Nieaktualne wątki z poprzednich lat.
ODPOWIEDZ
  • 459 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rastuch »
ok, moj outplan 2006 wlasnie wszedl w zycie. olalem jednak Early Misty i zamowilem Mexican Sativa z sensi seed (za posrednictwem dutch seeds). kaske wyslalem dzis, zobaczymy kiedy (i czy wogole) dojdzie. jesli wszystko pojdzie ok, to bedzie to moj pierwszy prawdziwy sezon out!! :D

niech Jah nas poprowdzi!
Paprika Korps - "Magnetofon"

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
  • 645 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fubar »
[quote="ugi"]
mam pytanie moze troche nie na temat ale..., otoz zastanawiam mnie fakt ile z 30 nasion wsadzonych prosto w glebe na mojej miejscowce ma szanse przezyc ??? pytam bo ciezko mi bedzie przetrzyamc 30 malych roslinek w moim pokoju o wymiarac 4x3m bez wzbudzania podejrzenia starszych ]

Szanse są. Ale masz bardzo duże prawdopodobieństwo, że ci to zeżrą ślimaki.. zaschnie itp.
Niektórzy tak sadza: ale zwykle nie nasiona z banku: a nasiona własnego wyrobu. Co innego gdy masz 200 nasion i tracisz 50-80% sadzonek.. co innego 10..

Ps: Jeśli masz takich starszych może lepiej się tym nie zajmować ;)
Włókna azbestowe mogą być komplementarne do nici DNA.
  • 42 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mous_def »
Ol' Thor pisze:
LeonardoDaVinci pisze:
nawet myśle o zakupię ziemi i wymieszaniu ją z ziemią z miejscówki
nie opłaca się...
Wsypujesz: Dolomit + naturalny nawóz + ewentualnie jakis chemiczny nawóz i masz spoko ziemie...
Po co bedziesz targał worki które w praktyce gówno dzadzą? Jak masz piaseczek na spocie to jeszcze jeszcze... ale wtedy torf kup odkwaszony zeby trzymał wode...
Te worki w praktyce mogą dać więcej niż te nawozy o których piszesz. Niestety ciężko jest znaleźć spota w dobrym miejscu z dobrą glebą, więc lepiej trzymać się zasady 50% ziemi ogrodniczej + ziemia ze spota. Same nawozy mogą nie pomóc, chyba że wymieszasz je z ziemią na spocie rok wcześniej (wiele nawozów naturalnych ma powolne działanie). A od chemii beginnerom lepiej trzymać się z daleka ;-) everything in moderation, nothing in excess.

może jestem staroświecki, ale by mi do głowy nie przyszło żeby sypać na outa dolomitem nawozami czy tam czymkolwiek innym :-P,

czy komukolwiek konopie urosły większe od stosowania nawozów czy dolomitu??

otóż śmiem wątpić :cool:
Uwaga! Użytkownik mous_def nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 645 / 3 / 0
[quote="mous_def"]

czy komukolwiek konopie urosły większe od stosowania nawozów czy dolomitu??

otóż śmiem wątpić ]

Twoja sprawa ;P.
--> Posadź tam gdzie ja kiedyś sadziłem bez : niczego i z dodatkami jak w "instrukcji"..
  • 97 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: Merida »
Opcia 1

Na jedną roślinę 15l ogrodniczej (6.2-6.8)PH + 3l Perlitu + Dolomit (9 łyżeczek stołowych)

Opcja 2

Na jedną roślinę 7l ogrodniczej (6.2-6.8)PH + 7l ziemi z miejsca gdzie sadze + 3l Perlitu + Dolomit (9 łyżeczek stołowych)

Która opcja jest Najlepsza ? A może wszystkie są do dupy? Napiszcie coś! (ew poprawcie)
Jebać kaczyńskich, ziobra i PIS
  • 645 / 3 / 0
Olej perlit. Out nie ma sensu go dawać.
I nie zapomnij o krowim łajnie: lub końskim.

ps: imo: zawsze lepiej jest mieszać choć cześciowo miejscową ziemie z przyniesioną. Oraz przekopać to co jest na miejscu.
  • 42 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mous_def »
olej wszystko, nie warto sie bawić na out w perlity, dolomity i inne kupy...
znajdź dobre miejsce i patrz jak ci rośnie...

njagorsze co można zrobić to być nadgorliwym
Uwaga! Użytkownik mous_def nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Pozyt :) »
witam takie pyt mam ,poniewaz najpierw kupilem pesteczki early misty z nirvany a potem wyczytalem na forum ze ona wcale nie jest taka early i ze moze nie dojsc,to chce potrzymac je wczesniej na parapecie,wiec skoro chce przesadzic na pocz maja to kiedy powinienem kielkowac zeby zdazyly postac na parapecie?-czy poczatek kwietnia bedzie ok?
Uwaga! Użytkownik Pozyt :) nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 645 / 3 / 0
Pozyt pisze:
witam takie pyt mam ,poniewaz najpierw kupilem pesteczki early misty z nirvany a potem wyczytalem na forum ze ona wcale nie jest taka early i ze moze nie dojsc,to chce potrzymac je wczesniej na parapecie,wiec skoro chce przesadzic na pocz maja to kiedy powinienem kielkowac zeby zdazyly postac na parapecie?-czy poczatek kwietnia bedzie ok?
em dochodzi. Nie jest to po prostu "bardzo wczesna" odmiana.
kiełkowanie raczej po pierwszym tygodniu kwietnia. choc można i zaczynać na poczatku miesiaca.
do ziemi nie przed 15 maja. zbyt dużeprawdopodobieństwo wystepowania przymrozków.
  • 9 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Pozyt :) »
dzieki a powiesz mi jak wielkie one wyrosna jesli posadze je miesiac wczesniej i wystawie na parapet,czy bede jeszcze cos widział przez okno po miesiacu czy juz nie:/?
Uwaga! Użytkownik Pozyt :) nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki

Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.

Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne

Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).

Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?

Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.