02 października 2021blokowiska666 pisze: alpra tak działa owszem
Ale ogólnie czasem jak odstawialem klony to były momenty że czułem się zajebiście przez jakiś okres w ciągu dnia, np. na drugi dzień po odstawce, kiedy już czułem że powoli wychodzi mi z krwi i uwalniają się jakieś dziwne emocje: jakby podekscytowanie i taki mały stresik czy coś, ale przyjemne.
A jak zaczęło wychodzić z krwi już całkiem tego trzeciego dnia to dopiero skręt. Bo jak wiadomo skręt po ciągu na klonach zazwyczaj następuje na trzeci dzień, chociaż zależy kto ile skumuluje podczas ciągu.
(tu uwaga, zapewne bredzę ale wziąłem to trochę na chłopski rozum i może coś w tym jest)
Wydaje mi się że jest to powiązane z wywieraniem przez benzosy działania hamującego na OUN.
Skoro hamuje się OUN, to wstrzymane są nie tylko emocje związane z lękiem, uspokojeniem itd., ale też te "pozytywne", czyli ciężko np. po benzo poczuć zwyczajną radość.
Gdy bierzemy benzo przez długi czas, a OUN jest cały czas hamowany, to po odstawce tenże układ "szaleje", jest hiperaktywny.
I wydaje mi się że podobny efekt jest osiągany nawet przy jednorazowej dawce, tylko na mniejszą skalę - bierzesz 2 mg alpry, wszystko jest zahamowane, ale po kilku godzinach dochodzi do odhamowania i efekt jest jaki jest..
Tak jakby jakieś afterglow.
Chuj wie jak to działa, jak ktoś kuma o co mi chodzi to proszę o sprostowanie.
CHYBA ŻE...po prostu chodzi o to, że podczas snu głowa odpoczywa i alpra robi swoje. To tak samo jakby wziąć 1 mg alpry i załatwiać w chuj rzeczy, które wkurwiają itd.
Chyba lepiej wziąć ten 1 mg usiąść na godzinkę w spokoju i wtedy będzie najlepsze działanie, bo nic nie będzie przeszkadzało zadziałać tej biednej alprze.
01 października 2021lady in the radiator pisze: 1 mg alpry na mega stresujący dzień i niby pomaga, ale jednocześnie słabo kumam co się dzieje i ogólnie jakby nie do końca ustępuje ten cały stres, a potem jak się prześpię chociaż z 2 godzinki to wstaje z takim czystym i spokojnym umysłem
Ja po latach zażywania alpry, nie mam problemów ze zmułą, nawet jeśli to pomaga kawa/energol ale jeśli się położę to mogę szyblko zasnąć a bez benzo mam spory problem z zaśnięciem.
02 października 2021blokowiska666 pisze: alpra tak działa owszem
A czy uważacie , że kofa np z kawy z 2-3 łyżeczek (rozpuszczalna) czy yerba mate mogą się "przebić" i osłabić działanie benzo typu klonazepam / alprazolam i je osłabić ?
Bo kawka po klonie wchodzi jak napój bogów.
Pozdrawiam
Ale to zalezy od tolerki i ilosci benzo
Przykładowo u mnie z tolerka na 0,5 mg nawet dziala na mnie i po kawie lub dwoch schodzi zmuł
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci
Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.
Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka
W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.