Wygląda ok, niepokojących oznak nie widać.
Wrzuć koniecznie zdjęcia jak już wyrosną, bardzo jestem ciekaw czy to faktycznie cyanescens jest, nie zauważyłem że są growkity z nimi.
[ external image ]
anyway @Malinowy Chrusniak poniżej fotka pierwszych hawajków, że tak powiem, które WRESZCIE się dzisiaj pojawiły :) jeszcze pare dni i pewnie beda juz do zbierania w sumie, nie? (tak wiem ze dopiero sie pojawily, ale jak w tym drugim kicie co prawda psilocybe cubensis pojawiaja się piny to max 5 dni i już są do zebrania, nawet teraz za 4 rzutem) jest ich troszeczkę więcej, ale nie chce wstawiać tyle fotek, bo bez sensu na razie.
Jakiś czas temu kupiłem swój pierwszy GrowKit Golden Teacher. Pierwszy zrzut był na prawdę okey bo na 215g.
Drugi raz chyba potraktowałem zbyt duża ilością wody i stąd te białe kropki??
Dodatkowo martwią mnie ciemne kapelusze i białe kropki pod niektórymi kapeluszami. Czy jest szansa jeszcze je odratować wietrząc np 3-5raxy dziennie czy je wyrwać natychmiast i wyrzucić?
Dołączam zdjęcia
Przeniesiono do wątku głównego o grow kitach — CATCHaFALL
mam pytanie odnośnie substratu w gotowych grow kitach. Dlaczego jest tam dodawane aluminium? Czy ktoś ma jakieś info o dokładnym składzie tego podłoża?Aluminium jest dosyć szkodliwe dla człowieka. Nie wiem jaki sens jest w dodawaniu go do grzybów. Szukam w necie, ale niewiele znalazłem.
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
W sieci prowadził "sklep" z narkotykami
Prowadził "sklep" na jednym z komunikatorów internetowych. Przyjmował zamówienia na narkotyki, które następnie dostarczał w wybrane miejsca, przekazując kupującym współrzędne geograficzne. Wykorzystywał również firmy kurierskie, co umożliwiało bezkontaktową dostawę narkotyków.
Ks. Krystian na celowniku służb. Była już pigułka gwałtu, koka dla ubogich i śmierć znajomego
Nowe informacje w sprawie księdza Krystiana K. z Sosnowca oskarżonego o posiadanie narkotyków i nieumyślne spowodowanie śmierci 21-latka. W minioną niedzielę (12 października) duchowny został wylegitymowany przez patrol policji w Katowicach. Miał przy sobie podejrzaną substancję. Śledczy badają, czy nie jest ona zakazana. Jakub Jagoda, zastępca prokuratura rejonowego Katowice Północ, poinformował "Fakt" o okolicznościach sprawy księdza Krystiana.
30% Polaków w wieku od 15 do 34 roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami
Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom informuje, że dane dotyczące zażywania narkotyków w Polsce przez młodych ludzi są niepokojące. 30% Polaków w wieku od 15. do 34. roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami. Kolejne akcje policji pokazują, że problem jest. W dwa dni zatrzymano w sumie 13 osób mających związek z handlem narkotykami.