20 lutego 2018jezus_chytrus pisze: Różni ludzie różnie reagują. Dziękuj Bogu (czy w kogo tam wierzysz), że nie dane Ci było poznać pełni spektrum objawów odstawiennych Klona : )
21 lutego 2018Maykel85 pisze: Po ostatniej twojej wypowiedzi mysle, ze nie chcesz i nie będziesz umial zyc bez benzo pisząc, ze po pregabalinie nie czujesz zadnego wejścia, po relanium tez nic nie czujesz. Masz nic nie czuc i nie czujesz poki co objawow odstawienia, ale ty widać ciagle szukasz rauszu. Jak zaczniesz czuc się zle to zobaczysz co to odstawka benzo i będziesz się modlil żeby jednak czuc się normalnie. Jak dla mnie masz male szanse na ich odstawienie, ale zycze powodzenia.
Ja bym tego klona zamienil na relanium 2mg i cial o 1mg az do zera. Pomocniczo do tego Depakine Chrono 300 lub 500mg 2x dziennie, jakiś antydepresant- u mnie Escitalopram się sprawdzil i cos na sen jak masz z tym problemy, Chlorprohixen wiele osob zamula i mimo wzięcia na noc pol dnia czeto chodzi się zamulonym i niezdolnym do zycia. Jak na ciebie dobrze działa to bierz Chlorprothixen 50-100mg na noc. Jak muli bardzo to mianseryna, 30mg powinno cie zlozyc do snu pięknie. Jedyny minus to ogromny apetyt u większości osob po mianserynie i tycie. Jak jesteś chudy to powinieneś być jednak zadowolony. Jakbys polaczyl to jeszcze z silownia to byłoby super.
Jak nie potrzebujesz antydepresantu to załatw te rolki 2mg i depakine chrono 300 lub 500mg i bierz jak napisałem wyżej. Chyba, ze lekarz poleci ci cos lepszego. Ale zapytaj o ciecie rolki o 1mg do 1mg i wyzerowania z tego 1mg odstawiając to razem z depakine chrono 300/500mg 2 x dziennie.
21 lutego 2018london5 pisze: "Moja kochana, clonazepam to narkotym, uzależnia i nie da się tego odstawić. Mój ojciec bierze to paskuctwo 25 lat ma wachania nastroju, często nas bił w końcu mama się z nim rozstała. Ten lek powoduje straszne wahania nastroju, ojciec był nawet kilka razy w szpitalu psychiatrycznym ale nie dali rady odstawić tego leku. Był nadmiernie cichy, nie odzywał się do nas po kilka tygodni, potem nagle zaczynał być aktywny odzywał się opowiadał, pomagał przy lekcjach zakupach i po kilku godzinach lub dniach następował wybuch bił nas czym popadło ręką lub co chwycił w rękę, pociął nożem mamie nogi, bratu gardło chciał podciąć było coraz gorzej, na każdy problem łykał 5-7 tabletek clonazepamu po 2 mg, nie wiem kto mu to wypisywał w takich ilościach, ale kiedy mama mu leki chowała i wydzielała po 1 tabletce to bił ją, a nawet próbował zabić. W końcu mama nie wytrzymała i za radom psychiatry spakowała nas i siebie i wyprowadziliśmy się daleko od ojca. Lekarz powiedział że tego leku po tylu latach nie da się nigdy odstawić a zapisali go ojcu na banalny problem - tiki nerwowe twarzy bo się ślinił z nerwów. Końcowy efekt był taki że ojciec zaćpał się tym lekiem na śmierć i umarł, w całym domu było pełno tego leku. "
Wspolczuje ci mordo, masz karme za te cierpienia. Wiem, ze na pewno najbardziej szkoda ci było mamy. Straszne jest to co przezyliscie, nie potrafie nawet sobie tego wyobrazić. Pochodze z normalnej rodziny gdzie nigdy nie było alkoholu w domu ani zadnej przmocy, wiec tym bardziej trudno mi to sobie wyobrazić co musieliście przezywac. Spotykam czasem na forum twoje posty i wiem, ze cpasz ostro, ale trzymam kciuki zebys kiedyś przestal, bo czytając twoje posty widać, ze konkretny i wartościowy z ciebie gość.
21 lutego 2018Maykel85 pisze: Masz karme od tego co odstawil benzo po 15 latach brania (z czego na pewno 8-9 lat non stop byłem pod wpływem plus opio do tego 15 lat i ketony 1,5 roku, opio i ketony walone oczywiście dozylnie) znaczy ode mnie żeby ci się udało :-).
Ja bym tego klona zamienil na relanium 2mg i cial o 1mg az do zera. Pomocniczo do tego Depakine Chrono 300 lub 500mg 2x dziennie, jakiś antydepresant- u mnie Escitalopram się sprawdzil i cos na sen jak masz z tym problemy, Chlorprohixen wiele osob zamula i mimo wzięcia na noc pol dnia czeto chodzi się zamulonym i niezdolnym do zycia. Jak na ciebie dobrze działa to bierz Chlorprothixen 50-100mg na noc. Jak muli bardzo to mianseryna, 30mg powinno cie zlozyc do snu pięknie. Jedyny minus to ogromny apetyt u większości osob po mianserynie i tycie. Jak jesteś chudy to powinieneś być jednak zadowolony. Jakbys polaczyl to jeszcze z silownia to byłoby super.
Jak nie potrzebujesz antydepresantu to załatw te rolki 2mg i depakine chrono 300 lub 500mg i bierz jak napisałem wyżej. Chyba, ze lekarz poleci ci cos lepszego. Ale zapytaj o ciecie rolki o 1mg do 1mg i wyzerowania z tego 1mg odstawiając to razem z depakine chrono 300/500mg 2 x dziennie.
Choć muszę przyznać, że poza silną wolą, to miałem więcej szczęścia niż rozumu i tego nie ukrywam. Teraz patrząc na swoje zachowanie ( zachowane rozmowy z serwera gg, innych portali społecznościowych), widzę, że to nie byłem " prawdziwy ja". Wszystko zaczyna do mnie powoli dochodzić, patrząc na to wszystko, pewne rzeczy chciałbym odwrocić i to robię. Nie chcę być już niewolnikiem chemii. Dziękuje za Twoje rady, ale bd się trzymał narazie pregabaliny, dobrze na mnie działa, na zasadzie " antybiotyku", nie uzależnia ani w żaden sposob nie odurza. Muszę przyznać Tobie rację co do jednego: zamienię rolki z 5 mg na 2 mg gdy przerwy między dawką klona poł mg a dawką zerową osiągną proporcje : 2 dni 0,25 clona, 5 dni dawki zerowej. Narazie osiągnąlem proporcję: 3 dni poł mg, 4 dni dawki zerowej, tzn na czysto :). Wszystko można, trzeba tylko chcieć i oczywiście, każdy ma inny organizm
20 lutego 2018Thomas12 pisze:Tak, wierzę w Boga i Mu dziękuje. To prawda, po 6 latach brania, zredukowałem substancję do ( chwila obecna- pol mg/24 h) nie wliczając przerw, tzn dwa dni po poł mg, jeden dzień bez ani jednego mg). Jedyne efekty odstawienne to bol głowy ( lekki) i minimalne poczucie " matrixa", bd wszystkiego świadomym i bezssenność. Biegunka jest oczywista ale bliżej końca odstawienia tego leku niż dalej. Na warunki szpitalne nie ma co liczyć, tym bardziej, że bym tam nie poszedł. Zajęło mi to prawie 2 miesiące odstawienia " po swojemu " ale przynosi to rezultaty.20 lutego 2018jezus_chytrus pisze: Różni ludzie różnie reagują. Dziękuj Bogu (czy w kogo tam wierzysz), że nie dane Ci było poznać pełni spektrum objawów odstawiennych Klona : )
Detoks szpitalny jest za krótki. Tylko na tyle pozwala NFZ- to powiedział mi psychiatra, który mnie przyjmował. Cztery tygodnie to ustalony standard.
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty
>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.