Przechultaj pisze: Ponieważ za "użytkowanie" dragów też jest kara.
Mnie jak złapali z ziołem to od początku przyjmuję sztywną postawę , odpowiadam tylko na te pytania na które chce .
Dziwne ,że gdy pytał się mnie czy kupiłem w Warszawie , powiedziałem ,że u siebie .
To śmiał się ,że w domu pewnie box i uprawa , to mu powiedziałem ,że za hatą stoi szklarnia :)
A na zeznaniach :
ble ble ble
ble ble ble
Pies : Od kogo kupiłeś pewnie nie pamietasz ?
Ja : Nie pamiętam
Pies : Kurwa przeszukania Ci nie mogli zrobić bo nikogo w domu nie było.
Ja : Pewnie mama w pracy , siostry w szkole
Pies : A co robiłeś w Warszawie
Ja : Rekreacyjnie przyjechałem buty sobie kupić
Pies : A nie mieszkasz w Warszawie przypadkiem ?
Ja : Skądże , mieszkam tam gdzie jestem zameldowany .
Pies : Huj dawaj pierdolniesz oświadczenie ,że przebywasz w miejscu zameldowania i bedziesz stawiał się na wezwania i odbierał korespondencje i Cię puszcze.
Nawet nie myśleli mnie straszyć wręcz całe zatrzymanie przebiegło w miłej i śmiechowej atmosferze , myślę ,że dlatego ,że trafili na osobę która miała troche styczności z prawem .
I tyle całego ambarasu , a sądząc po tym co czytam na forum w sprawie prawa , to coraz częściej przychodzi mi do głowy taka myśl , że większość forum to osoby które mają wielkie bryle , siedzą tylko przed komputerem a jak zatrzyma ich policja z narkotykami to srają pod siebie ....
Sory ale takie odnosze wrażenie...
Aha i ważne jest aby te 100g mieć w jednym pakiecie wtedy mówisz ,że na własny użytek i pierdolisz .
Jeżeli nie znajdą w hacie więcej i podzielonego to przejdzie.
Często miałem sytuacje ,że znajdywali u znajomych w hacie po 40 - 80 g fety i były wyroki 6miesiecy na 2 lata w zawiasach i po 1000zł grzywny.
Edit : Przehultaj - co do Twoich postów nie będe się wypowiadał bo są jedną wielką bzdurą .
Za użytkowanie jest kara ? Zastanów się zanim coś napiszesz .
Hodowla w lesie ? Mądry pomysł hahahaha co Ty masz w głowie ?
Przy detalicznych ilościach to jasna sprawa - kupiłem od przypadkowo poznanej osoby - jak, gdzie, to już każdy musi się wykazać inwencją.Generalnie byle kupy się trzymało, wiadomo że oni wiedza że walisz w chuja ale co z tego.
I w żadnym razie nie godzić się na żadne zawiasy - teraz to spokojnie za ilości detaliczne można umożenie za znikomą szkodliwość uzyskać, max grzywna
Natomiast przy hurcie to albo wprost - kupiłem bo pale ale od kogo to nie powiem bo mnie zajebią;)
albo że znalazłem na jesieni krzaki i po prostu sobie je ściąłem...to niby się wydaje śmieszne ale sporo outdoorów niestety zmienia właściciela
Generalnie jak najmniej gadać i zgrywać wielką ofiarę losu;)
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Za "przekąski" z Kalifornii grozi mu 20 lat więzienia
W paczce z Kalifornii do Polski miały być przekąski. Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej w Warszawie otworzyli puszki i znaleźli susz roślinny. Okazało się, że to była marihuana. Zarzut związany z przemytem usłyszał 22-latek.
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty
>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.