Kannabinoidy, w których "mostek" jest wiązaniem amidowym, lub estrowym.
ODPOWIEDZ
  • 1168 / 53 / 0
5-chloro-AKB-48; 5C-APINACA
5c-akb48.gif
N-(adamantan-1-ylo)-1-(5-chloropentylo)-1H-indazolo-3-karboksamid
Molecular Formula C22H28ClN3O

Tak moi kochani!
Pojawił się ON!
Analog 5F-akb48, w którym fluor został zastąpiony chlorem.
Ciekawi mnie neurotoksyczność, minimalna dawka, oraz przede wszystkim to, jak chlor będzie wpływał na profil działania.
Czy w tym kierunku pójdzie rynek kannabinoidów? Czas pokaże.
Szykujcie przejarane czerepy, tego jeszcze nie było. :gun:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Uwaga! Użytkownik Marlboro_Red jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 59 / 1 / 0
w uk cena na poziomie ~60zł za gram, chyba, że źle szukam. Wleci niedługo, dam znać co i jak bo fluorowy odpowiednik był wysoko u mnie w rankingu.
  • 259 / 39 / 0
Niemcy już to zbadali u siebie. Wychodzi na to, że jest znacznie słabsze od fluorowego odpowiednika. Przeznaczone raczej dla tych co lubią "lekkie" kana. Facet w ciągu badani spalił 25 mg i w sumie pisze, że nic ciekawego.
Jedynym plusem jest to, że w ogóle jest aktywne ;-)
  • 59 / 1 / 0
Podlinkujesz coś, czy to takie gadanie dla gadania? Bo teraz to zwątpiłem, czy nie wziąć czegoś innego i nie wtopić pieniążków..
  • 259 / 39 / 0
  • 483 / 69 / 0
Chlor jako pierwiastek o mniejszej elektroujemnosci od fluoru zmniejsza lipofilowosc czesteczki akb48, a tym samym dzialanie jest slabsze.
Generlnie wszystko od fluoru bedzie slabsze (kazdy inny pierwiastek).
możecie mnie z(a)b(i)ć
Przez przypadki?
Szpondzicie?
Szpońcicie
Szpondździcie
Szpondzijcię
szeszele
Szpoń ć i dziel(l) :heart:
demiurgia
posuń się Iwan
J/O(n)?
MiCHoł
m.i.on
energia, praca, materia, czas
tylko dobre rzeczy, misia, Odyseuszu, o mi?
ODPOWIEDZ
Newsy
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.

Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.