Kannabinoidy, których struktura zawiera "mostek" metanonowy, lub etanonowy między dwoma strukturami cyklicznymi. Ta grupa obejmuje najwcześniejsze kannabinoidy, odkryte przez Johna Williama Huffmana.
ODPOWIEDZ
  • 231 / 6 / 0
Maczany ze stacjonarek są na uerce i mądre głowy wymyśliły... :nuts:
  • 70 / / 0
eso pisze:
ale dlaczego akurat uerka? ;_;

zeby cie chuj panie jerzy %-D

http://www.fakt.pl/Dopalacze-to-smierc- ... 959,1.html

pewnie dlatego padlo na urke
  • 3215 / 418 / 0
http://www.fakt.pl/dopalacze-to-smierc- ... 1,1,6.html
podbiał :finger:

Znowu robią "wielką ofiarę narkotyków" z jakiegoś skończonego idioty. Najpewniej zabił go narkotyk bo wypadł przez okno. No w chuj logiczne :cheesy:
Moim zdaniem pozostanie to bez echa. Wcześniejsze dopalacze poleciały bo ich sprawa była niesamowicie nagłośniona i napompowana - każdy słyszał o tym codziennie. Aktualnie zaś zdarzają się tylko pojedyńcze przypadki nagłaśniania takich atrakcji i to w sporych odstępach czasowych.

Tutaj pozwolę sobie skończyć offtop
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 147 / 1 / 0
Jak czytam takie artykuły to na myśl nasuwa mi się ?czemu nie wezmą się za alkohol główną przyczynę patologi ,wypadków drogowych i ogółem nie przedstawiają go jako narkotyk a to przecież jeden z najgroźniejszych razem ze szlugami .szukają sposobu na zwalczanie tego problemu a nie pomyślą o zakazie ..akcyza dla rządu nr.1 a nie życie ludzkie .Jeżeli alkohol jest narkotykiem i marihuana niby też to dla czego jest legalny gdy tyle klopotow po tym do okola ...
Dziwne to wszystko ...
Sorka za nie na temat to tylko ujarana rozkminka :)
Buh z wami :old:
  • 744 / 29 / 0
Szmatławiec fakt i wszystko jasne. Te ich artykuły w większości są wyssane z palca, nie ma co przywiązywać do nich większej wagi i się przejmować takimi bzdurami.
Koniec z offtopem, a na koniec coś na przestrogę. %-D
[ external image ]
(Jeśli post nie mieści się w ramach tego topicu to proszę o wywalenie.)
Spoiler:
Maybe the Chinese were using second class citizens as guinea pigs for the initial human trials of their new drugs.
Kwiecień plecień co przeplata trochę kwasa, trochę lata
  • 934 / 12 / 0
Z uwagi że obecnie już u nas chyba nie ma nigdzie u-144 (nie wiem czy to ma związek z powyzszym art) ale co byście z obecnie dostępnych jako najbardziej do niego zbliżone? Byłto jeden z nielicznych kana które tolerowałem, a nowych to nawet próbować mi się nie che, bo za duzo tego wychodzi, a zbyt mało zostawia pozytywne wrażenia.
  • 231 / 6 / 0
Jarałem większość tego co jest i nic nie jest takie jak ur, sam musisz próbować co tobie podpasuje.
Btw. wiesiołek zbija ciśnienie i cholesterol. LECZNICZNA MARIHUNAE
  • 422 / 3 / 0
Mam dość mieszane uczucia co do tego kanna. Jest drugim przeze mnie testowanym nie licząc niezidentyfikowanych z dopów. W porównaniu z poprzednim 5f-akb-48, ten jest z pewnością mniej rekreacyjny, nie widze sensu palić go od rana, a już na pewno przed pracą. Rano po przebudzeniu czułem jeszcze jako takie otumanienie po nocnym kopceniu. Ta przymulastość i przeciągłość działania to na minus, a na plus dzwon początkowych efektów, poza tym nawet po przegięciu z dawką i wypatroszeniu psychiki z czaszki nie uświadczyłem równie mocnego wjazdu na ciało, najwyżej znaczne wyluzowanie, bez mdłości, bez kołowrotków. Takie sobie. W uszach czasem popiskuje, rozleniwia w przeciwieństwie do nieraz nawet pobudzającego 5f. Chyba okaże sie nie dla mnie.
Uwaga! Użytkownik zWidzian nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3959 / 149 / 0
Re: UR-144
Nieprzeczytany post autor: eso »
jezeli paliles tylko raz to nie znasz wogole tego kanna. ;-)
pierwsze palenie jest jakies takie nijakie. na ten kanna tak jakby wyrabia sie receptor :cheesy:
mimo, ze przerobilem juz ok10g uerki to ZAWSZE jak zamawiam grama z mysla o 2tygodniowym ciagu %-D musze pierwszy dzien poswiecic na rozruszanie receptora, dopiero na drugi dzien gdy lapie pierwszego bucha czuje, ze to jest "to".

faktycznie, strasznie rozleniwia.

@klejofas, jest chyba w jednym sklepie uerka teraz. co do podobnego to sam chcialbym wiedziec bo uerka to moj faworyt, niestety nic z probowanych nie bylo do niej podobne.
Ostatnio zmieniony 15 stycznia 2014 przez eso, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 112 / 5 / 0
A ja wam powiem ze dostalem wczoraj tego ura grama i zrobilem 1 na 7 i szczerze w ogole to nie wali po czasce. Lekka psychodelia na poczatku a pozniej wlasnie to rozleniwienie jakby pozostalosc po fazie, cinko jak dla mnie, spodziewalem sie o wiele lepszych efektow podobnych do AM a tu taki szit. Sort bezowy pudrowaty z grudkami, hmm moze tolerka srdnia juz jest
Uwaga! Użytkownik tokarz19 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Wed, 04 Feb 2026 11:13:01 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1770203532'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
Długie trzymanie dymu z marihuany – czy zwiększa fazę? Fakty o wchłanianiu THC

To widok znany z każdego filmu o stonerach i wielu imprez. Ktoś bierze potężnego bucha z bonga lub jointa. Zaciska usta, robi się czerwony na twarzy. Wierzy, że trzymanie dymu w płucach sprawi, że marihuana zadziała mocniej.

Bimber to przeszłość. Teraz Podlasie gotuje "kryształ" wart 36 mln zł

Podlasie, które przez lata kojarzyło się z produkcją domowego alkoholu w garażu, dziś ma nowy "eksportowy" towar. Światek przestępczy odkrył chemiczną niszę i jak się okazuje, potrafi z niej zrobić interes wart fortunę. Policja natrafiła na laboratorium, w którym dosłownie "gotowano" kryształ. Substancje miały truć innych, choć ich producenci bardzo uważali, by sami nie zatruli się oparami, dlatego pracowali w maskach z filtrami. Już bez masek, ale w kajdankach, trzech mężczyzn trafiło w ręce funkcjonariuszy. Podczas akcji policja zabezpieczyła ogromne ilości narkotyków oraz nielegalną broń.

Młodzi dorośli piją więcej alkoholu, gdy łączą go z marihuaną

Nowe badania wskazują, że wśród młodych osób dorosłych sięgających zarówno po alkohol, jak i marihuanę, dni, w których używają obu substancji, wiążą się z wypiciem większej ilości drinków. To właśnie ta zwiększona ilość alkoholu jest kluczowym mechanizmem prowadzącym do bardziej negatywnych konsekwencji.