Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 68 / 11 / 0
Yo pytanko. Biore egzyste, no i ogolnie, zeby nie latac co chwile po recki to sie wycwanilem, wzialem papier od babki i ciagne od rodzinnego, ktory mi przepisuje. Dzwonie do recepcji mowie co chce, dzwonie pare h pozniej dostaje kod i siemano. No ale ostatno, w zeszlym tygodniu dzwonie do recepcji, mowie, ze chce Egzyste, wchodzi system i mowi, ze takich lekow u mnie nie widzi, za to widzi takie, ktore bralem z 15lat temu xd No i gada, ze moze to zaswiadczenie jest w kartotece i lekarz zapomnial zeskanowac czy co tam. Ale to nic, udalo sie, ze przyjela, wiec dzwonie pare h potem, dostaje kod. Wieczorem ide do apteki no i kurwa cyrk na kolkach, pani mi mowi, ze nie widzi tej egzysty o ktorej ja mowie (Biore egzyste 75mg), za to jest egzysta 50mg XDD Ale nie maja takiej i trzebaby zamowic, to nic ide do nastepnej, tez nie maja na miejscu-trzeba zamowic. Zaproponowala mi zamiennik, a ze nie cchcialo mi sie czekac dzien to wzialem 'Pregabalin Mylan 50mg'. Cos mi nie pasuje w tym leku, jakby nie dziala, nie czuje dzialania, totalnie nic. Wzialem nawet 'dawke rekreacyjna' 650mgi tka nie za bardzo mi bangla. Ktos bral to gowno, i tez czul zawod, jesli chodzi o brka dzialania, badz znikomy?
  • 382 / 119 / 0
@TakiSobieJa
Akurat mam teraz Mylan i raczej działa, ale ja wychodzę z uzależnienia i jestem na 75-0-75-0, gdzie nawet jak rozpoczynałem przygodę z pregą, to jednorazowa dawka 75mg działała na mnie trochę ponad granicę placebo. I zanim ogarnąłem reckę, to byłem trzy doby bez leku, więc ciężko u mnie z porównaniem. Faktem jest, że proch z kapsułek Mylan jest zupełnie inny od prochu z innych firm. Mam kapsułki 150mg. Jeśli rzeczywiście działa słabiej, to jest to dla mnie raczej pocieszające. Jak możesz, to ogarnij jeszcze jedną reckę i kup innej firmy. Daj znać jak wyszło porównanie ;)
Edit. Teraz do mnie dotarło, że nie działa na ciebie w ogóle. Co to, to nie, bo Mylan ogólnie na mnie działa. Próbowałeś wysypywać proch z kapsułek i wypijać z wodą? Może kapsułki na tyle blokują wchłanianie, a ty masz 50mg, więc kilka kapsułek łykasz. Sam nie wiem co o tym myśleć. Mi właśnie zaczyna wchodzić pierwsza dzisiejsza dawka 75mg i bez wątpienia działa. A czuję to po żołądku, bo od razu zgłodniałem :D Po za tym, to coś tam w tle, jak to inni określali.
Ostatnio zmieniony 16 stycznia 2025 przez mefistofeles85, łącznie zmieniany 3 razy.
  • 87 / 8 / 0
To ci pod górkę robią zaświadczenie na Prege xd xd To idzie dostać na receptę farmaceutyczna nawet. Normalnie mi w Poz powtarzają bez papierów.
  • 382 / 119 / 0
@TakiSobieJa
Wiem jak sprawdzę ten Mylan. Akurat przed Mylanem miałem Egzystę, bo innej w aptece nie mieli, a ja zawsze leciałem na tańszych zamiennikach. W Sylwestra jedna osoba wzieła ode mnie 150mg Egzysty w jednej dawce i był to drugi kontakt tej osoby z pregą, a poprzedni we wrześniu 75mg jakiegoś zamiennika. W najbliższą sobotę dostanie 150mg Mylanu i porówna działanie.
  • 2080 / 344 / 0
Uważajcie na pregabalinę mocno obciąża organizm w tym nerki, ludzie np często wspominają o zatrzymywaniu wody w organizmie i np spuchniętych nogach/stopach. Grudzień/święta to były dawki nawet 1g+ kilka pak 56tab 150mg. Mamy 17.01 i już jestem jak na początku 150 rano 150 noc.

Już raz zszedłem z tego na dłużej, teraz też się uda. Do ćpania super - jak się akurat nnie leczysz to 700mg wyśle na odległą orbitę, faza jak po MDMA. Jak byłem w ciągu grudniowym 1g było bez fazy. Głupota, to tylko rekreacyjny wynalazek prędzej zsyntezuję szczepionkę na HIV niż ktoś tym gównem sobie pomoże lol.

Ale w okresach jak jest chujowo, pomaga - ale to tak jak z benzo jest pomoc, na kredyt.
jezus_chytrus w wątku o Medycznej Marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 88 / 22 / 0
@TakiSobieJa

Mylan trzepie jak trzeba, używałem kilku marek, wszystkie działały podobnie.
  • 382 / 119 / 0
17 stycznia 2025aurora20 pisze:
jak się akurat nnie leczysz to 700mg wyśle na odległą orbitę, faza jak po MDMA.
Z Twojego wpisu wynika, że nigdy nie miałeś styczności z MDMA. Nie wprowadzaj innych w błąd.
Ja akurat nigdy nie puchłem od pregi i nie miałem problemów z nerkami. To jest reakcja osobnicza na lek, jedni puchną, inni nie. Już ktoś tu pisał, że robił sobie badania nerek po długim korzystaniu z pregabaliny i z nerkami było wszystko w porządku. Jeżeli badałeś sobie nerki i wyszło coś nie tak to pokaż wyniki.
  • 1020 / 244 / 0
17 stycznia 2025zupelnienikt pisze:
@TakiSobieJa

Mylan trzepie jak trzeba, używałem kilku marek, wszystkie działały podobnie.
Jak dla mnie top on the top to pregabalin zentiva. Lyrice próbowałem też i podobne są. Z lekkim wskazaniem na to pierwsze. Chyba bolała mnie cena. :)
  • 9 / 1 / 0
Brałem większość zamienników i wszystkie działają jednakowo. Najtańszy jest Pregabalin Aurovitas i Tabagine - i te przyjmuję najczęściej.
  • 3272 / 927 / 5
Fajne pierwsze dwa dni, kolejne dwa to "może klepnie", ostatni to było wzięcie 1800mg ze znikomym efektem, a jeszcze mniejszą nadzieją na taki. Zacząłem. Od 600mg.
Poczekam trochę i pierdolnę jakiś fajny miks. Dosyć fajnie się komponuje z lisdexamfetaminą (elvanse) jako taki mix do pracy.
signal-2025-01-04-23-34-35-184.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
https://url-shortener.me/GW4U
Podziel się posiłkiem, chamie
Zablokowany
Newsy
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.

Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii

Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.