Dział służący informacji na temat zmian w prawie – proponowanych, jak i wprowadzonych w życie.
ODPOWIEDZ
  • 1167 / 13 / 0
MPA jest słabe. Lepiej niech mpa wezna a oddadzą flufedron :D
  • 1472 / 26 / 0
Surv wszystko łądnie wytłumaczył :-) w tej ustawie sa substancje które sa na drugim planie albo i dalszym

Nie ma substancji (może jakiś Keton ) jak kiedyś JWh 018 073 210 ,Mefedron,4-mec które to substancje były lubiane przez wszystkich były perełkami itd każdy kto lubiał kanna to palił np JWH-018 teraz zdelegalizowali te substancje co lubią je niektóre osoby np am2201 ,MeoPP a tez ma dużo przeciwków

co pozytywne nie wpisali na liste takich substancji jak UR gdzie wszyskim ulubieńcom kanna podoba się ta substancja

ogólnie dużo nie znanych słabo dostępnych nieopisanych substancji typu JWH-019

gdy zobaczyłem tą ustawałem to przeszła mnie euforia ,że jest tak dobrze i tzreba się cieszyć :-) a nie płakać tam za jednym JWH-307 nie rozumiem drugiego forum gdzie wszyscy się napinają na tą ustawę

PRZEPRASZAM pomyliłem tematy o podobnych nazwach miał być post w odbiorze społecznych proszę o przeniesienie
  • 1456 / 19 / 0
Mi właśnie JWH-307 najbardziej będzie brakować, całą resztę kanna mogliby wyjebać spokojnie.
Uwaga! Użytkownik kfs nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1179 / 9 / 0
I tak (jak na razie) nie ma za czym płakać, więc można "spać spokojnie".
Swoją drogą, żenujący jest poziom polskiego "dziennikarstwa". Podaliście kilka artykułów z różnych stron, a w co drugim połowa była skopiowana z innego.
CO STOM POLSKOM KURWA.
Rzygać i żygać mi się chce jak tego czytam.

WARN. Off-topic. Emocje okazuje w wątku dot.odbioru społecznego. - PcP
Uwaga! Użytkownik pyzg nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 21 / / 0
Ostatnio zmieniony 21 września 2012 przez surveilled, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: opisuj linki
Uwaga! Użytkownik OLISADEBE nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 25 / / 0
AM2201 [*] ... Tego bedzie mi brakowalo, wiecie może co z MAM 2201? to chyba co innego, w ogóle zostały nam jakieś godne uwagi kanna? :(
Uwaga! Użytkownik bahometh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3363 / 358 / 0
A i dobrze z tym AM2201, mniej ludzi potraci zeby. UR144 jest fajne, no i napewno wyjdzie cos nowego przy okazji delegalizacji, zawsze tak bylo i bedzie.
  • 663 / 13 / 0
JWH-015, JWH-098, JWH-251, JWH-307, AM-2201,
3-FMC, 3,4-DMMC, MPBP, MPPP, Pentylon, Pentedron, Bufedron, Etkatynon,
DBZP, MeOPP,
Dimetokaina, Fluorotropakokaina, p-FBT,
PBP, D2PM, MDPBP, MMDPEA, 2-AT, 2-AI

Jeśli to wszystko, to popieram ustawę w 100%. Bardzo dobrze, że ze sklepów znikną syfiaste substancje, na miejsce których może pojawi się coś wartego uwagi :-)
Uwaga! Użytkownik 78tgyvrhsbn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1472 / 26 / 0
Widząc twój nick to nie dziwne ,że popierasz ustawę :-)

ale spoko ustawa mna jeszcze jeden plus ,przez długi czas możemy być spokojni o wiele rzeczy ,może już nie będzie skandalów ,nie bedą sklepów otwierać z artykułami czyszczącymi komputer itd,zrobią z tym może teraz porządek :-) nie będzie amki nie będzie zatruć to następna ustawa może prędko nie wejść ,moze w ogóle przez dłuższy czas nie wejść

Jak to było pierwsza ustawa weszła w Maju 2009 kolejny projekt kwiecień 2010 ale było dużo kombinowania jak całkowicie skończyć z dopalaczami ,weszłą ustawa sierpień 2010 a kolejny projekt listopdad 2010 , ustawa pojawiła się Czerwiec 2011 i tak przez ponad rok nie było żadnych planów projektów itd ale zaczeli otwierać sklepy po cichu i niestety w Sierpniu kolejny projekt

może teraz będzie cicho po tej ustawie skandali nie będzie i może nie wychodzić kolejna ustawa :-) a dużo nowości się nie spodziewajcie ,bo skoro zostaje co najlepsze to po co zastępować
  • 3363 / 358 / 0
Kanabinoidy pewnie jakies nowe wejda, amka odpadla, to pewnie mam2201 wejdzie na stale do ofert vendorow. Moze jakis inny kanabinoid. Pewnie n-etylobufedron zastapi bufedron na stale, benzedron albo inny betaketonowy wynalazek zastapi penta i inne zbanowane. Przy kazdej delegalizacji pojawia sie cos nowego.
ODPOWIEDZ
Newsy
Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.

Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje

Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.

Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?

W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.