ale w dzień kiepsko funkcjonuje po takim "usypianiu się"
Dla mnie zolpidem to totalny niewypał, bo nie spełnia swojej nasennej funkcji, może tak zostaje po ćpaniu benzosów? wolałbym już obojętnie jakie benzodiazepinie niż zolpidem,
oon pisze: mam pytanie, macie jakieś zwały, zejścia po zolpie? ja mam tak, że jak biorę wieczorem i jak pójdę spać gdy zolpidem już przestanie działać (więcej niż 3h po rozpoczęciu fazy) to rano budzę sie rozjebany, w złym samopoczuciu, bez energii, zupełnie nie do życia i przez cały dzień nic mi się nie chce. A jak pójdę spać w czasie gdy zolpidem działa (pierwsza-druga godzina fazy) to rano budzę się bez tych negatywnych objawów. Zauważyliście coś podobnego u siebie ?
natomiast co do czasu snu to jest różnie, jeżeli położę się w przeciągu tych wspomnianych 3 godzin to nawet 5 godzin snu mi wystarczy i rano budzę się wypoczęta.
ogólnie skończył mi się teraz Zolpic, muszę go sobie załatwić. od czasu do czasu bardzo lubię go brać.
potoków wy źródliska i ty, falo morza
rytmiczna, i ty ziemio, wszystkich nas rodzico,
i ty wszechwidzącego słońca krągłe lico,
spojrzyjcie, jakie znoszę, bóg, od bogów znoje!
Teraz zolpidem nie dziala w ogole, moge rownie dobrze brac witamine C na sen - wniosek. Zajebisty lek na sen, ale trzeba miec do niego szacunek, zeby nie skonczylo sie jego zbawienne dzialanie.
Hey ho, here we go
Ever so high.
Efekt był piorunujący. podczas grilla, widziałem jak kiełbaska się porusza to w prawo to w lewo, a jak patrzyłem na koleżankę to wydała mi się fajną dupą, mimo że urodziwa to ona nie jest. I w ogóle inne bajery jak 3 nogi kumpla.. gorzej jak wypiłem piwko -> dead gone, odpadłem, straciłem pamięć, usnołem =]
ksionc pisze: może tak zostaje po ćpaniu benzosów?
Bo może tu leży klucz do problemu!
We Are Scientists pisze:No a czego sie spodziewales ? Na mnie dzialalo i 5 mg, ale po kilku ciagach na klonach i ostatecznej katastrofie na luminalu dzialanie zolpidemu zaczyna sie przy 20 mg, a usypia mnie dopiero 30-40 mg. I to nie jest tolerka na zolpidem tylko tolerka na sennosc jako taka chyba :/ Strasznie ciezko mi sie usypia odkad rzucilem benzo i barbi po 10 miesiacach ciagu.ksionc pisze: może tak zostaje po ćpaniu benzosów?
PS. mocno działa klon + luminal + zolpidem (klon na dzień luminal + nasen przed snem)
Dzięki za odp :)
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?
Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.
Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu
Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.