Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
ODPOWIEDZ
  • 29 / / 0
Wie ktoś czy jak dostałem prege na e receptę (pierwszy raz, wcześniej jej nie brałem) to liczy się ona tak samo jak ta od psychiatry, czy neurologa? Chodzi mi o to czy normalnie nie będzie problemu kontynuacji jak pokaże te recepte np rodzinnemu
  • 593 / 106 / 0
Nie powinno być natomiast rodzinny może wymagać zaświadczenia o tym że potrzebujesz przyjmować dany lek, sama recepta może nie wystarczyć. Ale to już zależy od lekarza czy jest bardziej "luźny" w tej kwestii czy nie
:tabletki:
  • 1 / / 0
Mam zdrową historię IKP, ostatni raz alpre dostałem od magika ponad pół roku temu i chcąc teraz dostać na znanej stronie dostałem odmowę (na szczęście ze zwrotem kasy), bo poprzednia recepta musi mieć mniej niż 3 miesiące. Czyli sami zachęcają, żeby ciągle brać recepty bo jak bierzesz mniej np jedną paczkę benzo w celu leczniczym na pół roku to już źle xD
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nowelizacja ustawy tytoniowej. MZ chce zakazać sprzedaży jednorazowych e-papierosów

Ministerstwo Zdrowia opublikowało projekt nowelizacji ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych. Jednym z jego głównych założeń jest całkowity zakaz sprzedaży jednorazowych e-papierosów, zarówno tych z nikotyną, jak i bez niej.

Do 3 gramów marihuany bez recepty? Poszło pismo z Sejmu do rządu

Legalizacja posiadania marihuany na własny użytek w ilości do 3 gramów - taka propozycja wpłynęła do sejmowej Komisji do spraw petycji. - Obowiązujące przepisy penalizują za posiadanie nawet niewielkiej ilości marihuany. Nie odpowiadają one współczesnym realiom społecznym i ustaleniom naukowym - argumentuje autor.

Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.