Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Witam. Zostałem zatrzymany z 1,15g marihuany. Poddałem się dobrowolnie karze. Dostałem 3 miesiące ograniczenia wolności, 60h prac społecznych i 500zł kosztów sądowych. Dopiero po fakcie przeczytałem ten poradnik.http://www.otwartapestka.info/printview ... efe1441054 Czy warto odwoływać się od wyroku? Mogę coś ugrać w sądzie? Np. zwolnienie z kosztów, a może będę musiał płacić coś dodatkowo? Proszę o poradę kogoś kto ma o tym pojęcie. Pozdrawiam.
  • 205 / 2 / 0
Jak poddałeś się dobrowolnie karze to już niestety po ptokach. Nic nie zdziałasz. Trzeba się odwołać przed.
Uwaga! Użytkownik McKirko nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 35 / / 0
Dobrowolne poddanie się karze to prawie nigdy nie jest dobra opcja. Teraz ciężko będzie coś ugrać.
Pamiętaj na przyszłość i uświadamiaj znajomych.
  • 141 / 2 / 0
umciaumcia pisze:
Witam. Zostałem zatrzymany z 1,15g marihuany. Poddałem się dobrowolnie karze.
niesamowite, że nadal istnieją tacy ludzie 8-(
  • 2019 / 502 / 0
Zgadza się. Wprawdzie istnieje teoretyczna możliwość wniesienia apelacji w przypadku dobrowolnego poddania się karze w praktyce nie ma to sensu.

Natomiast zanim zapadanie wyrok jak najbardziej można się wycofać z dobrowolnego poddania karze na każdym etapie postępowania karnego.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?

Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.

Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków

Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.

Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?

Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.