Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
Zablokowany
  • 2255 / 384 / 0
Alpre łatwiej wyrwać. Na co Ci przepisują klona?
  • 4900 / 854 / 0
Od rodzinnego, nawet nie pyta po co mi to.
  • 340 / 52 / 0
Sory za off top ale ile wziąć Alpry żeby nie dostać padaki przy waleniu trampka. Powiedzmy 0,25 mg alprazolamu będzie git dla przyjęcia 800 mg tramadolu? Zna ktoś stosunek ile do ilu
  • 605 / 108 / 0
Alpra ma nikłe działanie przeciwdrgawkowe (muscule relaxant*). W tym celu użyj klonazepamu ewentualnie bromazepamu.

Edit chodziło mi o anticonvulsant *
Ostatnio zmieniony 02 stycznia 2022 przez krzychv, łącznie zmieniany 1 raz.
:tabletki:
  • 494 / 134 / 0
@krzychv "muscle relaxant" to działanie zwiotczające mięśnie, a nie przeciwdrgawkowe. to o czym mówisz to "anticonvulsant".

to tak gwoli ścisłości tylko - z klonami masz oczywiście całkowitą rację

edit: od siebie dodam oczywiście stare dobre relanium które zawsze podaje się w karetkach po napadach drgawkowych
PW - pamiętaj o privnote.com
WickrMe m0rningzolpi
mail little.liar@hush.ai

w przypadku kontaktu mailowego bądź przez Wickr - proszę o przedstawienie się nickiem z [H] w pierwszej wiadomości
  • 605 / 108 / 0
Przepraszam masz oczywiście rację chodziło mi o anticonvulsant
:tabletki:
  • 1106 / 221 / 0
01 stycznia 2022Piolun pisze:
Sory za off top ale ile wziąć Alpry żeby nie dostać padaki przy waleniu trampka. Powiedzmy 0,25 mg alprazolamu będzie git dla przyjęcia 800 mg tramadolu? Zna ktoś stosunek ile do ilu
Nie ma takiego stosunku, wszystko zależy przede wszystkim od predyspozycji i tolerancji. Ja dla pewności wziąłbym przynajmniej 0,5mg.
@krzychv wymieniając bromka trzeba też wymienić obok niego diazepam, to druga po klonie najlepsza substancja w tym przypadku. Ale zgadzam się, o bromazepamie warto wspomnieć, bo raczej jest mało popularny, a od alpry przeciwdrgawko działa skuteczniej. Ogólnie bardzo uniwersalne benzo i polecam każdemu na początek, noi jak się wjebać, to też już lepiej w niego niż w klony/alpre.
  • 340 / 52 / 0
Dzięki Panowie. Wniosek taki zatem, że Alprazolam ma niewielkie właściwości p/drgawkowe, ale lepsze to niż nic.. Klona albo Diazepamu nie mam':dawno nie przyjmowałem. Alptyz za to ma z pod osłoną - Alpry mam pod dostatkiem stąd moje pytanie..
  • 586 / 81 / 0
Alpra przeciw drgawkom to jak by postawic marilyn monroe i micheala jacksona obok siebie
Jestem dość trudny.
  • 340 / 52 / 0
Biorę na stałe paroksetyne, pregabalinę i doraźnie alprę a tramadol na sportowo, rekreacyjnie. Z tych wspomnianych dwóch, pregabalina ma najwyraźniejszą komponentę p/padaczkową?? Biorę codziennie pregabę 600 mg dobowo a alprazolam raz na dwa/trzy razy w tygodniu, żeby ładnie wyciszył i utulił w dawce 0,25 mg. Swoją drogą, dbam o to i szanuję, żeby tolerancja nie poszybowała ni huhu.. Aby potem znowu nie skończyć na dwucyfrowych dawkach dobowych..
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.

Ogromne ilości narkotyków przejęte na Śląsku. Za procederem mieli stać obywatele Ukrainy

Na ponad milion złotych oszacowana została czarnorynkowa wartość narkotyków przejętych przez mundurowych ze Śląska. W ich rękach znalazły się ponad 43 kilogramy pseudoefedryny. - Z zabezpieczonej ilości, można było uzyskać ponad 32 tysiące działek dilerskich metamfetaminy - wskazują policjanci. Za nielegalnym procederem stała 51-letnia obywatelka Ukrainy i jej 17-letni syn.

Marihuana i psychodeliki oceniane najwyżej w leczeniu zaburzeń odżywiania

Czy marihuana i psychodeliki mogą zrewolucjonizować leczenie anoreksji i bulimii? Nowe badanie opublikowane przez Amerykańskie Towarzystwo Medyczne (AMA) wskazuje, że pacjenci oceniają konopie i klasyczne psychodeliki jako najskuteczniejsze substancje w łagodzeniu ich objawów.