Rośliny z rodzaju Mitragyna, rodziny marzanowatych, zawierające alkaloidy o działaniu psychoaktywnym (Mitragyna speciosa, Mitragyna hirsuta, Mitragyna javanica).
Więcej informacji: Mitragyna speciosa na Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1098 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: moor1992 »
A powiedz mi czy kratom dziala jakos na apetyt? Mowisz, ze stymuluje, ale czy zabija uczucie glodu? Masz moze jakies info jak kratom dziala na miesnie? Wiadomo, ze po kodeinowym ciagu nawet kilkudniowy obwod miesnia drastycznie spada, a jak jest z kratomem?
Mozna sie nabawic uzaleznienia? Chodzi mi bardziej o to psychiczne i jesli tak czy jest silniejsze niz np. po kodeinie?
Uwaga! Użytkownik moor1992 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 587 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: SimonNoK »
moor1992 pisze:
A powiedz mi czy kratom dziala jakos na apetyt? Mowisz, ze stymuluje, ale czy zabija uczucie glodu?
pół godziny po aplikacji jadłem obiad, ale zjadłem mniej niż zwykle, nie jest to jadłowstręt, ale jedzenie nie sprawia tyle frajdy co na trzeźwo, można jeść jeśli się "zmusisz".
moor1992 pisze:
Masz moze jakies info jak kratom dziala na miesnie? Wiadomo, ze po kodeinowym ciagu nawet kilkudniowy obwod miesnia drastycznie spada, a jak jest z kratomem?
Nie mam pojęcia, sam ćwiczę na siłowni także będę mógł Ci powiedzieć później.
moor1992 pisze:
Mozna sie nabawic uzaleznienia? Chodzi mi bardziej o to psychiczne i jesli tak czy jest silniejsze niz np. po kodeinie?
Uzależnienia można się nabawić zawsze :-p ale jest ono prawdopodobnie mniejsze niż te po kodeinie. No i skutki tego uzależnienia nie są aż tak widoczne i wkurwiające, można w miarę normalnie funkcjonować. Chociaż oczywiście wszystko zależy od człowieka, jeśli jesteś skłonny do uzależnień to może to być problemem. Tylko wydaje mi się, że z takiego kratomu łatwiej zejść niż z kodeiny.
oj dana dana, nie boje się bana
  • 422 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kwidron »
Bo przy rzucaniu kratomu doskwiera nam tylko ból psychiczny, a po kodzie również fizyczne objawy. Obwód nie spada, ochota na jedzenie jest mniejsza, choć niektórzy odczuwają po kratomie gastro. cut - handel /łysy
  • 1098 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: moor1992 »
No nic, chyba bedzie trzeba sprobowac, chociaz £6 za 10g to duzo strasznie. Ile tego trzeba zjesc? W FAQ pisze, ze srednie ujebanie = 10/15g, a mocniejsze 20/25g :scared:
Wiec wychodzilo by na to, ze za jeden raz placilbym £6, co jest duzo (jak na jeden raz).
Czy tolerancja na kratom szybko rosnie? I czy jest krzyzowa z tolerancja na kodeine??
Pozdrawiam :cheesy:

Co sie najbardziej oplaca kupic, liscie, zwykly czy ekstrakt?
Ostatnio zmieniony 03 lutego 2010 przez moor1992, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik moor1992 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 51 / / 0
kratom to świetna alternatywa do zastąpienia kodeiny, co prawda ma podobny potencjał uzależniający ale jest przyjemniejszy i co najważniejsze zdrowszy. Kupowany na kilogramy wychodzi dosyć tanio (w porównaniu do ceny większości opioidów załatwianych na lewo)

kurwa spalił bym na stosie kilku polskich urzędasów za zdelegalizowanie tej używki - bezpieczniejszej i zdrowszej od sprzedawanej w polskich aptekach pierdolonej kodeiny

Poprawiłem tagi. mrstothet.
usunięto cytowanie posta wyżej - łysy
Uwaga! Użytkownik TALVOsilen nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 375 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Bodzi0 »
moor1992 pisze:
Co sie najbardziej oplaca kupic, liscie, zwykly czy ekstrakt?
Zdecydowanie liście, najlepiej całe, nie rozdrabniane. Ekstrakty są do dupy. Próbowałem kilku, każdy działał na granicy placebo. Najlepiej robiły mnie suszone liście które własnoręcznie rozdrabniałem. I to jak się trafiły dobre i świeże to 5 gieta w herbatce i już się zaczynało robić ciekawie.

Tolerancja rośnie powoli i minimalnie. A czy krzyżowa z kodeiną to **uj wie.
Zapoznałem się z kodą właśnie dlatego, że kratom zdelegalizowali a mi brakowało tych czilałtów od czasu do czasu. [teoria spisku mode]Pewnie jebane urzędasy miały zajebiste wakacje w tropikach za kasę koncernów farmaceutycznych w podzięce za zdelegalizowanie tej konkurencji aptecznych dragów.[/teoria spisku mode]

Wydaje mi się, że dla kogoś kto chce odstawić kodę na uchodźstwie kratom może być idealnym rozwiązaniem.
Nawet jak nie rzucisz to ci przynajmniej bebechy odpoczną.
Ostatnio zmieniony 03 lutego 2010 przez Bodzi0, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik Bodzi0 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 422 / 5 / 0
Przy dobrej jakości kratomu (susz) spokojnie wystarczy nawet 5g. Z tego co wiem, w przypadku najlepszego materiału roslinnego wystarczy 2 - 2,5g na porządną fazę. Tolerancja nie rośnie szybko, ale uzależnia. Mniej szkodzi od nawet zioła, więc nie ma co porównywać tego do chociażby kody. W dodatku ma dużo witamin i antyoksydantów.
  • 587 / 2 / 0
Ten co Ja brałem robił już po jednej pełnej łyżeczce do herbaty. Byłem zdecydowanie zajebany :-D
ale Ja nie mam żadnej tolerancji, myślę, że jak kupisz sobie te 10 gram powdered to jak zjesz całe 10 gram nie zawiedziesz się.
Liści trzeba wypić więcej niż prochu, ale może to być bardziej ekonomiczne(10 gram liści kosztuje na tej samej stronie chyba 2 funty.) Obecnie większość kratomu na rynku to standaryzowana jakość ("premium grade" "super grade", "enhanced" etc.)
cut - handel /łysy. Kratom działa dłużej niż koda, także warte jest to na pewno przemyślenia : P
Właśnie zakupiłem 100 żelatynowych kapsułek, chciałbym przyjąć Kratom na zjazd z methylonu, jakieś przeciwwskazania ?
Zamierzam przyjąć z 5-6 gram w kapsułce i popić ciepłą herbatą czy wodą z braku laku.
Ostatnio zmieniony 03 lutego 2010 przez SimonNoK, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 422 / 5 / 0
To jak długo działa zależy od odmiany kratomu :) Na mnie najdłużej działał zdecydowanie indo - 6 godzin :)
  • 587 / 2 / 0
ej kratomowcy, możliwe jest, bym po 2 gramach przysypiał jak po 450-tce kody bez tolerki ? %-D
ale zajebiście ;]
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty

Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.

Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów

Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.

Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką

Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.