Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
Sprawa wygląda tak ze zostałem zgłoszony na odwyk przez osobe trzecia. Byłem na komisji gdzie musiałem popisac papiery że dobrowolnie zglosze sie na odwyk, po czym spaliłem wroty za granice. Po powrocie policja dowiozła mnie na jakies badania na psychiatryk,
miałem sprawe w sądzie, gdzie zapadł wyrok, że mam chodzić na jakies tam spotkania :/ Obewcnie czekam na papiery z sądu w celu ustalenia owego terminu spotkań

pytanie moje tu jest takie czy gdybym teraz pojechał za granice, mogło by sie to dla mnie skonczyć np wiezieniem, czy po powrocie mogłbym leganie jakos sie tam zgłosić ?
  • 4603 / 2217 / 1
Jeszcze raz krok po kroku napisz jak wygląda sprawa z punktu widzenia prawa karnego. kto wyrok wydał, za co, czy wyrok jest prawomocny, co w tym wyroku jest, pod jaką sankcją masz ten wyrok wykonać itd. bez tych danych nie można odpowiedzieć miarodajnie. Ponadto wyjaśnij, co to znaczy "spalić wroty za granicę" i "że zostałeś przez kogoś zgłoszony"?
Jak podasz te informacje, to będziemy mogli Ci pomóc.
ODPOWIEDZ
Newsy
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.

Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.