Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 231 / 11 / 9
Zagraniczne źródła mówią, że próbowały się uśpić 20mg zolpidemu po LSD, skutkiem czego tripowały jeszcze hardziej. Nie mogę znaleźć oryginalnego posta, ale było na bluelighcie.
  • 1329 / 58 / 0
Zolpidem to najbardziej psychodeliczny depresant jak dla mnie, daje takie odklejone uczucie oglądania świata z innego wymiaru. Umysł autystycznego 13 latka mode on, plus efekty wzrokowe i uczucie nierzeczywistości. Pamiętam jak po pierwszym razie z zolpi, kiedy poszło 15mg, obserwowałem wnętrze ekranu komputera i byłem pewien, że to akwarium ^_^ Łączyłem tylko z DXM i zdecydowanie podbił efekty, przy sajko mogłoby być podobnie.
A oto bazy na dalekiej orbicie ZIEMI i poza orbitą KSIĘŻYCA oraz na samym KSIĘŻYCU, które zbuduję sobie w przyszłości. LUDZKOŚĆ będzie słuchała wtedy MNIE
  • 623 / 44 / 13
A na mnie to nie działa :/
Testowane 2x w dawce po 40 mg jedyne efekty to zmiany wizualne na chropowatych powierzchniach nic więcej. Przy następnej okazji (jeśli takowa będzie) jebne z 60mg.
RIP UNCLE HOWIE [*]

---------------------------------> PAJACYK.pl <----------------------------------------------------
  • 50 / 4 / 0
Czy ktoś tu regularnie bierze Zolpic?
Uwaga! Użytkownik Egzistens nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 50 / 4 / 0
No to podobna historia do mojej, z tym, że mnie coś tam ciągle smyra. Najpierw na bezsenność brałam 10mg, potem po poważnej operce znieczulał mi psychę. No a teraz bardziej chcę niż muszę, bo czasami z przyczyn oczywistych mam parę dni przerwy jak już nic nie wykminię i żyję, no ale co to za życie? ;) Nie mam jakichś mocnych skłonności do uzależnień, ale Zolpidem to substancja, bez której już nie umiem sobie wyobrazić życia.
Uwaga! Użytkownik Egzistens nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1874 / 96 / 127
Jezeli nie mozesz wyobrazić sobie egzystencji bez zolpi to masz predyspozycje do uzależnienia. A wręcz wysune wniosek, że jesteś od niego silnie psychicznie uzależniona
wolna molekula
#mops
  • 50 / 4 / 0
bele, tak, od Zolpi tak. Natomiast inne substancje jak Tramal, który czasami muszę brać w dużych dawkach i dość długo, odstawiam z dnia na dzień i nie mam jazdy, że chcę wrócić.
  • 1 / / 0
Była próba odstawienia?Ja niestety mam to samo.Nie wyobrażam sobie nocy bez zolpidemu.Bierzesz też w dzień?
  • 769 / 18 / 0
Ogólnie rozmawiałem ostatnio z dwoma lekarzami z rodziny na temat zolpi i bardzo mocno przestrzegali przed tym. Nie wiem, czy w związku z nie do końca subiektywnym podejściem lekko nie przesadzali. Z ich historii wynika, że sporo użytkowników tematu bardzo źle kończy- w szpitalach psychiatrycznych itp. aż się zdziwiłem, sam opierdoliłem jedną pake Stilnoxu właściwie rekreacyjnie, bez takiej świadomości. Co prawda w/w lekarze to nie psychiatrzy / psycholodzy, ale coś tam pewnie kumają ;p Straszą mnie czy serio taka mina?
Uwaga! Użytkownik t0p3k jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 50 / 4 / 0
Ja biore Zolpi ze 3 lata i (chyba) problemów psychicznych nie mam %-D
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana a zdrowie jamy ustnej: Nowe badania kontra nikotyna i snus. Co szkodzi bardziej?

Największe jak dotąd badanie długofalowego wpływu marihuany na zdrowie wykazało… tylko pogorszenie stanu dziąseł – a i to w mniejszym stopniu niż przy używaniu tytoniu czy snusa! Nie zaobserwowano innych poważnych negatywnych skutków zdrowotnych.

Żeby nie dostać mandatu za piwo, próbował przekupić policjantów 70 euro i kokainą

Przyłapany na piciu piwa na peronie sopockiego dworca 33-latek, by nie dostać mandatu, zaoferował policjantom łapówkę: 70 euro i... kokainę.

Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.