07 maja 2018jezus_chytrus pisze: dlatego noszę pałkę. Tu wystarczy jebnąć raz i złamane.
Nie lepszy gaz ? Gdzies widzialem takie wielkosci zapalniczki.
Też proponuję zakończyć temat.
Jak gleba jest bardzo gliniasta to dobrze czy źle dla rośliny? Wykopałem póki co jeden tylko bo saperka z biedronki o dziwo okazała się chujowa.
Ta gleba jest najprawdopodobniej kwaśna. Ja sypałem kredą, żeby podwyższyć nieco pH. Jeśli możesz, to posyp wokół dołków i trochę do dołka. Nada się też dolomit, ale on rozpuszcza się wolniej, niż kreda. Lepiej zrobić to teraz, niż później kiedy (odpukać) zacznie się dziać coś złego.
Możesz też powyrywać wszystkie rośliny w promieniu 10-15 cm od dołków.
Kupiłeś mieszankę ziemi już natlenionej, tak? Jeśli nie żałowali perlitu (czy cokolwiek tam dodali), to w zasadzie możesz ziemię już wsypać. Niech się "ułoży" przez kilka dni. Zrób też jakąś ściółkę, żeby dołki nie rzucały się w oczy. Patrząc na prognozę długoterminową - w moich stronach temperatura w nocy raczej już nie spadnie poniżej 10C. Ja startowałbym z posadzeniem kiełków za jakiś tydzień (jeśli będziesz sadził od razu na spot).
A jeśli wiesz kto to zrobił to juz w ogóle nie rozumiem sytuacji ; ]
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
„Tysiąc jointów później” – co naprawdę dzieje się z mózgiem stałego palacza marihuany?
W sieci prowadził "sklep" z narkotykami
Prowadził "sklep" na jednym z komunikatorów internetowych. Przyjmował zamówienia na narkotyki, które następnie dostarczał w wybrane miejsca, przekazując kupującym współrzędne geograficzne. Wykorzystywał również firmy kurierskie, co umożliwiało bezkontaktową dostawę narkotyków.
Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu
Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.
Gdańsk: Chciał sprzedać policjantom narkotyki w promocyjnej cenie
- Czego potrzebujecie? - usłyszeli policjanci w cywilu od 38-latka na jednym z gdańskich parkingów. A potem padła oferta zakupu w promocyjnej cenie marihuany i amfetaminy.