Dział służący informacji na temat zmian w prawie – proponowanych, jak i wprowadzonych w życie.
ODPOWIEDZ
  • 1889 / 72 / 3
Dostałam wezwanie na przesłuchanie jako świadek pod zarzutem art. (?) art. 2. Przesłuchiwana byłam na policji w części przeciwdziałania narkomanii. Cała sprawa wynika z tego, że trafiłam na OIOM nieprzytomna z wazokonstykcją. Natychmiast urwało mi film więc zdążyłam włożyć tylko strzykawkę i igłę pod poduszkę. W domu nie znaleziono nic z proszków, ale przyznałam się, że brałam legalne odczynniki chemiczne (mxe, homet, acodmt) w tym czasie. Na komendzie było widać, że mam bardzo duże problemy z pamięcią, a przynajmniej zbudowałam takie wrażenie. Przesłuchujący był zdziwiony i pytał matkę jak to nie wiem skąd mam te odczynniki. Moje pytanie brzmi następująco : czy coś mi grozi?

Post zaakceptowałem, choć sama w nim przyznajesz, że jesteś nieletnia. Regulamin forum wyraźnie mówi, że jest ono dla osób pełnoletnich. Pozostawiam decyzję co z Tobą zrobić komuś bardziej doświadczonemu - dejvis

Nie ma sensu usuwać, bo tak czy tak pełnoletniość to u mnie sprawa kilku miesięcy.
Jeśli możesz przekazać jedną wiadomość ludziom zażywającym narkotyki, powiedz im żeby brali mniejsze dawki.
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.

~Michael Linnel
Odpisuję tylko na GG i e-mail.
  • 18 / / 0
Moim zdaniem nic Ci nie grozi. Jeśli powiesz co i jak to grozi osobie która to Ci sprzedała. Niezależnie od tego czy to illegal czy rc. Grunt, że nic nie znaleźli. W całej sprawie będziesz figurować jako poszkodowana.
  • 1889 / 72 / 3
Mój facet który jest po studiach prawniczych mówi, że najwięcej co grozi to dla mnie kurator, a rodzicom grzywna. Jednak nie uspokoił mnie w ten sposób co Ty ostatnim zdaniem. Dzięki.
Nie podałam źródła.
Jeśli możesz przekazać jedną wiadomość ludziom zażywającym narkotyki, powiedz im żeby brali mniejsze dawki.
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.

~Michael Linnel
Odpisuję tylko na GG i e-mail.
  • 3964 / 150 / 0
offtop: ja tylko chcialem poruszyc kwestie niepelnoletnosci. wiem, ze forum od 18 itd. ale gdy na forum pojawia sie osoba niepelnoletnia krotko mowiac 'wjebana w temat' to ja bym byl jednak za przymknieciem oka na metryke, o ile nie jest to post typu "czesc, mam 15 lat, raz pilem piwo, ile dxm na pierwszy raz?"

w przeciwnym razie jest zwykle zamiatanie problemu pod dywan, tak charakterystyczne dla wszelkich organow przez nas (cpakow) nie dazonych sympatia. "nie masz jeszcze 18 to spierdalaj", chuj, ze moze cpa od 3 lat i wiek tu nic do rzeczy.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej

Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.