Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 34 / / 0
Dobra, przetestowałem na szybko fenibuta z cut - źródło/łysy. Na pierwszy raz wziąłem 1,5g na noc i na drugi dzień nie czułem kompletnie nic. Na drugi raz wziąłem 3g wieczorem przed spaniem i 3g rano, czułem się jakby delikatnie pijany i trochę mi się kręciło w głowie jak przymykałem oczy, ale chyba nie widziałem jakiegoś szczególnego, euforycznego działania ani większej poprawy humoru, no dobra, coś tam ten humor poprawiło, ale jak na takie dawki to raczej słaby efekt. Po tym miałem ze 2 dni zwały, tzn. czulem się jak gówno ale nie wiem czy to po prostu zejście fenia czy po prostu były gorsze dni a fenek nie miał na to żadnego wpływu. Wczoraj wziąłem 3g na noc i spało mi się na prawdę zajebiście, spałem 12h XD i rano znowu czułem się jak delikatnie podchmielony, humor całkiem spoczko aczkolwiek euforia i takie rzeczy to chyba mogę pomarzyć, teraz dołożyłem 2g bo wieczorem idę się z koleżanką widzieć i chce być w dobrym nastroju, brakuje mi takiej bystrości umysłu po tym, bo na tym efekcie mi w sumie najbardziej zależy xD I się zastanawiam czy znowu sort jakiś ciulowy czy po prostu jestem jednym z tych nielicznych jegomościów na których fenek działa słabo lub w ogóle albo ja po prostu nie zasługuje na magię fenia :D Uprzedzając pytania, ja nie jestem ćpunem i na pewno nie mam przejaranych żadnych receptorów jakiegokolwiek neuroprzekaźnika, czy to gaba czy dopamina i inne, normalny człowiek który od czasu do czasu chce sobie coś takiego użyć by być elokwentnym w towarzystwie, no ale jak widać u mnie to nie działa :c
  • 510 / 112 / 0
Nie bierz tyle, bo się zatrujesz i będziesz się źle czuł. I ciągu też nie rób, brak sensu
  • 3245 / 625 / 0
Ja rezygnuję z fenibutu bo za bardzo dorzucam, i fajnie fajnie, obojętnie jak długi ciąg, ale pózniej po wylądowaniu jest jeden dzień wyjęty z kontekstu.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 8 / 6 / 0
Korzystam z phenibutu już prawie półtorej miesiąca dawkując go raz na tydzień ( dwa razy zdarzyło mi się 2 razy w tyg) no i zauważam lekko zmianę profilu działania o której mówicie tzn. po 1 g nie ma już na peaku tak zauważalnej euforii, przy 2 dorzutce było też fajnie ale bardziej stabilnie natomiast następne 2 to już wejście na inny poziom. Ostatnia dorzutka około 22 a o 20 piłem miks nootropowy i bawiłem się grając w lola do 3 w nocy. Wkrętka była niesamowita i silny dopaminowy wystrzał , czułem , że cały czas lekko miele gębą podczas gry. Ogólnie przelatałem na tym cały dzień i zrobiłem masę rzeczy, tak naprawdę dopiero wieczorem zasiadłem do gry a tak to byłem na siłce i odwiedzałem rodzinę oraz załatwiałem przeróżne sprawy na mieście. Co chwila dociągałem tabaki albo piłem kawki co podbijało znacznie efekty. Koniec końców spożyłem go około 5 g w 4 porcjach na przełomie dnia, także faktycznie tolerka nieco skacze (na początku wystarczało 2-3 g). Pierwszy raz doświadczyłem dzisiaj rano po wstaniu także lekkich zaburzeń błędnika o których pisali tu użytkownicy a myślałem , że mnie one nie dotyczą, jednak te negatywne efekty minęły i teraz znów cieszę się tym pozytywnym afterglow , które dalej mnie niesie , żeby wykonywać kolejne questy zarówno w świecie realnym jak i wirtualnym :D Gdybym miał porównać tą substancję do piosenki to byłoby to "Can't Stop" zespołu Red Hot Chili Peppers czyli popierdalasz sobie przez dzień i nic ani nikt cię nie zatrzyma. Pozdrawiam ! :D
  • 328 / 38 / 0
Czym najlepiej podleczać się po przegięciu z alko i fenem przez kilka długich dni? Miałem ostatnio grubą imprezę, gdzie wręcz trzeba było pić duże ilości alko :D z rana podleczałem się fenem a dalej ładowanie alko do nocy w ogromnych ilościach. Następnie odstawka alko i 2 dni zjazdów gdzie poleciał fen, baklo i benzo aby jakoś przeżyć. Dziś już jest trochę lepiej, ale czuję wypłukanie z dopaminy i stany lękowe oraz brak apetytu. Chcę już odstawić fena i benzo i myślę czym się postawić na nogi, małe dawki baklo i pregi będą okej? Chcę wrzucić 25mg baklo i 75 pregi i zobaczyć czy pomoże.
  • 56 / 1 / 0
fenibut można przyjmować jednocześnie przyjmując bupropion i lamotrigyne?

scalono - łysy

wie ktoś czy występuje jakaś tolerancja krzyżowa między feni a clonazepamem i kodeina?
Pare dni temu bralem feni w dosc znacznej ilosci z kilkoma dorzutkami, wczoraj klony i mam wrazenie ze klony slabo zadzialaly. I ta samakwestia ale z kodeina, tez mam wrazenie ze bylo troche slabiej niz byc powinno.

scalono - Vetulani44

i jeszcze pytanie odnosnie podania pod język wersji faa - wy po prostu wsypujecie proch i trzymacie czy najpierw do jakis kapsulek?

Po pierwsze, używaj opcji Edytuj. Po drugie, dobrze wiesz, że istnieje dział Miksy (bo już tam pisałeś), więc pytania o połączenia zadawaj tam, zamiast spamić w wątkach ogólnych, to nie pierwszy raz kiedy tak robisz. ~Vetulani44
  • 328 / 38 / 0
FAA możesz bezpośrednio pod język, HCI najlepiej jest kapsułkować. Ale ja pije wymieszane z wodą, omijając zęby już dość długo i nie zauważyłem pogorszenia stanu uzębienia.
  • 405 / 49 / 0
Przez miesiąc zbyt często ładowałem Fena dawki średnio 1.5g 3/4 razy w tygodniu. I mnie teraz tak dojebalo, że nie mogę spać, ktoś ma jakiś pomysł? pregabaliny nie chce. Ostatecznie biorę estazolam ale to mi znów majstruje przy gaba czego bym nie chciał. Już bym wolał mieć zjazd, to nie spanie mnie rozpierdala. Wrzuciłem wczoraj dwie tabsy Hydroksyzyny zmulilo mnie sam nie wiedziałem czy śpię czy jakiś pół sen, o 3 musiał dobić pół tab estazolamu bo już miałem dosyć, a przed szósta pobudka, tak samo po robocie nie mogę wpaść w drzemkę, czuć jakąś twarda blokadę przed snem.
Hydro badziewie kolejny dzień jakby kaca jakiegoś miał po tym taki dziwnie przymulony. Musiałem znów doładować się tramadolem bo nie miałem siły na trening.
  • 328 / 38 / 0
@FotherMucker Ja od siebie mogę polecić kwetiapinę (Ketrel) 25-50 mg powinno wyciszyć i uwalić Cię do jakościowego snu, jeżeli towarzyszy Tobie brak apetytu to również pomoże, bo ciągnie po tym do lodówki niesamowicie :) Przetestowałem nasennych multum i ketrel nawet bardziej kładzie mnie niż estazolam. A co do fena to z doświadczenia zauważyłem, że jak się przesadzi to lepiej powoli schodzić dawkami niż odstawiać od razu, nawet małe dawki mogą ukoić ten niepokój po odstawieniu i tak powolutku do zera.

Co ciekawe zauważyłem jeszcze, że po dłuższym ciągu na fenie i alko (lub innych substancjach jak stymulanty) jak odczuwam anhedonie i wkurw kilka dni i nie mija, to robię "odblok" w postaci szybkich 4-5 piw wieczorem, tak aby nie mieć kaca, a żeby lekko ścięło i ukoiło nerwy. Na drugi dzień przeważnie jest już lepiej, nie wiem jak to działa, ale odczuwam to jakby "odtykało" zablokowaną wcześniej dopaminę i inne przekaźniki odczuwania przyjemności :D Najważniejsze aby nie przesadzić i nie doprowadzić znowu do kaca, na mnie przynamniej taki zabieg działa.

scalono - łysy

Też macie po zejściu z kilkudniowej euforii na fenie/baklofenie/mixie i wyjebanym libido w kosmos, nagłą kastrację jak nie weźmiecie z 2 dni? Kilka dni chodziłem jak maszyna, wręcz każdą kobietę obczajałem w kontekście seksualnym, nieskończone pokłady energii, libido 10/10. Jak zszedłem na 0, to zwrot akcji o 180 stopni, totalnie kolega w gaciach mógłby dla mnie nie istnieć i nie zauważyłbym różnicy, wieczorna porcja kratomu tylko wbija gwóźdź do trumny w tej kwestii. Psychicznie jest okej, ale martwi te nagłe odcięcie potrzeb seksualnych, już chyba wiem jak czują się osoby po chemicznej kastracji :)
  • 56 / 1 / 0
siema, mam pytanie odnosnie fenibutu, przez 2 ostatnie tygodnie sierpnia przerobiłem z 25 gramów fenibutu faa (mniej więcej 5 takich dni w dorzutach po około 1.5g przez dzień), w międzyczasie mieszając z innymi substancjami lub zarzucając oddzielnie (benzo w dawkach po około 2mg - 2-3 razy klony, 3 xanax, kodeina z 4 razy w dawkach okolo 250 mg, pregabalina dwukrotnie w dawkach kolejno 900 i 1200 mg). Zarzucałem coś co drugi dzień mniej więcej czasem z przerwą dwa dni. Przy braniu fenibutu też dość powszechne było używanie kofeiny w sporych dawkach, normalnie jej nie używam. Teraz moje pytanie, czy mógł wystąpić zespół odstawienny po takim „maratonie”. Niezbyt intensywny, lekkie dreszcze przez pierwsze dwa dni i bezsenność (spanie po około 3h, problem utrzymuje się od ostatniego zarzucenia czyli 31.08 wyłączając pierwsze dwie noce). Najbardziej uciążliwa jest bezsenność więc zastanawiam się czy powinienem odczekać jeszcze pare nocy (ewentualnie wspomagając się pozostałą pregą w mniejszych dawkach w kwestii spania) czy udać się do psychiatry po coś na sen. Ile może maksymalnie trzymać taka bezsenność jeżeli to rzeczywiście fenibut i inne substancje byłyby winowajcami?
Dzięki i pozdrawiam
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze

33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.

Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej

Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.