Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 1285 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
dla mnie regułą jest że po dawce 20mg i więcej, budzę się po 2-3h i przez jakiś czas czuje dziwne pobudzenie, brak zmeczenia
ale w dzień kiepsko funkcjonuje po takim "usypianiu się"
Dla mnie zolpidem to totalny niewypał, bo nie spełnia swojej nasennej funkcji, może tak zostaje po ćpaniu benzosów? wolałbym już obojętnie jakie benzodiazepinie niż zolpidem,
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 180 / 2 / 0
Dziwne to, faktycznie... Ja nie budzę się szybciej jak po 5 - 6 godzinach... ;]
Uwaga! Użytkownik Elkaudylio nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 67 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Giet »
zolpidem+thc to zajebista sprawa proponuje po 30mg zolpidemu i w chuj palenia do tego
Ostatnio zmieniony 08 czerwca 2008 przez Giet, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Giet nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 238 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mya »
oon pisze:
mam pytanie, macie jakieś zwały, zejścia po zolpie? ja mam tak, że jak biorę wieczorem i jak pójdę spać gdy zolpidem już przestanie działać (więcej niż 3h po rozpoczęciu fazy) to rano budzę sie rozjebany, w złym samopoczuciu, bez energii, zupełnie nie do życia i przez cały dzień nic mi się nie chce. A jak pójdę spać w czasie gdy zolpidem działa (pierwsza-druga godzina fazy) to rano budzę się bez tych negatywnych objawów. Zauważyliście coś podobnego u siebie ?
ja mam dokładnie tak samo. kiedyś zrobiłam jeszcze w ten sposób, że do 30mg zolpidemu wypiłam chyba z litr vermouthu, poszłam spać po 4 godzinach od zażycia i następnego dnia myślałam, że zdechnę. to uczucie w głowie jest okropne, w dodatku w ogóle nie byłam wyspana. ogólnie zawsze staram się chodzić spać po zolpidemie najpóźniej 2,5 godziny od wzięcia.
natomiast co do czasu snu to jest różnie, jeżeli położę się w przeciągu tych wspomnianych 3 godzin to nawet 5 godzin snu mi wystarczy i rano budzę się wypoczęta.

ogólnie skończył mi się teraz Zolpic, muszę go sobie załatwić. od czasu do czasu bardzo lubię go brać.
skrzydlatych wiatrów pełne niebieskie przestworza,
potoków wy źródliska i ty, falo morza
rytmiczna, i ty ziemio, wszystkich nas rodzico,
i ty wszechwidzącego słońca krągłe lico,
spojrzyjcie, jakie znoszę, bóg, od bogów znoje!
  • 63 / 1 / 0
Ja pamietam moj pierwszy raz z zolpidemem - 10 mg, bylem w innym swiecie, polozylem sie spac bylo milo i w ogole, obudzilem sie po 7 godzinach tak wyspany, ze chyba w zyciu sie jeszcze tak nie wyspalem.

Teraz zolpidem nie dziala w ogole, moge rownie dobrze brac witamine C na sen - wniosek. Zajebisty lek na sen, ale trzeba miec do niego szacunek, zeby nie skonczylo sie jego zbawienne dzialanie.
Traveling by telephone.
Hey ho, here we go
Ever so high.
  • 15 / 3 / 0
Hmm, z jakiś tydzień temu zażyłem 20 mg stilnoxu, zamówionego z apteki internetowej (o dziwo bez recepty). Wczesniej nie miałem stycznosci z takim czymś...

Efekt był piorunujący. podczas grilla, widziałem jak kiełbaska się porusza to w prawo to w lewo, a jak patrzyłem na koleżankę to wydała mi się fajną dupą, mimo że urodziwa to ona nie jest. I w ogóle inne bajery jak 3 nogi kumpla.. gorzej jak wypiłem piwko -> dead gone, odpadłem, straciłem pamięć, usnołem =]
  • 126 / 3 / 0
ksionc pisze:
może tak zostaje po ćpaniu benzosów?
No a czego sie spodziewales ? Na mnie dzialalo i 5 mg, ale po kilku ciagach na klonach i ostatecznej katastrofie na luminalu dzialanie zolpidemu zaczyna sie przy 20 mg, a usypia mnie dopiero 30-40 mg. I to nie jest tolerka na zolpidem tylko tolerka na sennosc jako taka chyba :/ Strasznie ciezko mi sie usypia odkad rzucilem benzo i barbi po 10 miesiacach ciagu.
Uwaga! Użytkownik We Are Scientists nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 180 / 2 / 0
Mam takie pytanie. Czy zażycie terapeutycznej dawki dimenhydrynatu (Aviomarin) może zapobiec wymiotom i nudnościom po zażyciu zolpidemu?

Bo może tu leży klucz do problemu! %-D
Uwaga! Użytkownik Elkaudylio nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 974 / 17 / 0
We Are Scientists pisze:
ksionc pisze:
może tak zostaje po ćpaniu benzosów?
No a czego sie spodziewales ? Na mnie dzialalo i 5 mg, ale po kilku ciagach na klonach i ostatecznej katastrofie na luminalu dzialanie zolpidemu zaczyna sie przy 20 mg, a usypia mnie dopiero 30-40 mg. I to nie jest tolerka na zolpidem tylko tolerka na sennosc jako taka chyba :/ Strasznie ciezko mi sie usypia odkad rzucilem benzo i barbi po 10 miesiacach ciagu.
Jadłeś codziennie luminal i klony??? w jakich dawkach? odpowiedz proszę, bo ja także nie stronię od tych zabawek.

PS. mocno działa klon + luminal + zolpidem (klon na dzień luminal + nasen przed snem)
Uwaga! Użytkownik dr.Kubeusz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 45 / 6 / 0
Po jakim czasie następuje całkowite wydalenie z organizmu Zolpidemu? Czy jest on wykrywalny w testach narkotykowych ( np. w szpitalu) ?
Dzięki za odp :)
Uwaga! Użytkownik kiszka123 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.

Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.

Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu

Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.