Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 1095 / 34 / 0
Mam kuratora rdozinnego i karnego nie wywiązałem się z zaleconego lecznia odwykowego CZY kurator karne mozne mooże wbuisek do sądu o przymusowy ośrodek?

poprawiłem tytuł, ale dalej mam wątpliwości, czy tego nie przenieść do ogólnego o ośrodkach. Niech tutejszy moderator zdecyduje - miumin
Ostatnio zmieniony 30 października 2012 przez NieZaczynaj, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystko co napisałem na tym forum to nieprawda; opisywane sytuacje nigdy nie miały miejsca.
  • 2 / / 0
Zalecane leczenie odwykowe, to nie przymusowe, więc raczej nie będzie żadnych nieprzyjemności.
ćpun.
  • 48 / / 0
Kurator może sporo takimi pismami jak mu zależy więc nie cieszyłabym sie za prędko.
Uwaga! Użytkownik punkowa nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1095 / 34 / 0
No i byłem na tej rozprawie.

Sedzia przeczytał opinię kuratora (, żę cpam, propaguje narko w otoczniu , olewkową postawę przejawiam) i zapytał,
czy chcę się leczyć, ja na to , że nie, ze chodzę na terapie dochodzącą i Sedzia na to - "umarzam sprawę, nie moge wsadzić cię przymusowo do ośrodka, ale jak poleci kolejny wniosek od kuratora jak się nie poprawisz to wyrok mogę odwiesic bez problemu".
Wszystko co napisałem na tym forum to nieprawda; opisywane sytuacje nigdy nie miały miejsca.
  • 2878 / 21 / 0
Może Cię wsadzić przymusowo. Coś pokręciłeś albo naćpany go słuchałeś.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 1095 / 34 / 0
To dlaczego umorzył sprawe, mówiąc wyraźnie , że mnie nie moze przymusowo do ośrodka wsadzić, ale pewnie jakby poleciał kolejny wniosek to na następnej rozprawie już o odwieszenie zawiasów pewnie sędzia mógłby dać mi ultimatum, albo idziesz do ośrodka , albo odwieszam zawiasy.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.

Finał głośnego procesu w sprawie dziecka, które trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą

Dziecko, które latem 2023 roku trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą, miało wtedy dwanaście tygodni. Chłopczyk był w ciężkim stanie. Zarzuty narażenia dziecka na śmierć usłyszeli jego rodzice. Sąd skazał ojca na karę półtora roku pozbawienia wolności, matka usłyszała wyrok 10 miesięcy więzienia.

Narkotyki w bloku rysunkowym dla dzieci. Z piłkarzami reprezentacji Polski na okładce

Wrocławskie służby znalazły je w paczkach kurierskich