22 lutego 2021blumeri pisze: Czyli co teraz począć ? Zostawić je w spokoju ? Czy wody na dnie już szlag nie trafił przez ten tydzień ?
i to nie jest żaden weltschmerz, nie jestem młodą, piękną duszą - ja po prostu jestem pierdolnięty.
Chory Psychicznie."
Zero, cubensisy to cubensisy, hoduje je się tak samo i wszystkie strainy też kopią tak samo.
Podziel się posiłkiem
Szybkie dwa pytanka Drodzy Psychonauci od świeżaka który się dopiero rozdziewicza:
1. Przy braku suszary do grzybów i przy wyłączonych kaloryferach (skończyli u mnie grzać) jak najlepiej suszyć? Czy gazeta na najwyższej szafce pod sufitem wystarczy czy jakieś zabawy z piekarnikiem powinienem rozważyć?
2. Kiedy kosmici wyrośli w kępce i są na bardzo różnych etapach rozwoju, gdzie niektórym już pęka zasnówka a niektóre jeszcze nie są w połowie drogi, co powinno się zrobić? Poczekać aż reszta "kępki" dojrzeje i olać to, że te kilka największych sztuk zrzuci zarodniki? Czy wyrwać je wszystkie na raz? Czy może mogę wyjąć "kępkę", odłączyć duże od małych i próbować wetknąć małe z powrotem do ciacha?
Pozdrawiam :)
AD 2. Ja bym czekał aż małe dojrzeją. Zbierzesz więcej. Zawsze czekałem do momentu pierwszych czarnych plam (zarodników). Tak aby grzyby maksymalnie urosły ale aby wyrobić się przed deszczem zarodników, który narobi wiele bałaganu. Nie ma takiej opcji aby wyrwany z grzybni grzyb ponownie do niej przyrósł.
Załączam foto z aktualnego stanu rzeczy :
https://ibb.co/RcKb4x5
https://ibb.co/8s3jC3s
PS.
Ta czarna linia z drugiego zdjęcia to jest coś czym mam się martwić?
I wiem miałem trochę za dużo wilgoci stąd chyba ta biała wysypka na niektórych kapeluszach.
A białe kropki to rzecz normalna.
Pokaźny rzut, pierwszy ?
Czyli mam rozumieć po utlenieniu psylocibyny ten osobnik będzie słabszy ?
Nastawiłem tydzień temu drugi flush. Pierwszy elegancko wyrósł. Z drugim zrobiłem wszystko jak z pierwszym ale pokazały się piny, urosły na jakieś 1-2cm, po czym stały się jasne (dużo jaśniejsze niż w przypadku pierwszego rzutu) i zatrzymały się w rozwoju. Warunki mam dobre, wilgotność, wietrzenie, temperatura jest cacy. Co mogło pójść nie tak i czy rzut ma jeszcze szanse "ruszyć z kopyta"?
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków
Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.
Wrocławianin hodował w domu grzybki halucynogenne. Policji tłumaczył, że to tylko pieczarki
Awantura domowa w jednym z mieszkań przy ulicy Popowickiej we Wrocławiu zakończyła się odkryciem nielegalnej hodowli i magazynu narkotyków. Policję wezwano z powodu kłótni między parą, jednak szybko okazało się, że 29-latek ukrywa w domu m.in. grzybki psychoaktywne. Policji mówił, że jest to "projekt" i że są to "pieczarki.
W sieci prowadził "sklep" z narkotykami
Prowadził "sklep" na jednym z komunikatorów internetowych. Przyjmował zamówienia na narkotyki, które następnie dostarczał w wybrane miejsca, przekazując kupującym współrzędne geograficzne. Wykorzystywał również firmy kurierskie, co umożliwiało bezkontaktową dostawę narkotyków.