puchłem od pregi i nie miałem problemów z nerkami. To jest reakcja osobnicza na lek, jedni puchną, inni nie. Już ktoś tu pisał, że robił sobie badania nerek po długim korzystaniu z pregabaliny i z nerkami było wszystko w porządku. Jeżeli badałeś sobie nerki i wyszło coś nie tak to pokaż wyniki.
17 stycznia 2025zupelnienikt pisze: @TakiSobieJa
Mylan trzepie jak trzeba, używałem kilku marek, wszystkie działały podobnie.
Poczekam trochę i pierdolnę jakiś fajny miks. Dosyć fajnie się komponuje z lisdexamfetaminą (elvanse) jako taki mix do pracy.
Podziel się posiłkiem, chamie
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski
Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.
Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot
Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii
Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.