Nieaktualne wątki z poprzednich lat.
Zablokowany
  • 2518 / 28 / 0
Najwyższy czas wysiać swoje maluchy. Wczoraj byłem na jednej miejscówce żeby ją przygotować i dzisiaj rano obudziłem się poparzony. W niedalekiej odległości musi rosnąć Barszcz Sosnowskiego lub jakieś inne gówno, ale przynajmniej odstraszy to potencjalnych złodziei.
  • 1238 / 27 / 0
Ostatnio też chyba tym cholerstwem się poparzyłem. W moim rejonie rośnie coś bardzo podobnego, choć wątpię by był to B. Sosnowskiego - ten podobno rośnie w większych skupiskach, a podobiznę widuję w rzadszych zgromadzeniach, i paźgawce rośną mniejsze.

Pozdrawiam Odyńce krzątające się po poletkach Polszy :*)
לאכול חומצה!
  • 28 / 1 / 0
Witam. Do kiedy można wysadzać roślinki na spota ? Jeszcze nawet nie zamówiłem nasionek , praktycznie niczego nie mam :-/, miałem trochę problemów ,do tego doszły kłopoty z kasą . Czy opłaca się działać na oucie jeszcze w tym roku?
  • 1 / / 0
Wystawiłem swoje krzaczury na balkon, nie pokładam w nich większej nadziei, ale mam nadzieję, że same poradzą sobie ze wszystkim i dadzą jakikolwiek plon ;)
  • 202 / 1 / 0
Jak ktoś kiełkuje teraz to jednak należy być przygotowanym na mały plon. Normalnym odmianom zostało bardzo niewiele czasu na wzrost wegetatywny, także będą małe. W takiej sytuacji polecam automaty.
all you need is weed
  • 186 / 1 / 0
Rok temu typ z haszysz.com kiełkował passion#1 pod koniec czerwca i miał ok 25g z krzaka. Także albo wczesne odmiany albo tak jak koleżanka wyżej mówi - automaty. No i tym, co sadzą teraz polecam nawozić "bat guano", ewentualnie guanem innych ptaków. Planty po tym ładnie i szybko się wyciągają. Na początku flo nie przesadzajcie z plantonem K, bo jeszcze troche podrosną, a potas bardzo skutecznie hamuje wzrost. No nic, spóźnialskim życzę jak największych plonów ;)
Nie dochodzą PMki.
  • 7 / / 0
Mam kilka pytań, gdyby ktoś miał chwilkę to będę wdzięczny za odpowiedzi,.

1. Jakiś dobry automat, który można teraz sadzić ?
2. Czytałem, że najlepiej sadzić kwiecień-maj, jak teraz posadzę to urośnie ?
3. Co najlepiej do tych automatów kupić, żeby fajnie rosło, jakieś odżywki, witaminki itp. ?
  • 2518 / 28 / 0
Podlewając ptasimi odchodami trzeba mieć wyczucie, bo możemy przesadzić i spalić rośliny. Bezpieczniejsze wydaje się podlewanie nawozami na bazie odchodów dżdżownic kalifornijskich (wszelkie Biohumusy itp.) Ja dzisiaj jeszcze kiełkuję stare nasiona jakieś sativy (nie znam nazwy), która zaczyna kwitnąć w sierpniu, myślę, że przy dobrym, regularnym treningu roślin wyciągnę te kilkadziesiąt gram z rośliny. Jeszcze planuję automaty, ale nie liczę, że wyciągnę z nich za dużo.
  • 87 / 3 / 0
Jaki nawóz polecacie automatom po 2 tygodniach rosnięcia, aby niedoprowadzić do przenawożenia azotem? Gleba od początku wymieszana jest z dużą ilością obornika bydlęcego (który podobno sam w sobie bardzo ciężko przenawozić) i ogólnie na ziemi spotowej miejscami porastają pokrzywy.
Sola dosis facit venenum.
  • 800 / 67 / 0
Niech ktoś mi powie, czy dobrze wygląda jeden z moich maluchów, chodzi mi o wzrost (34 dzień, reg, AK47xLR, podlane już 3 razy biohomusem, dwa razy asahi, reszta wygląda podobnie marnie):
[ external image ]
"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."

I’m medicated, how are you?

Wszystko, co zostało tutaj napisane przeze mnie, to fikcja literacka i wymysł chorego umysłu.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Bruksela: rekordowy wzrost natychmiastowych mandatów za narkotyki

Prawie jedna czwarta propozycji natychmiastowych mandatów karnych (PTI) w Belgii (24,5 proc.) dotyczy Regionu Stołecznego Brukseli – poinformowało we wtorek 30 września 2025 r. Federalne Ministerstwo Sprawiedliwości (SPF Justice). To ogromny skok w porównaniu z zaledwie 0,1 proc. w 2024 r. i 1,7 proc. w 2023 r. Tak gwałtowny wzrost to efekt decyzji prokuratury brukselskiej, która w tym roku postawiła na intensywniejsze zwalczanie handlu narkotykami, szczególnie poprzez kierowanie PTI do osób posiadających nielegalne substancje.

Palenie marihuany może drastycznie zwiększać ryzyko astmy. Pojawiły się nowe dowody

Legalna dostępność marihuany to kwestia, o którą w naszym kraju stale się spieramy. Ma zarówno swoich zwolenników, jak i przeciwników. Ostatnio pojawił się jednak nowy argument: okazuje się, że palenie marihuany może drastycznie zwiększać szansę zachorowania na astmę. Dlaczego tak się dzieje?