Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 32 / 5 / 0
No lekarz mi przepisał to na miesiąc, bez planu schodzenia czy coś. Dlatego pytam tutaj bo sama nie wiem czy się bać. No ale nic jutro spróbuję odstawić i zobaczę co się będzie działo. Jak źle to zacznę zmniejszać stopniowo w miarę możliwości.
  • 140 / 21 / 0
Zmniejszaj powoli, łam na połówki a nawet ćwiartki.
W bromazepam bardzo łatwo się wpie*dolić, wydaje się słaby, 6mg to odpowiednik 0,5mg alpry czy klona, ale już 6-9 mg na większość osób bez tolerki działa dość wyraźnie. Nawet na osoby z dużą tolerką na mocne benzo potrafi działać a na pewno wystarczą 18mg u większości żeby pozbyć się skręta. Działa dość długo, więc się może kumulować lekko i myślę dlatego. Chociaż nie na tyle bo okres półtrwania to chyba 15-20 godzin.
Łatwo się wje*ać bo działa dość przyjemnie, ogólnie jedna z najbardziej przyjemnie działających na większość osób benzodiazepin.
  • 3 / 2 / 0
Bromazepam jest dla mnie najlepszą benzo zaraz po alprze. 12mg i jest czillout tylko szybko rośnie tolerka. Musze sobie załatwić jakiegoś lekarza po zostały mi 4 opakowania Sedamu 6mg.
  • 10 / 1 / 0
28 stycznia 2026Grzejnik80 pisze:
Zmniejszaj powoli, łam na połówki a nawet ćwiartki.
W bromazepam bardzo łatwo się wpie*dolić, wydaje się słaby, 6mg
Zgadzam się, dlatego, że bromazepam przez wiele osób uznany jest jako lepiej działający pod kątem "rekreacyjnym" niż inne benzo. Polecam przy 6mg, zielonych tabletkach redukować o ćwiartkę, te zielone tabletki mają podziałki zrobione właśnie tak, aby móc redukować o ćwiartki. Jeszcze lepiej redukuje się inna benzodiazepiną o dłuższym okresie półtrwania np. diazepamem obliczonym odpowiednio do branej dawki bromazepamu.
  • 140 / 21 / 0
Już z tym diazepamem dajmy spokój jak ktoś odstawia bromka. Chyba, że działa na niego euforycznie i przy zejściu np. na już 3mg ludzie robią sobie "pozwolenie" na wzięcie czasem dawki powiedzmy 9-18mg co rujnuje odstawienie i prawdopodobnie nigdy się nie skończy, w takim wypadku warto zejść na rolkę i nawet z 5mg schodzić "dwójkami" co 1mg co kilka dni, na 1mg "posiedzieć" z 3 dni i całkiem odstawić. "Huków w głowie" i podpięcia jakby do prądu prawdopodnie mimo wszystko przez pewien czas całkowicie nie unikniecie, chociaż nie jest to regułą, warto brać przynajmniej przez miesiąc, ale to max pregabalinę- pod okiem lekarza! Żadnych odstępstw od dawki 2-3 z 150mg bo duża szansa, że się wjebiecie. Osoby z predyspozycjami do padaczki Depakinie albo lepiej Tegretol też do miesiąca bo szkodzą na flaki.
Być może w ogóle większości przy zejściu z tak małej dawki nie będzie potrzebna ani pregaba ani nic nieuzależniającego przeciwpadaczkowego.
Jak wam nie potrzeba to nie szukajcie za przeproszeniem chvja do dvpy.
ODPOWIEDZ
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.