Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 6 / / 0
Z tego co wyczytałam to tak, brałam inny zoplikon i działał tak ze minęlo mi ciśnienie, spokój na bani, po chwili zasnęłam.
  • 18 / / 0
Mam i stosowałem ten lek zawsze 1/2 tabletki. Jest jak na moje podatności silny lek na senny.

Rano i długo po przebudzeniu czuje gorzkość śliny, nie przeszkadza mi to bo lubie tonik, to jest podobne odczucie...
  • 382 / 8 / 0
Zaczynam na nocki pracować, ogarnąłem sobie 7,5 mg tabsy

Zastanawiam się czy jak wezmę o tej 12 i w kimę do 17 to nie będę półprzytomny w robocie od 18

zobaczymy….
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Za "przekąski" z Kalifornii grozi mu 20 lat więzienia

W paczce z Kalifornii do Polski miały być przekąski. Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej w Warszawie otworzyli puszki i znaleźli susz roślinny. Okazało się, że to była marihuana. Zarzut związany z przemytem usłyszał 22-latek.

Utylizacja medycznej marihuany w Krakowie. Urzędowe plomby i specjalny nadzór

Medyczna marihuana oraz leki zawierające środki odurzające i substancje psychotropowe nie mogą po prostu trafić do zwykłego kosza na śmieci.

Marihuana w Norwegii — odrzucona reforma i to, co zrobiły sądy

Norwegia odrzuciła dekryminalizację w parlamencie, a rok później jej Sąd Najwyższy w praktyce złagodził karanie za posiadanie na własny użytek. To rzadki przypadek, w którym sądy poszły dalej niż ustawodawca.